Lansare magazin online

Deși magazinele fizice pot reprezenta oportunități de afaceri excelente, acestea au costurile ridicate și sunt greu de gestionat. Pe de altă parte, un magazin online poate fi pornit la un preț accesib ...

Publicat la data de 03.02.2023

Actualizat la data de 03.02.2023

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Deși magazinele fizice pot reprezenta oportunități de afaceri excelente, acestea au costurile ridicate și sunt greu de gestionat. Pe de altă parte, un magazin online poate fi pornit la un preț accesibil și prezintă multe similarități. Mai jos vei afla ce pași trebuie să urmezi înainte de lansare!

1.Găsește o nișă profitabilă pentru un magazin online

Înainte de a-ți deschide magazinul, este recomandat să efectuezi un studiu de piață. Așa vei putea afla cine sunt competitorii tăi, cât de greu este să te poziționezi mai bine decât ei și dacă ai sau nu șanse să obții rezultate bune pe termen lung. Zona eCommerce este considerată de mulți antreprenori mult prea aglomerata, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la orice idee de acest tip. În schimb, creează un plan cu ceea ce o să vinzi și vezi care ar fi costurile tale. În funcție de tipul de inventar și numărul de produse, răspunsul final va fi unul diferit. De îndată ce-ți faci calculele, vei avea însă un punct de pornire pentru pașii următori.

2.Alege platforma eCommerce

Când vine vorba de un magazin online, fiecare platforma prezintă funcționalități diferite. Nu există o soluție potrivită pentru toată lumea, astfel încât trebuie să iei decizia în funcție de preferințele tale personale și de modul dorit de customizare. Majoritatea platformelor îți permit să lansezi magazinul în timp record și să ai inclusiv modalități de plată pregătite. Dacă îți dorești să lucrezi în WordPress, atunci WooCommerce poate fi un software potrivit. Acest plugin este open source și aduce posibilitatea de a efectua vânzări afacerilor de orice dimensiune.

Cei care caută mai mult control, pot opta însă pentru un CMS cum ar fi Magento. Acesta necesită mai multe cunoștințe tehnice, dar poți modifica fiecare element din website. Nu este o soluție potrivită pentru începători, dar majoritatea schimbărilor se pot face angajând un developer sau o persoană cu experiență în domeniu.

3.Cumpără domeniu și host

În această etapă, vei efectua toate setările pentru a fi pregătit de lansare. Inițial, va fi nevoie să cumperi un domeniu. Acesta reprezintă numele website-ului și va avea o terminație care poate fi de tipul .ro, .com sau oricare altă extensie. Asigură-te că numele pe care-l alegi îți poate reprezenta brandul și nu este foarte similar cu cel al competitorilor. Hostul este serviciul care-ți permite să-ți menții paginile active 24/7, iar caracteristicile sale trebuie să fie legate de posibilitățile de evoluție. Cu cât ai bugetul mai mare, cu atât îți permiți să investești într-un host mai performant. Planurile cu resurse mici de tip shared nu sunt neapărat cele mai potrivite pentru o afacere de tip eCommerce, dar un plan cu mult spațiu și bandwidth sau un server VPS va reprezenta o alege excelentă pentru un magazin online.

4.Pregătește noul magazin online pentru clienți

Acum că magazinul tău a fost creat, a venit momentul să-l aranjezi. Pe website vei avea nevoie de un design care să-ți reprezinte brandul, iar produsele trebuie să fie însoțite de descrieri specifice. După ce te ocupi de aceste etape, vei fi pregătit să efectuezi vânzări. Cu cât totul pare mai profesional, cu atât ai șanse mai mari să obții rezultatele dorite.

5.Începe să te promovezi

Dacă ai ajuns până aici și deții o firmă pentru a vinde în mod legal, tot ce mai ai de făcut este să te apuci să te promovezi. Acest lucru îl poți face atât pe rețelele sociale, cât și în Google Ads sau urmând strategii de creștere organică. Urmând pașii de mai sus îți vei lansa magazinul și vei avea prima ta afacere online!

0

Articole relevante

26 Apr2023

Ce este un router?

Citește mai departe
12 Apr2023

5 moduri de a genera parole puternice în Linux

Citește mai departe
16 Mar2023

Atacurile DDoS vs Flood: Diferențe și moduri de prevenție!

Citește mai departe
20 Feb2023

Ce este social media marketing?

Citește mai departe
07 Feb2023

De ce se elimină interfața Horde webmail din cPanel?

Citește mai departe

Comentarii