Metaverse, unde realitatea devine virtuală

Ce este Metaverse?Metaversul este o lume virtuală care combină jocurile online, rețelele sociale, realitatea virtuală (VR), realitatea augmentată (AR) și criptomonedele pentru a permite oamenilor să s ...

Publicat la data de 20.06.2022

Actualizat la data de 20.06.2022

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Ce este Metaverse?
Metaversul este o lume virtuală care combină jocurile online, rețelele sociale, realitatea virtuală (VR), realitatea augmentată (AR) și criptomonedele pentru a permite oamenilor să se conecteze digital. Pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, realitatea augmentată (AR) suprapune sunetul, componentele vizuale și alte intrări senzoriale în situații din lumea reală. Pe de altă parte, realitatea imaginară este în întregime virtuală și îmbogățește realitățile ficționale.

Pe măsură ce metaversul se extinde, va crea locuri online care permit mai multe interacțiuni multidimensionale ale utilizatorilor decât permite tehnologia actuală. Utilizatorii din metaverse se vor putea găsi într-un mediu în care lumea fizică și cea digitală se ciocnesc, în loc să urmărească doar material digital.

Realitatea Virtuală (VR) vs Realitatea Augmentată (AR)
Realitatea augmentată (AR) implică suprapunerea componentelor vizuale, sunetului și alte indicii senzoriale într-un context real pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Utilizatorii își pot controla prezența în lumea reală folosind Realitatea Augmentată AR, accesat prin smartphone-uri. Pe de altă parte, realitatea imaginară este în întregime virtuală și îmbogățește experiențele ficționale.

De ce Metaverse este în tendințe în aceste zile?
Metaverse a fost un cuvânt la modă de la mijlocul lunii octombrie 2021, când în mass-media au început să circule speculațiile despre un rebrand Facebook, cu un nou nume, pentru a evidenția devotamentul companiei față de metaverse.

Pe 28 octombrie, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a dezvăluit noul nume Meta la conferința Connect 2021, numind-o „firmă de tehnologie socială” pe noul său site web.

Aplicații
Veți putea face orice puteți concepe în metaverse, inclusiv să lucrați, să vă jucați, să învățați, să faceți cumpărături și să creați, precum și experiențe complet noi care nu se potrivesc cu concepțiile noastre actuale despre computere și telefoane. Veți putea să vă teleportați sub formă de hologramă la birou fără a fi nevoie să faceți naveta, la un concert cu prietenii sau în camera de zi fară a mai fi nevoie să vă deplasați fizic.

Metaversul deconectează oamenii de lumea fizică
Pandemia covid-19 a început deja să deconecteze oamenii.Școlile, colegiile, locurile de muncă, birourile etc., toate au intrat online. Dar odată cu apariția Metaversului, oamenii se vor îndepărta și mai mult de lumea reală și își vor întâlni prietenii, familia pe Metaverse.

O altă problemă este dependența de utilizatori și utilizarea problematică a rețelelor sociale. Boala dependenței de internet, dependența de rețelele sociale și dependența de jocuri video pot avea toate consecințe mentale și fizice pe termen lung, inclusiv depresie, anxietate și alte probleme de sănătate asociate cu un stil de viață sedentar. Experții sunt, de asemenea, îngrijorați de faptul că metaversul ar putea fi exploatat pentru a „scăpa” de realitate, precum tehnologiile actuale de internet.

0

Articole relevante

30 Nov2022

Centrele de date sustenabile ale viitorului

Citește mai departe
21 Sep2022

Serviciul de găzduire web. Ce este?

Citește mai departe
08 Sep2022

Plan de întreținere a site-ului web. Ai nevoie?

Citește mai departe
23 Aug2022

Aparatele inteligente ne fac viața mai ușoară

Citește mai departe
25 Jul2022

Centrele de date din Marea Britanie nu pot face față căldurii

Citește mai departe
22 Jul2022

Ar trebui să vă găzduiți blogul pe un server dedicat?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT