Navigarea web privată. Mituri comune

Uneori este util să navigați pe internet în siguranță, știind că informațiile de navigare vor fi păstrate secrete. Pe scurt, aceasta este navigarea web privată. Alți utilizatori ai dispozitivului dvs. ...

Publicat la data de 06.09.2022

Actualizat la data de 26.09.2022

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Uneori este util să navigați pe internet în siguranță, știind că informațiile de navigare vor fi păstrate secrete. Pe scurt, aceasta este navigarea web privată. Alți utilizatori ai dispozitivului dvs. nu vă vor vedea istoricul.

Când vine vorba de navigarea web privată, totuși, există câteva concepții greșite și mituri comune. Acestea sunt lucruri importante de știut dacă doriți să vă simțiți în siguranță navigând în orice browser doriți.

Să aruncăm o privire la fiecare dintre ele înainte de a discuta exact cum puteți utiliza această funcție în fiecare dintre cele mai frecvent utilizate browsere web. Acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți datele în siguranță.

Concepție greșită populară # 1: sunteți anonim când navigați în privat

Navigarea privată nu vă face invizibil pe internet. Furnizorul dvs. de servicii de Internet și alte site-uri web pot obține în continuare informații despre activitatea dvs., chiar și atunci când nu sunteți conectat. Același lucru este valabil și pentru navigarea în acest mod pe computerele de la serviciu – angajatorul dvs. poate avea în continuare acces la activitatea dvs.

Nu vă lăsați păcăliți crezând că nimeni altcineva nu vă poate vedea sau urmări activitatea. Aceste moduri se aplică, de obicei, numai pentru mascarea activității dvs. față de utilizatorii aceluiași dispozitiv. Firefox, de exemplu, vă spune în mod explicit acest lucru; avertizând că ISP-ul sau angajatorul dvs. poate urmări în continuare paginile pe care le vizitați.

Concepție greșită populară #2: Navigarea privată șterge toată activitatea de navigare

Orice descărcare pe care o faceți sau marcajele pe care le salvați nu vor fi ascunse vizualizării dacă sunt efectuate în navigarea web privată. Descărcările vor rămâne salvate în directoarele de fișiere de pe computerul dvs. (dar nu vor apărea în istoricul descărcărilor), iar marcajele vor fi salvate în filă în modul dvs. normal de browser.

Ceea ce modurile de navigare privată fac de fapt este să vă permită să navigați fără a salva cookie-uri sau a urmări istoricul de navigare – deși site-urile și marcajele vizitate vor apărea pe măsură ce introduceți în bara de adrese.

Uneori există un mesaj care explică exact acest lucru în anumite browsere (Edge, de exemplu).

Concepție greșită populară #3: Browserul privat este sigur și ține deconectați hakerii

Spre deosebire de ceea ce ar putea recomanda unii experți în securitatea internetului, modurile de browser private nu vă pot proteja de programe malware, viruși, spyware sau programe care vă urmăresc apăsările de taste. Va trebui să aveți în continuare protocoale de securitate regulate.

Cum să navigați în mod privat în Chrome

Opțiunea de navigarea web privată a Chrome este denumită și „mod incognito”. Îl puteți porni făcând clic pe butonul Mai multe din dreapta sus (trei puncte) și alegând Fereastră incognito nouă. Alternativ, puteți naviga în privat prin comenzile rapide de la tastatură; Ctrl+Shift+N în Windows și Mac+Shift+N pe Mac.

Veți ști că sunteți în modul incognito atunci când pictograma incognito (bărbat cu pălărie și ochelari) va apărea în colțul din dreapta sus. Pur și simplu închiderea ferestrei va închide modul.

Cum să navigați în mod privat în Safari

Trecerea la navigarea web privată în Safari se poate face accesând Fișier > Fereastră privată nouă. De asemenea, puteți seta aplicația să se deschidă întotdeauna în acest mod accesând Safari > Preferințe > General și apoi alegând o nouă fereastră privată din meniul pop-up. Puteți opri modul trecând prin același proces.

Puteți naviga în mod privat pe un iPhone și un iPad în mod similar. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul de pagină nouă, să atingeți Privat și apoi Terminat. Veți ști că este în modul când Safari trece de la alb sau gri la negru sau întunecat.

Cum să navigați în mod privat în Firefox

Puteți deschide o nouă fereastră pentru navigarea web privată din meniul Firefox din dreapta sus a ferestrei browserului. Alternativ, puteți apăsa și Ctrl+Shift+P.

Pentru a deschide linkuri într-o fereastră de navigare normală într-o nouă fereastră privată, faceți clic dreapta pe el și selectați opțiunea. Veți ști că navigați în privat, deoarece acestea vor fi o mască violet în bara de sus a ecranului.

Cum să navigați în mod privat în Edge

Navigarea privată se numește InPrivate în browserele Microsoft Edge și Explorer. O puteți accesa făcând clic pe butonul Setări și altele din dreapta sus (trei puncte). De acolo, selectați o nouă fereastră InPrivate.

Dacă apăsați Ctrl+Shift+P, puteți comuta, de asemenea, la acest mod. Veți ști că este activat când eticheta InPrivate se afișează într-un pătrat albastru în partea dreaptă sus a browserului.

Navigarea web privată are o mulțime de beneficii pentru utilizatorii care nu doresc să piardă spațiu valoros descarcând cookie-uri sau păstrând un istoric lung de căutare pe internet. De asemenea, este util pentru a vă păstra activitatea web privată.

Modurile pentru fiecare browser sunt similare în ceea ce privește modul în care funcționează. Concepțiile greșite populare exprimate în acest articol se aplică și pentru fiecare dintre ele. Dar este, de asemenea, o idee bună să vizitați paginile de pornire ale fiecăruia și să verificați dinainte caracteristicile modului.

Numai așa puteți fi sigur de ce se întâmplă de fapt atunci când folositi navigarea web privată atât acasă, la serviciu sau oriunde altundeva.

0

Articole relevante

24 Nov2023

Cum instalăm LAMP pe Debian 10?

Citește mai departe
20 Nov2023

Ghid Detaliat pentru Instalarea Debian: Pas cu Pas

Citește mai departe
13 Nov2023

Port Forwarding în Linux

Citește mai departe
30 Oct2023

cPanel: Managerul de Fișiere

Citește mai departe
25 Oct2023

Crearea unei Adrese de Email în cPanel

Citește mai departe
23 Oct2023

Ce este un Email Autoresponder din cPanel?

Citește mai departe

Comentarii