+40 (21) 655-55-55
UK AT SA

Optimizarea bazei de date WordPress

Dacă aveți un site web WordPress, acesta este obligat să aibă o bază de date, indiferent dacă site-ul este funcțional sau redundant. O bază de date WordPress stochează toate datele site-ului dvs. Acea ...

Publicat la data de 13.06.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de George Pavelescu

3 minute rămase

Dacă aveți un site web WordPress, acesta este obligat să aibă o bază de date, indiferent dacă site-ul este funcțional sau redundant. O bază de date WordPress stochează toate datele site-ului dvs. Aceasta include postări, pagini, comentarii (dacă există), setări de site-uri, teme și plugin-uri, precum și date din formulare și link-uri, dacă există.

Orice baza de date plină de informații nefolositore va avea performanța scăzută. Prin urmare, optimizarea este cheia eficienței și creșterii performanței. Optimizarea bazei de date WordPress vă asigură că dimensiunea bazei dvs. de date este redusă, iar viteza de încărcare a site-ului dvs. Web este îmbunătățită considerabil.

În acest articol, vă vom învăța cum puteți optimiza baza de date WordPress.

Cum să optimizați baza de date WordPress

Există două modalități de optimizare a bazei de date WP pe care le vom acoperi:

Metoda I: Utilizarea phpMyAdmin

phpMyAdmin este instrumentul cel mai preferat pentru a vă gestiona baza de date WordPress. Puteți găsi phpMyAdmin în cPanel în secțiunea Baze de date.

1. Odată ce vă conectați la phpMyAdmin puteți să aruncați o privire la dimensiunea fiecărui tabel din baza dvs. de date. Dimensiunea unei mese depinde de cantitatea de date stocate în ea.

2. Mai multe date stocate, mai multe sunt rândurile dintr-un tabel care la rândul lor înseamnă dimensiuni mai mari.
În afară de mărime, există o altă coloană cunoscută sub numele de Overhead. Overhead este un spațiu temporar de stocare pe disc care stochează interogări. Chiar dacă cheltuielile aferente unei mese ar putea crește, această afectează cu greu performanța site-ului.

3. Figura de mai jos arată pagina de destinație a phpMyAdmin, iar coloanele din extrema dreaptă arată coloana „Dimensiune” și „Overhead”.

4. Pentru a optimiza baza de date selectați toate tabelele din baza de date făcând clic pe caseta de selectare. Apoi, faceți clic pe meniul derulant și selectați „Optimize Table” și faceți clic pe „Go”.

Alternativ, puteți utiliza o comandă SQL pentru a optimiza tabelele. Comanda care trebuie utilizată este:
Interogare: OPTIMIZE TABLE ‘tablename’
Exemplu: OPTIMIZE TABLE ‘wp_links’

5. După această, comandă este executată și veți primi un mesaj care spune că baza dvs. de date WordPress a fost optimizată.

Metoda II: Utilizarea unui plugin

Dacă sunteți sceptici în ceea ce privește utilizarea phpMyAdmin pentru optimizarea bazei de date WordPress, folosirea unui plugin pentru acesta este o opțiune sigură.

1. Înainte de a optimiza baza de date WordPress, este de preferat să faceți o copie de rezervă.Unele dintre opțiunile de a face backup sunt Codeguard sau UpdraftPlus.

2. Odată ce terminați de făcut copia de rezervă, instalați un plugin pentru optimizarea bazei dvs. de date WordPress. WP Optimize este unul dintre cele mai populare plugin-uri cu peste 7.000.000 de instalări active.

3. După instalarea și activarea pluginului, dați clic pe fila WP-Optimize din tabloul de bord WordPress și se va deschide pagina de setări.

4. În figura de mai sus, faceți clic pe casetele de selectare pe care doriți să le optimizați. Înainte de a face clic pe pictogramele cu text roșu, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă, deoarece acestea stochează date sensibile.

5. După ce faceți clic pe elementele pe care doriți să le optimizați, faceți clic pe butonul „Run all selected optimizations”. Pluginul începe acum să optimizeze baza de date WordPress. La finalizarea operațiunii, veți fi anunțat(ă).

Sper că acest articol v-a ajutat să înțelegeți cum să optimizați baza de date WordPress.

0

Articole relevante

19 Nov2019

Sfaturi privind protejarea site-ului dvs WordPress

Citește mai departe
23 Aug2019

Viteza de rețea, ce este și cum se măsoară

Citește mai departe
21 Aug2019

Diferențele dintre Linux și GNU/Linux

Citește mai departe
16 Aug2019

Cum poate un mallware să fure datele completate automat de către browser

Citește mai departe
30 Jul2019

Sfaturi pentru a vă asigura securitatea Web Gateway-ului

Citește mai departe
22 Jul2019

Cum ștergem automat activitatea web și istoricul locațiilor din contul Google

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT