Planurile de găzduire VPS. Cum le alegem?

Un server VPS este bazat pe tehnologie de virtualizare și asigură o găzduire mult mai performantă față de cea partajată. Deși computerul fizic este în continuare utilizat de mai mulți clienți, resurse ...

Publicat la data de 19.09.2022

Actualizat la data de 23.09.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Un server VPS este bazat pe tehnologie de virtualizare și asigură o găzduire mult mai performantă față de cea partajată. Deși computerul fizic este în continuare utilizat de mai mulți clienți, resursele pe care le primești vor fi izolate. Astfel, ai parte de o viteză de încărcare superioară pe website, securitate și alte beneficii. Înainte de a alege unul dintre planurile de găzduire VPS hai să aruncăm o privire la câteva aspecte.

Pentru a alege dintre planurile de găzduire VPS din această categorie, ține cont de elementele de mai jos:

Sistemul de operare

Pachetele Windows VPS necesită o licență suplimentară de la Microsoft, pe care va fi necesar să o achiziționezi lunar. Avantajul în această situație constă în faptul că vei dispune de o interfață familiară și de suport dedicat.

Serverele bazate pe Linux prezintă distribuții de tip open-source, care se pot personaliza după bunul plac. Acestea nu solicită o licență, dar cunoștințele tehnice sunt esențiale. Așadar, decizia finală va fi influențată de situația ta și de preferințele personale.

Memoria RAM

Fiecare aplicație și program instalat are cerințe legate de memoria RAM, ceea ce înseamnă că planurile de găzduire VPS trebuie să răspundă la ele. Ca regulă generală, este recomandat să ai minim 1-2GB pe orice server.

Dacă deții un magazin online sau un alt tip de afacere online similară, iar traficul este unul ridicat, atunci planurile de găzduire VPS cu 4GB RAM s-ar putea să fie mai utile.

Spațiul de stocare

În momentul în care închiriezi un server VPS, trebuie să realizezi faptul că sistemul de operare și suita de aplicații pe care le vei instala vor consuma o parte importantă din spațiu. Spre exemplu, un software precum Ubuntu sau CentOS va utiliza până la 3GB. Ulterior, vei avea nevoie de spațiu adițional pentru fișiere cum ar fi fotografii și videoclipuri, emailuri și multe altele.

Ca să ne asigurăm că nu întâmpini probleme, îți punem la dispoziție planurile de găzduire VPS care încep de la 120GB. În felul acesta, proiectul tău va rezista mai ușor în stadiul de dezvoltare. De asemenea, virtualizarea îți va permite să efectuezi un upgrade oricând este necesar mai târziu și să ai parte de scalabilitate.

Protecția DDoS

Atacurile DDoS nu se întâmplă doar pe website-urile cele mai cunoscute. În mod contrar, ai toate șansele să întâlnești această amenințare de-a lungul timpului. Un astfel de eveniment implică un volum larg de trafic fals, care este direcționat cu scopul de a suprasolicita serverul.

Rezultatul este o perioadă mare de downtime, care îți va afecta poziția în motoarele de căutare, brandul și câștigurile financiare. Din fericire, planurile de găzduire VPS cu firewall DDoS activ te ajută să eviți asemenea probleme.

Suportul tehnic pentru planurile de găzduire VPS

Chiar dacă deții deja cunoștințe de hosting, există posibilitatea să întâmpini erori tehnice pe care să nu le poți rezolva singur. Din același motiv, suportul tehnic este un serviciu ideal pentru orice pachet de găzduire VPS.

Optează pentru un furnizor care să-ți ofere mai multe posibilități de contactare, în special prin funcția live chat. În felul acesta, vei reuși să-ți menții website-ul stabil și să economisești timp atunci când te confrunți cu dificultăți.

De ce să alegi unul dintre planurile de găzduire VPS?

Deși găzduirea partajată este cea mai accesibilă ca și preț, un server virtual oferă mai multă putere și flexibilitate în orice business online. Dacă ai deja trafic pe website și îți dorești resurse suplimentare, îți oferim planuri de găzduire VPS cu tehnologie SSD și virtualizare KVM în cloud începând de la doar 19 euro lunar!

0

Articole relevante

06 Oct2022

Prioritatea pentru serviciul de suport oferit clienților noștri

Citește mai departe
04 Oct2022

Ce ar trebui să fac când am probleme cu hostingul?

Citește mai departe
17 Aug2020

Care este diferența dintre serviciul pentru clienți relații cu clienții și asistența pentru clienți

Citește mai departe
21 May2020

Transfer domeniu .ro de la un registrar la NAV

Citește mai departe
03 Apr2019

Adăugarea adreselor IP adiționale

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT