Protejarea site-ului WordPress

Un studiu indepentent desfășurat în 2020 a arătat că mai mult de 73% din site-urile WordPress conțineau vulnerabilități critice exploatabile, cum ar fi executarea codului de la distanță. Desigur, echi ...

Publicat la data de 20.07.2022

Actualizat la data de 05.10.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Un studiu indepentent desfășurat în 2020 a arătat că mai mult de 73% din site-urile WordPress conțineau vulnerabilități critice exploatabile, cum ar fi executarea codului de la distanță.

Desigur, echipa de la WordPress face tot ce poate pentru a crea actualizări care întăresc securitatea și fortifică site-ul dvs WordPress, dar există multe lucruri pe care le puteți facesi dvs. pentru siguranța site-ului.

Iată câteva sfaturi utile pentru securizarea site-ului WordPress.

Efectuați actualizările WordPress

Trebuie să efectuați toate actualizările în momentul în care acestea devin disponibile. În momentul conectării la contul dvs. WordPress, acesta vă va avertiza asupra oricăror actualizări disponibile. Faceți o copie de siguranță a bazei de date și a fișierelor, apoi instalați noile actualizări.

Schimbați permisiunile fișierelor

WordPress recomandă utilizarea permisiunilor 750, în loc de 755. Setați fișierul de configurare (wp-config.php) la 600.

Schimbați parola periodic

În mod ideal, ar trebui să schimbați parola cel puțîn o dată pe lună. Utilizați o parolă puternică de fiecare dată. O parolă puternică conține majuscule, litere mici, numere și simboluri. Puteți utiliza generatorul de parole WordPress pentru a vă ajuta să creați parole aleatorii și puternice.

Ștergeți pluginurile pe care nu le utilizați

Poate că ați dezactivat pluginurile pe care nu le folosiți dar acestea pot fi o poartă deschisă către contul dvs. WordPress. Aceste pluginuri dezactivate supun contul dvs. la riscul de a fi compromis. Dacă le mai țineți acolo doar pentru că este posibil să mai aveți nevoie de ele, mai bine le ștergeți. Dacă sunteți sigur că le veți mai folosi la un momentdat, mai bine le descărcați în calculator și le ștergeți de pe site.

Nu folosiți „admin” ca nume de utilizator

La fel că o parolă bună, aveți nevoie și de un nume de utilizator bun. Numele de utilizator „admin” este setat ca implicit și de multe ori este lăsat așa. Schimbați-l întotdeauna, nu le faceți viața mai ușoară hackerilor prin utilizarea unui username „admin”.

Puteți schimba numele de utilizator executând următoarea comandă în SQL:

UPDATE wp-users SET user_login-„Noul nume de utilizator” WHERE user_login=’Admin’;

Mențineți tema actualizată

Tema dvs. WordPress poate avea breșe de securitate ce pot fi folosite de atacatori pentru a-și atinge scopul. Dezvoltatorii încearcă să țină pasul cu aceste probleme prin lansarea de actualizări pentru remedierea acestor breșe. Verificați actualizările și instalați-le atunci când acestea devin disponibile.

Configurați autentificarea cu doi factori

Autentificarea în doi pași înseamnă pur și simplu că vă logați de două ori cu criterii speciale diferite. Ideal ar fi să folosiți aplicații care au un cod temporar, care se schimbă, cum ar fi Google Authenticator sau RSA. Există multe pluginuri de bună calitate care vor permite autenftificarea cu doi factori. Cele mai multe dintre ele vă vor cere doar să răspundeți la câteva întrebări.

Utilizați scannere pentru a testa site-ul WordPress pentru vulnerabilități

Nu puteți cunoaște cu adevărat la ce riscuri este expus site-ul dvs fără a avea o modalitate de analiză. Un scanner de securitate va verifica fișierele de bază, pluginurile și tema pentru coduri malițioase și pentru a vă asigura că nimic nu a fost modificat. Puteți imclusiv să luați în considerare instalarea de scannere permanente pe site-ul dvs.

Utilizați o aplicație Firewall / Antivirus, cum ar fi WordFence

Este foarte util să vedeți traficul pe site-ul dumneavoastră prin instrumente cum ar fi JetPack, dar acestea vă dau imaginea în ansamblu asupra a cine și ce accesează pe site-ul dumneavoastră. Codul Javascript este cunoscut pentru găurile lăsate în securitatea WordPress, iar unelte precum WordFence (chiar și versiunea gratuită) pot ajuta la prevenirea exploatărilor siteului.

Permiteți doar adresei dvs. IP să se conecteze în zona de administrare

Blocarea tuturor adreselor IP, în afară de a dumneavoastră să acceseze panoul de administrare WordPres este probabil una dintre cele mai bune modalități de a vă proteja website-ul. Cu toate acestea, dacă vă aflați într-o rețea care folosește DHCP și adresa dvs se modifică în mod regulat, este posibil să nu vă puteți folosi de această opțiune. În cazul în care se poate, puteți modifica pur și simplu fișierul .htaccess, schimbând <> cu propria adresă IP.

RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.)?wp-login.php(.)$ [OR]
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.)?wp-admin$ RewriteCond %{REMOTE_ADDR} !^<>$ RewriteRule ^(.)$ – [R=403,L]

Asta e tot, sperăm că acest articol v-a ajutat să învățați cele mai bune practici de securitate WordPress pentru site-ul dumneavoastră.

0

Articole relevante

14 Sep2023

Cum se creează un utilizator nou și se acordă permisiuni în MySQL

Citește mai departe
12 Sep2023

Configurarea rețelei în Linux

Citește mai departe
06 Sep2023

Comenzi de bază în Linux: Un ghid introductiv

Citește mai departe
01 Sep2023

Configurarea Inițială a unui Server cu Ubuntu 20.04

Citește mai departe
30 Aug2023

Cum folosim SFTP pentru a transfera fișiere?

Citește mai departe
28 Aug2023

Ce este și cum se setează o Cheie SSH?

Citește mai departe

Comentarii