Protejarea unui site împotriva hackerilor

Atunci când deții un site web, ideea de a deveni ținta unui atac cibernetic poate fi destul de neplăcută. Cu toate acestea, breșele de securitate și evenimentele similare încă reprezintă o situație la ...

Publicat la data de 07.10.2022

Actualizat la data de 06.10.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Atunci când deții un site web, ideea de a deveni ținta unui atac cibernetic poate fi destul de neplăcută. Cu toate acestea, breșele de securitate și evenimentele similare încă reprezintă o situație la care ar trebui să te gândești. Pentru a te proteja împotriva tentativelor de fraudă și furt de identitate, urmează sfaturile de mai jos!

Folosește un certificat SSL

Acest certificat are rolul de a securiza transferul de informații dintre browser și vizitatori. De îndată ce este instalat, datele personale ale clienților vor fi criptate. Acestea vor deveni imposibil de citit pentru persoanele neautorizate. Motoarele de căutare pun accent pe acest serviciu, astfel încât ești obligat să utilizezi un certificat pentru a evita afișajul care indică un site web nesigur.

În cazul în care deții un magazin online și ai un nivel de trafic ridicat, poți lua în considerare inclusiv o soluție premium. Acest tip de certificat vine la pachet cu o criptare avansată, precum și cu o garanție care te ajută să treci peste problemele neprevăzute într-un mod mai simplu.

Asigură-te că ai protecție anti-DDoS

Indiferent de mărimea actuală a site-ului tău web, șansa de a deveni victima unui atac DDoS este destul de ridicată. În general, această amenințare implică un nivel ridicat de trafic fals, redirecționat către server cu scopul de a-l prăbuși. De îndată ce se întâmplă asta, paginile vor deveni inactive, iar vizitatorii nu vor mai putea accesa conținutul. Acest lucru duce la un bounce rate ridicat, precum și la o reputație negativă.

Pentru a preveni amenințările DDoS ai nevoie de un firewall activ, care va detecta și bloca intrările ce par suspecte. Cu ajutorul acestui serviciu, vor exista reguli specifice pentru a filtra utilizatorii normali de cei care nu au intenții bune. De asemenea, se vor observa anomaliile, fiind restricționat orice IP care le prezintă.

Investește într-un software pentru scanare malware

Unele module și aplicații online conțin virusuri sau programe malware, instalate cu scopul de a identifica datele din website. În general, asta va duce la modificarea conținutului existent și la implementarea unei serii de link-uri ce vor răspândi același software mai departe.

Pentru a știi când te confrunți cu o asemenea problemă, ai nevoie de un serviciu de scanare activ în permanență. Acesta te va alerta în momentele în care există fișiere ce pot cauza breșe în securitate și le va opri înainte de a avea vreun efect.

Păstrează site-ul web în siguranță prin intermediul serviciilor de back-up automat


Chiar dacă utilizezi parole puternice și ai setat nenumărate măsuri de protecție pe serverul de găzduire web, există întotdeauna riscuri. Deoarece atacurile cibernetice evoluează în permanență și poți face greșeli, este recomandat să ai parte de un serviciu de back-up pentru orice eventualitate.

Ai putea crea copii ale fișierelor în mod manual, însă aceeași activitate reprezintă o sarcină suplimentară în programul tău și cel mai probabil o să o uiți sau o să amâni momentul de multe ori.

Cum te putem ajuta să ai parte de un site web sigur?

Știm faptul că protecția datelor reprezintă o prioritate pentru orice afacere online, astfel încât am creat pachete de securitate premium care răspund acestor nevoi. Cu ajutorul serviciilor incluse, vei reuși să prelungești durata de viața a site-ului web și să previi vulnerabilitățile.

0

Articole relevante

27 May2024

Cum gestionăm atacurile de tip Brute Force

Citește mai departe
17 May2024

Site Mobile-Friendly

Citește mai departe
20 Mar2024

Cum ne ferim de phishing: Ghid pentru protejarea datelor

Citește mai departe
26 Feb2024

Cele mai bune Aplicații pentru Magazinul Online

Citește mai departe
12 Feb2024

Tutorial pas cu pas pentru Configurarea Rețelei în CentOS

Citește mai departe
28 Dec2023

Schimbarea nameserverelor pentru site-ul tău

Citește mai departe

Comentarii