Schimbarea nameserverelor pentru site-ul tău

Schimbarea nameserverelor este un pas esențial în gestionarea domeniului tău web. Nameserverele sunt servere specializate care traduc numele de domeniu în adrese IP, facilitând astfel direcționarea tr ...

Publicat la data de 28.12.2023

Actualizat la data de 28.12.2023

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Schimbarea nameserverelor este un pas esențial în gestionarea domeniului tău web. Nameserverele sunt servere specializate care traduc numele de domeniu în adrese IP, facilitând astfel direcționarea traficului către serverul web corespunzător. În acest ghid pas cu pas, vom explora procesul de schimbare a nameserverelor pentru site-ul tău.

Identificarea Furnizorului de găzduire și a nameserverelor curente

Înainte de a începe procesul de schimbare a nameserverelor, identifică furnizorul de găzduire al site-ului tău și notează nameserverele curente. Aceste informații pot fi obținute de obicei din panoul de control al găzduirii sau prin contactarea serviciului de asistență al furnizorului.

Autentificarea în Panoul de Control al furnizorului de domenii

Accesează panoul de control al furnizorului de domenii la care ai înregistrat domeniul tău. Aceasta poate fi o interfață web sau un panou de control personalizat, în funcție de furnizorul tău de domenii.

Localizarea setărilor de nameserver

În panoul de control al domeniilor, caută secțiunea sau opțiunea dedicată setărilor de nameserver. Aceasta poate fi denumită „Nameservers,” „DNS Settings,” sau un termen similar.

Introducerea nameserverelor

După ce ai localizat secțiunea potrivită, va trebui să introduci noile nameservere furnizate de noul tău serviciu de găzduire. Aceste informații pot fi obținute de la noul furnizor de găzduire sau pot fi specificate în documentația acestuia.

Salvarea și confirmarea schimbărilor

După ce ai introdus noile nameservere, salvează modificările. În unele cazuri, procesul de schimbare a nameserverelor poate dura câteva ore sau chiar mai mult, în funcție de perioada de propagare a DNS-ului. Asigură-te că confirmi schimbările și monitorizează progresul în panoul de control al domeniului tău.

Verificarea funcționalității nameserverelor

După ce schimbarea nameserverelor a fost finalizată și a avut loc propagarea DNS-ului, verifică funcționalitatea site-ului tău. Accesează site-ul și asigură-te că acesta se încarcă corespunzător. De asemenea, poți utiliza instrumente online precum „DNS Lookup” pentru a verifica informațiile despre nameservere.

Concluzie:

Schimbarea nameserverelor poate părea complicată la început, dar, urmând acești pași simpli, vei reuși să-ți actualizezi configurarea DNS cu ușurință. Asigură-te că urmărești cu atenție instrucțiunile furnizorului tău de găzduire și că acorzi timp pentru propagarea DNS-ului, astfel încât schimbările să fie reflectate corect în întreaga rețea.

2

Articole relevante

20 Mar2024

Cum ne ferim de phishing: Ghid pentru protejarea datelor

Citește mai departe
26 Feb2024

Cele mai bune Aplicații pentru Magazinul Online

Citește mai departe
12 Feb2024

Tutorial pas cu pas pentru Configurarea Rețelei în CentOS

Citește mai departe
18 Dec2023

Cum să îți creezi propriile nameservere pentru website-ul tău

Citește mai departe
24 Nov2023

Cum instalăm LAMP pe Debian 10?

Citește mai departe

Comentarii