SquirrelMail va dispărea

Începând cu versiunea 74 cPanel & WHM, aceștia vor începe să desconsidere sprijinul pentru SquirrelMail, una dintre aplicațiile de webmail. cPanel se așteaptă să oprească aplicația SquirrelMail pe ...

Publicat la data de 25.04.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Începând cu versiunea 74 cPanel & WHM, aceștia vor începe să desconsidere sprijinul pentru SquirrelMail, una dintre aplicațiile de webmail. cPanel se așteaptă să oprească aplicația SquirrelMail pentru noi instalări de cPanel & WHM în versiunea 76 și vor elimina suportul odată cu versiunea 78. Deoarece această schimbare va perturba mai mulți utilizatori, aceștia vor folosi blogul pentru a explica motivele care stau la baza deciziei de a retrage SquirrelMail.

Cum a ajuns SquirrelMail la cPanel

SquirrelMail a fost adăugat la cPanel pe vremea când webmail a devenit prima opțiune pentru utilizatorii cPanel cu mai mult de un deceniu în urmă. Această aplicație nu s-a schimbat prea mult în ceea ce privește aspectul sau caracteristicile de funcționare de la introducerea sa. Puține aplicații webmail au oferit o experiență atât de stabilă și bogată în caracteristici. Stabilitatea sa a atras atenția în rândul tuturor tipurilor de utilizatori. Personalul de asistență tehnică au apreciat-o în special datorită predictibilității sale. În timp ce alte aplicații webmail nu au reușit, SquirrelMail a fost de încredere.

De ce SquirrelMail este eliminat

Ultima actualizare a lui SquirrelMail a fost 30 mai 2013, ultima lor versiune fiind lansată în data de 12 iulie 2011. În acești șapte ani, 4 versiuni de PHP au ajuns la sfârșitul vieții și cei de la cPanel au colaborat cu utilizatori din comunitate pentru a menține SquirrelMail pe linia de plutire. Din păcate, patch-urile de securitate recente au probleme semnificative, forțându-i să aleagă. Fie exclud fixul de securitate și mențin SquirrelMail cu defecțiuni de securitate cunoscute, fie expediază o versiune securizată cu probleme de interfață cunoscute sau încearca să remedieze problemele.

Utilizatorii Webmail se așteaptă acum la o experiență mai bună decât cea oferită de SquirrelMail. Mai degrabă decât să trimită o aplicație fără mentenanță, aceștia au decis să elimine SquirrelMail.

Cum să păstrați SquirrelMail după mutare

Înțelegem că fanii credincioși ai SquirrelMail nu vor saluta această decizie, dar avem veste o bună! Puteți continua să utilizați SquirrelMail după versiunea 78 deoarece cPanel & WHM acceptă aplicații webmail personalizate. Urmați documentația acestora privind integrarea aplicațiilor webmail personalizate și obțineți codul de la SquirrelMail GitHub. Notă: va fi responsabilitatea administratorului de server de a menține SquirrelMail actualizat în cazul în care sunt lansate actualizări.

Înlocuirea lui SquirrelMail

Eliminarea SquirrelMail din opțiunile de webmail ne lasă doar cu Horde și Roundcube. Ne-am uitat, dar nu am găsit nici o înlocuire evidentă pentru SquirrelMail. Ce doriți să vedeți ca opțiune WebMail? Singura sugestie pe care am văzut-o pe forumul celor de la cPanel este AfterLogic Lite, deși nu a stârnit nici aceasta prea mult interes.

0

Articole relevante

14 Dec2023

Ghid pas cu pas pentru crearea unui site web de succes

Citește mai departe
09 Aug2023

Magento: Platforma de Comerț Electronic Explicată

Citește mai departe
19 Jun2023

Linux și Windows: Care este alegerea ta perfectă?

Citește mai departe
07 Apr2023

Ce este WHMCS?

Citește mai departe
05 Apr2023

Backup la site-ul WordPress

Citește mai departe
14 Feb2023

De ce VPS în 2023?

Citește mai departe

Comentarii