+40 (21) 655-55-55
UK AT SA

Supermicro dezvăluie un server de stocare incredibil de rapid, incredibil de subțire

Vrei să fie rapid? Supermicro a introdus un nou server de 1U plin cu unități NF1 SSD fabricate de Samsung ce au o capacitate de până la 576TB și o viteză de procesare de până la 20GB / sec și 10 milio ...

Publicat la data de 07.11.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de George Pavelescu

2 minute rămase

Vrei să fie rapid? Supermicro a introdus un nou server de 1U plin cu unități NF1 SSD fabricate de Samsung ce au o capacitate de până la 576TB și o viteză de procesare de până la 20GB / sec și 10 milioane IOPS.

Prin comparație, un server cu hard disk SAS de 15.000 RPM poate gestiona aproximativ 175-210 IOPS.

Există și alte dispozitive capabile de 10 milioane IOPS, cum ar fi EMC DSSD D5, însă aceasta era o unitate masivă de 5U și a fost scos din fabricație. Serverul utilizează formatul de factor NF1 (cunoscut anterior sub numele de NGSFF), care arată ca unități foarte mari M.2 și vine cu două rânduri de cipuri flash NAND, maximizând capacitatea. Samsung a scos deja pe piață unități de stocare cu capacități de 8TB și 16TB.

Noul produs Supermicro, SSG-1029P-NMR36L, are 36 de dispozitive NF1 de 18TB în șasiul său 1U, dublând capacitatea unui model scos pe piață în ianuarie cu 288TB. De asemenea, serverul vine cu două procesoare Xeon SP cu 28 de nuclee, carduri de rețea PCIe cu dual 16-lane și i se pot atașa până la 3TB de memorie în cele 24 de sloturi DIMM.

Unitățile NF1 sunt toate front loaded și capabile hot-swap, utilizând protocolul NVMe pentru stocarea în rețea de înaltă capacitate și latența scăzuta. Profilul de putere optimizat al dispozitivelor NF1 cu funcția hot-swap înseamnă că mai multă putere de procesare poate fi rezervată pentru a conduce IO cu cel mai rapid CPU și memorie disponibilă.

„La Supermicro, oferim în mod constant clienților noștri accesul rapid la cele mai recente și cele mai bune tehnologii”, a declarat Charles Liang, președinte și CEO al Supermicro, într-o declarație. „Serverul nostru de stocare 1U NF1 dispune de cea mai eficientă tehnologie flash de ultima generație cu cea mai mare densitate de stocare și cea mai bună performanță IOPS, oferind un avantaj competitiv în timp real pentru utilizatorii de date cu volum de lucru intensiv, aplicații autonome de conducere, AI și HPC. ”

NF1 de la Supermicro are același design ca și cel al Intel, dar este mai mic

Modelul NF1 urmează design-ul „riglă” Intel introdus cu aproximativ un an în urmă. Intel a declarat că drive-urile de tip „riglă” ar permite 1PB de flash brut într-un server de 1U folosind 32 sloturi, cum ar fi dispozitivul Supermicro. Cu toate acestea, dispozitivul de la Samsung este mult mai scurt decât cel Intel, ceea ce înseamnă că va ocupa mai puțin spațiu în server. Acest aspect ar putea fi un avantaj pentru Samsung, deoarece aceștia și Intel se află în goana pentru clienți.

Serverul SSG-1029P-NMR36L este disponibil deja pe piață. Supermicro vizează aplicațiile de stocare intensive IOPS, bazele de date MySQL și Cassandra, nodurile de infrastructură hiperconverged și alte aplicații de arhitectură de tip scale-out.

0

Articole relevante

26 Jul2019

Distribuții Linux care merită încercate în 2019

Citește mai departe
02 Jul2019

Rusia cere acces la serverele furnizorilor de servicii VPN

Citește mai departe
14 May2019

Când va fi lansat Debian 10

Citește mai departe
10 May2019

Red Hat Enterprise Linux 8 (RHEL 8) Caracteristici și review

Citește mai departe
06 May2019

Cisco avertizează utilizatorii ruter-ului seria 9000 și IOS/XE să aplice urgent patch-uri pentru breșele de securitate

Citește mai departe
29 Mar2019

Capacitatea fibrei optice din centrele de date ar putea ajunge până la 800 de gigabiti în 2019

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT