Supermicro lansează serverele alimentate cu Arm

Supermicro este cel mai recent OEM care oferă serverele bazate pe tehnologia Arm odată cu lansarea platformei sale Mt. Hamilton. Noile servere vor fi vândute sub marca MegaDC și vor rula pe linia Altr ...

Publicat la data de 25.01.2023

Actualizat la data de 25.01.2023

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Supermicro este cel mai recent OEM care oferă serverele bazate pe tehnologia Arm odată cu lansarea platformei sale Mt. Hamilton. Noile servere vor fi vândute sub marca MegaDC și vor rula pe linia Altra de procesoare bazate pe Arm de la Ampere Computing.

În timp ce serverele pot fi folosite on-premises, edge sau cloud, Supermicro pune accent performanța în cloud. Platforma Mt. Hamilton este concepută pentru a viza aplicațiile native din cloud. Cum ar fi video la cerere, IaaS, baze de date, VDI dens și edge telco. Totodata abordează obiective specifice ale sarcinii de lucru native din cloud, cum ar fi performanța per watt și răspunsuri cu latență scăzută.

Platforma Mt. Hamilton este modulară și acceptă o varietate de configurații de stocare și PCI-Express. Include suport pentru până la patru GPU-uri sau douăzeci de SSD-uri U.2 NVM-Express de 2,5 inchi. Pentru rețea, plăcile de bază folosesc SmartNIC-urile ConnectX4 de la Nvidia. Sistemele sunt disponibile în configurații cu un singur socket 1U și 2U, care acceptă până la 4TB de memorie.

Temperaturi de functionare servere

Sistemele Mt. Hamilton sunt răcite cu aer și proiectate să funcționeze la temperaturi cuprinse între 35 de grade Celsius pentru serverele din centrele de date și până la 55 de grade Celsius pentru produsele edge.

Ampere, fondată de fostul director Intel Renee James, a introdus pentru prima dată procesorul Altra în 2020. Altra are 80 de nuclee Neoverse N1 dezvoltate de Arm, în timp ce Altra Max are 128 de nuclee. Ampere evită simultaneous multithreading (SMT) în favoarea mai multor nuclee. Afirmând că în cloud, nucleele oferă performanțe mai consistente decât fizic.

Supermicro este cel mai recent OEM care a implementat procesoarele Ampere. HP Enterprise, Foxconn, Gigabyte și Wiwynn au licențiat procesoarele Ampere.

Însă cipurile Ampere acceptă doar DDR4 și PCI-Express 4. Acest lucru situează Ampere în spatele lui Intel, AMD și Nvidia – toate trei acceptând DDR5 și PCIe 5, care sunt mult mai rapide decât generația anterioară.

Ampere lucrează la un nou procesor numit AmpereOne care va avea mai multe nuclee și va înlocui nucleele Neoverse cu designul intern al lui Ampere, însă data lansării este necunoscută.

0

Articole relevante

15 May2023

Standardele de acreditare pentru Centrele de Date

Citește mai departe
12 May2023

Ce este un Internet exchange?

Citește mai departe
23 Mar2023

Ce presupune procesul de colocare server și pentru cine este recomandat?

Citește mai departe
09 Mar2023

Cum te ajută serviciul de colocare să-ți dezvolți afacerea?

Citește mai departe
30 Nov2022

Centrele de date sustenabile ale viitorului

Citește mai departe

Comentarii