Virtualizare KVM vs OpenVZ

Atunci când vine vorba de alegerea unui plan de găzduire VPS, cele mai multe persoane nu cunosc diferențele între tehnologia de virtualizare KVM și cea OpenVZ. Totuși, acestea reprezintă soluții difer ...

Publicat la data de 12.12.2022

Actualizat la data de 12.12.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Atunci când vine vorba de alegerea unui plan de găzduire VPS, cele mai multe persoane nu cunosc diferențele între tehnologia de virtualizare KVM și cea OpenVZ. Totuși, acestea reprezintă soluții diferite și pot influența rezultatele finale. Iată ce ar trebui să știi!

Cum funcționează virtualizarea?

Virtualizarea este metoda care permite oricărui administrator să împartă un computer fizic în mai multe fragmente izolate. Acest proces are la bază un hypervisor, iar în mediul de hosting asta duce la resurse stabile. Cu un pachet de găzduire VPS, securitatea website-ului va crește masiv, existând inclusiv modificări ce nu sunt posibile în mediul shared. În plus, nu ai șansa de a întâmpina perioade mari de downtime, deoarece un mediu virtual care nu funcționează va fi înlocuit în scurt timp cu altul. Tehnologiile KVM și OpenVZ sunt ambele opțiuni populare, iar pachetele de hosting care le includ oferă performanțe înalte.

Ce înseamnă OpenVZ?

OpenVZ este o soluție de virtualizare care datează încă din anii 90, fiind creată de dezvoltatorii Alexander Tormasov și Sergey Beloussov. Aceștia au lucrat la un sistem care să permită utilizatorilor Linux să creeze computere virtuale multiple pe un singur computer fizic. La momentul actual, acestea se numesc containere și acționează precum mașinării independente cu propriile fișiere, adrese IP sau procese. Tehnologia aceasta se poate instala ușor de orice furnizor, iar firmele de hosting care o utilizează au parte de un management bun al resurselor. Pentru fiecare container se poate implementa suplimentar un firewall activ, care va separa traficul normal de cel care pare suspect.

Ce înseamnă KVM?

Termenul KVM este un acronim care provine de la Kernel-based Virtual machine și reprezintă un modul de virtualizare legat tot de Linux. Aceste mașinării vor avea funcții tipice sistemelor fizice, inclusiv BIOS și hardware virtual. Cu alte cuvinte, un KVM ca hipervizor va oferi o experiență foarte apropriată de realitate. Astfel, procesarea datelor va fi una intuitivă și resursele vor fi scalate automat pentru a răspunde la sarcinile dificile.

Datorită implementării directe a KVM în codul sursă de la nucleul Linux, protecția este și această una superioară. Serverele VPS KVM au în componență procesoare puternice precum AMD, stocarea fiind realizată pe SSD-uri de tip NVMe. Așadar, acestea sporesc considerabil viteza de citire/scriere.

Ce diferențe există între aceste pachete de hosting?

KVM-ul permite rularea unui server de virtualizare folosind imagini Linux sau Windows nemodificate. Din același motiv, achiziționarea unui pachet de găzduire VPS de acest tip înseamnă economii financiare și resurse dedicate. Pe lângă asta, ai control mai mult asupra mediului și software-ului. Principalele caracteristici sunt suportul nativ NFS, partițiile swap și rularea sistemului în tip desktop. Un KVM mai este util și pentru un server de tip VPN.

OpenVZ oferă multiple containere securizate și izolate la nivelul unui server fizic. Acestea nu lasă loc de conflicte între procese, având fiecare comportamentul unui server normal. Ai parte de acces root, precum și de un cost redus. Upgrade-ul se poate face fără a fi necesară repornirea sistemului și se va aloca memorie RAM sau spațiu de disc rapid dacă se depășesc limitele alocate. Toate sistemele de operare sunt deja pre-instalate.

Când trebuie să alegi un server VPS?

Dacă resursele oferite de un pachet de shared hosting nu sunt suficiente pentru nevoile tale, atunci la Nav.ro îți oferim servere VPS fără management la prețuri accesibile. În acest fel, ai parte de mai mult control și poți configura software-ul pentru orice proiect pe care-l ai în minte. Alege unul din pachetele de virtualizare disponibile și poți efectua configurări după bunul plac, precum și să adaugi panoul de control preferat!

0

Articole relevante

14 Dec2023

Ghid pas cu pas pentru crearea unui site web de succes

Citește mai departe
09 Aug2023

Magento: Platforma de Comerț Electronic Explicată

Citește mai departe
19 Jun2023

Linux și Windows: Care este alegerea ta perfectă?

Citește mai departe
07 Apr2023

Ce este WHMCS?

Citește mai departe
05 Apr2023

Backup la site-ul WordPress

Citește mai departe
14 Feb2023

De ce VPS în 2023?

Citește mai departe

Comentarii