Ce este un VPS sau găzduire VPS?

Atunci când căutați un furnizor de servicii de găzduire web, aveți multe opțiuni din care să alegeți. Una dintre opțiunile cele mai căutate sunt serverele private virtuale sau găzduire VPS, servicii p ...

Publicat la data de 27.04.2020

Actualizat la data de 27.04.2020

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Atunci când căutați un furnizor de servicii de găzduire web, aveți multe opțiuni din care să alegeți. Una dintre opțiunile cele mai căutate sunt serverele private virtuale sau găzduire VPS, servicii pe care mulți clienți NAV le aprecieză cu adevărat si le place să le folosească. Mai mult de atât, compania NAV ușurează gestionarea unui server VPS oferind acces la propriul portal de administrare (panou de control).

Un VPS împarte un server fizic / dedicat în mai multe servere virtuale.

Serverele private virtuale (Virtual Private Server – VPS) sunt o alegere bună pentru proprietarii de site-uri care doresc un control suplimentar asupra site-urilor lor web. Fiecare VPS funcționează independent și are resurse disponibile pentru a le utiliza în orice moment. Webmasterii au capacitatea de a instala diferite sisteme de operare pe fiecare VPS, iar serverele pot fi configurate și instalate aplicații de orice fel, deoarece aveți acces complet la server.

De ce să alegi un server VPS?

Principalul beneficiu al unui VPS este controlul complet asupra serverului și a tuturor configurațiilor acestuia. Puteți instala sau elimina un software, o aplicație sau seta permisiuni și crea conturi. Acest lucru vă oferă un nivel mult mai ridicat de control asupra serverului și posibilitatea de a-l personaliza în orice fel considerați potrivit folosind Linux sau Windows.

Mediul de origanizare având un VPS

Unul dintre motivele pentru care găzduirea VPS a devenit populară este acela de a avea un mediu de organizare. De exemplu, un server privat ar putea avea site-ul sau aplicația propriu-zisă, iar un altul o copie a acestuia. Atunci când trebuie făcută o actualizare critică a aplicației sau a software-ului, actualizarea poate fi testată pe serverul de test înainte de a comite orice modificări pe un server aflat în producție (live). Acest lucru permite testarea înainte de a planifica și de a efectua întreținerea și actualizările într-un mediu de producție.

Resurse dedicate pentru VPS

Fiecare server VPS vine cu o cantitate dedicată de resurse care vă este disponibilă atunci când veți avea nevoie de acestea. În funcție de nevoile dumneavoastră și de planul de VPS hosting pe care îl aveți la NAV, acesta este o alegere bună fiind găzduit în cloud, iar pentru toate serverele VPS de la NAV Communications se oferă ajutorul de care aveți nevoie 24/7/365.

Progresia naturală din găzduire partajată (shared)

Gazduirea partajată (shared) funcționează de obicei pentru site-uri web mici sau mijlocii. O gazdă comună (shared) poate fi mai puțin costisitoare însă nu permite controlul total asupra mediului de găzduire. Tot odată o gazdă partajată (shared) nu permite utilizarea diferitelor sisteme de operare sau instalarea de software personalizat. Este adevărat că mulți proprietari de site-uri web nu sunt interesați de administrarea unui server și preferă să-și hosteze site-ul pe o găzduire shared. Cu toate acestea, un server VPS este ideal dacă un proprietar al unui site web dorește mai mult control și are nevoie de anumite softuri, care nu sunt disponibile într-un mediu de găzduire web partajat.

Atunci când căutați găzduire VPS, ar trebui să fiți atent la resursele necesare, procesul de actualizare, cerințele aplicației și numărul de adrese IP necesar pe fiecare server, pentru a determina cantitatea adecvată de resurse pentru un VPS. Costul ar trebui să fie mai rezonabil față de un server dedicat, care într-adevăr poate fi mai performant însă și mai scump.

În concluzie, un site web care depășește resursele pe care le oferă un cont de găzduire partajată (shared) ar trebui să fie găzduit pe un VPS cu resurse garantate.

Pot exista probleme de încărcare a paginilor web ale site-ului dumneavoastră web dacă acesta are nevoie de mai multe resurse decât vă poate oferi o găzduire web partajată. De obicei, compania NAV face un efort suficient de puternic pentru a vă ajuta să continuați, să creșteți și să aveți succes în mediul online, din acest motiv, oferim migrare gratuită sau suport pentru a putea migra ușor un site pe un server VPS.

Utilizarea unui astfel de server împreună cu o licență cPanel ar trebui să fie destul de familiară pentru majoritatea clienților de găzduire web partajată/shared. Serviciile VPS de la NAV sunt o alegere bună pentru a menține site-ul dumneavoastră în creștere și cu succes folosind infrastructură Cloud.

0

Articole relevante

22 Nov2021

Diferența dintre Megabyte (MB) și Megabit (Mbps) în calculele vitezei.

Citește mai departe
05 Apr2021

Când am nevoie de un pachet de reseller hosting?

Citește mai departe
12 Jan2021

Practici bune pentru securitatea parolei

Citește mai departe
11 Nov2020

Importanța backup-ului datelor și a recuperării în caz de dezastru

Citește mai departe
17 Aug2020

Care este diferența dintre serviciul pentru clienți relații cu clienții și asistența pentru clienți

Citește mai departe
08 Jun2020

Contează locația furnizorului de găzduire web?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT