10 sfaturi pentru a fi în siguranță pe Internet în 2019

În fiecare zi milioane de oameni folosesc Internetul pentru mai multe activități diferite, de la plata facturilor la cumpărarea și vânzarea produselor. Necesitatea unei măsuri fiabile de securitate pe ...

Publicat la data de 17.06.2019

Actualizat la data de 18.09.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

În fiecare zi milioane de oameni folosesc Internetul pentru mai multe activități diferite, de la plata facturilor la cumpărarea și vânzarea produselor. Necesitatea unei măsuri fiabile de securitate pe Internet crește într-adevăr. Acest lucru insistă asupra nevoii ca securitatea Internetului să poată proteja detaliile financiare și tot ceea ce se ocupă de hardware-ul sau serverele de rețea ale unei organizații. În cazul în care nu utilizați securitatea corectă pe Internet, veți avea un impact drastic asupra oricărei afaceri sau asupra altor procese prin care datele se transmit pe Internet. Utilizarea unor măsuri bune de securitate pe Internet vă va ajuta și să:

Preveniți atacurile malware executate pe orice rețea

Protejați toate datele sensibile care sunt importante pentru afacerea dvs.

Preveniți accesul ilegal în rețea

Respingeți programele din provenite din surse specifice care vă pot infecta

Eliminați orice element rău intenționat ce poate fi prezent într-o rețea existentă

10 Sfaturi pentru securitatea Internetului în 2019

Blocați computerul

Lăsând PC-ul dvs. nesupravegheat riscați producerea de atacuri și introducerea de malware. Pentru a preveni acest lucru este întotdeauna recomandat să blocați PC-ul, chiar dacă urmează să stați departe de el pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Blocarea PC-ului este, de asemenea, esențială, mai ales dacă aveți date confidențiale stocate pe un hard disk extern sau pe o unitate flash.

Site-urile web cu HTTPS sunt sigure

Adresele URL nu sunt sigure atunci când încep cu „http://”. Adresele URL care încep cu „https://” sunt considerate sigure, deoarece utilizează protocolul de transfer al html (HTTP) împreună cu protocolul Secure Socket Layer (SSL) / securitatea nivelului de transport (TLS). Acest lucru evidențiază faptul că tot ce se întâmplă între browserul dvs. și serverul web devine criptat, protejând astfel toate activitățile dvs. de pe Internet.

Nu accesați link-urile necunoscute

Dacă întâlniți un link suspect sau îndoielnic, nu faceți niciodată clic pe el decât după ce ați verificat adresa URL a site-ului la care vă direcționează link-ul, această operațiune putând fi făcută cu o simplă căutare pe Google a domeniului TLD. Atacatorii profită frecvent de greșelile de scriere și le folosesc ca pe un instrument pentru a vă direcționa către un domeniu neprietenos.

Setați parole diferite pentru toate conturile dvs.

În calitate de utilizatori ai Internetului, accesăm un număr mare de site-uri web și, prin urmare, avem mai multe conturi. Întotdeauna încercați să setați parole diferite pentru fiecare cont. Nu utilizați aceeași parolă pentru toate conturile, chiar dacă parola este foarte puternică și este dificil de spart. Urmând această regulă, veți preveni atacurile hackerilor și vă veți proteja toate activitățile legate de Internet.

Folosiți răspunsuri dificil de ghicit la întrebările de securitate

În calitate de utilizatori de internet, adesea tindem să ne uităm parolele la anumite site-uri și să le restabilim din nou. În timp ce facem acest lucru, întâlnim întrebări de securitate la care va trebui să răspundem. Încercați să setați răspunsuri la care hackerii să nu fie capabili să răspundă cu ușurință. Este recomandat să utilizați răspunsuri vagi și independente care pot conține și cifre. Asigurați-vă că vă amintiți aceste răspunsuri, deoarece este posibil să fiți nevoiți să le utilizați în caz de blocare a contului.

Actualizați sistemul de operare și toate programele instalate

Popup-urile apar uneori doar pentru a vă reaminti că este disponibilă o nouă actualizare. Aceste popup-uri pot deveni enervante și există utilizatori care le închid pur și simplu fără să le citească. Dacă nu citiți aceste remindere nu veți face decât să oferiți cale liberă atacatorilor, iar pc-ul dvs. nu va mai fi protejat.

Aveți grijă când navigați

Activitățile personale de navigare, cum ar fi cumpărăturile, internet bankin-ul sau plata facturilor, ar trebui efectuate de pe propriul dvs. dispozitiv și de pe o rețea de încredere, deoarece hackerii vă pot fura instant toate datele pentru a le folosi în scopuri ilegale.

Ștergeți atașamentele de e-mail suspecte

Nu deschideți niciodată atașamente sau link-uri îndoielnice trimise de persoane străine. Dacă le primiți, ștergeți-le instantaneu, deoarece hackerii trimit în general malware prin spargerea unui cont de e-mail și trimiterea de e-mailuri tuturor contactelor din lista de contacte a victimei. Dacă primiți un e-mail de la contacte cunoscute și acesta pare suspect, trimiteți-le imediat un e-mail acelor persoane și spuneți-le că ar putea avea contul de email compromis. Aceste contacte vor trebui să-și schimbe imediat parola și să activeze autentificarea în doi pași.

Fiți precauți când utilizați Wi-Fi public

Utilizarea gratuită a rețelei publice Wi-Fi pentru a accesa site-urile vă supune de fapt la riscul de a permite unor persoane rău intenționate să profite de datele dvs. Acest lucru este adevărat deoarece nu este posibil să aflăm cât de protejat este orice Wi-Fi public. Cu toate acestea, dacă vă aflați într-o situație în care trebuie să utilizați urgent internetul, asigurați-vă că opriți partajarea de fișiere pe PC înainte de conectarea PC-ului la conexiunea gratuită Wi-Fi. De asemenea, asigurați-vă că sunteți conectat (ă) la o rețea VPN și nu vă conectați niciodată la niciun site care solicită o parolă.

Partajați date sensibile minime

Cu Facebook, Twitter și alte rețele sociale ce au devenit foarte populare în zilele noastre, exista utilizatori care le folosesc să își posteze orice activitate din viața lor pe aceste rețele. Acești indivizi ignoră faptul că există infractori care pot deveni foarte ușor prietenii lor și pot obține acces la aproape toate detaliile personale. Prin urmare, trebuie să fim precauți cu privire la ceea ce publicăm pe aceste rețele sociale. Ca utilizatori ai internetului, este într-adevăr responsabilitatea noastră să închidem toate găurile vulnerabile care permit hackerilor să intre în lumea noastră personală.

2

Articole relevante

21 Jun2022

Cât de util este un VPN?

Citește mai departe
15 Jun2022

Cum folosim limbajul CSS pentru a da stil siteului?

Citește mai departe
14 Jun2022

Ești în siguranță online?

Citește mai departe
11 May2022

Cum protejezi site-ul împotriva hackerilor

Citește mai departe
21 Apr2022

Ce este NFT

Citește mai departe
18 Apr2022

Ce este blockchain

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT