+40 (21) 655-55-55
  1. NAV
  2. Media

NAV media

Noutăţi şi comunicate de presă

OCT

13

2021

Internet 10G de la NAV

nav

Am lansat ofertele de acces la Internet cu port de 10G și acces nelimitat de 10Gb/s în Național și Internațional (Internet global). Poți solicita acum instalarea 10G atât pentru locația din sediul companiei tale cât și pentru serviciile deja active, servere dedicate, colocare sau VPS.

CITEŞTE MAI MULT

Acum te poți bucura de 10G pentru oricare dintre serviciile de acces la Internet, servere dedicate, colocare sau VPS.

Achiziționarea 10G se poate face direct din contul de client sau ne poți contacta în timpul orelor de program la numărul de telefon: +40 (21) 655-55-55.

MAR

05

2019

Parteneriat pentru acces la Internet de 10Gb/s cu RCS & RDS

nav

Continuăm să investim în infrastructura noastră de telecomunicații construită pe tehnologii care includ provideri de top precum RCS & RDS.

CITEŞTE MAI MULT

Continuăm să investim în infrastructura noastră de telecomunicații construită pe tehnologii care includ provideri de top precum noul nostru partener RCS & RDS.

Prin acest parteneriat clienții noștri cât și utilizatorii acestora vor beneficia de o conexiune mai rapidă, fără latențe, susținută de cele mai bune tehnologii ce sunt gestionate de echipa de profesioniști IT ai NAV Communications.

IUN

20

2018

IPv6 pentru toate conturile de găzduire web

nav

Ne place să dăm vești bune! Începând de astăzi, toate pachetele de găzduire web beneficiează de o adresă IPv6.

CITEŞTE MAI MULT

Ne place să dăm vești bune! Dacă ești deja clientul nostru sau îți dorești să devii, începând de astăzi, toate pachetele noastre de găzduire web, inclusiv găzduirea WordPress și Magento au inclusă câte o adresă IPv6 suplimentară, dedicată, fără costuri suplimentare.

IPv6 este ultima versiune a Protocolului de Internet, care identifică dispozitivele de pe internet pentru a le putea localiza. Fiecare dispozitiv care utilizează internetul este identificat prin propria adresă IP astfel încât comunicarea pe internet să funcționeze. Acest aspect este exact ca și adresele stradale și codurile poștale pe care trebuie să le cunoașteți pentru a trimite o scrisoare.

Versiunea anterioară, IPv4, folosește o schemă de adresare pe 32 de biți pentru a suporta 4,3 miliarde de dispozitive, considerată a fi suficientă. Cu toate acestea, odată cu expansiunea internetului, a calculatoarelor personale, a telefoanelor inteligente și a dispozitivelor conectate la Internet demonstrează că lumea are nevoie de mai multe adrese.

Protocolul IPv6 poate gestiona mai eficient pachetele, îmbunătățește performanța și crește securitatea. Acesta permite furnizorilor de servicii internet să reducă dimensiunea tabelelor de rutare, făcându-le mai ierarhice.

MAR

02

2018

Lansare mirrors.nav.ro

nav

Căutam întotdeauna să îmbunătățim serviciile pe care le oferim.

CITEŞTE MAI MULT

Căutam întotdeauna să îmbunătățim serviciile pe care le oferim, astfel că, într-un pas extraordinar făcut spre îmbunătățirea experienței cu NAV Communications, am lansat mirrors.nav.ro.

Utilizatorii pot descărca mai repede și mai sigur, de pe un server care este geografic mai aproape de ei, fisiere precum și distribuții ca: CentOS, Debian, Ubuntu, Linux Mint, etc., lista fiind actualizată în mod constant.

Chiar de la lansare, utilizatorii au putut descărca fisiere cu viteze de până la 10Gb/s. Acesta poate fi accesat la adresa: https://mirrors.nav.ro

OCT

01

2017

Am lansat noul website!

nav

Pentru că întotdeauna am evoluat şi am înţeles cerinţele utilizatorilor de Internet am decis că este momentul, de a remoderniza website-ul NAV.

CITEŞTE MAI MULT

Pentru că întotdeauna am evoluat şi am înţeles cerinţele utilizatorilor de Internet am decis că este momentul, de a remoderniza website-ul NAV. În timpul anilor petrecuţi în mediul online am venit mereu în întâmpinarea utilizatorilor cu noutăţi dar şi cu servicii stabile.

NAVigând pe noul website veţi descoperi noile servicii dar şi modul de afişare mult mai rapid şi mai explicit.

Alegerea partenerului potrivit facilitează dezvoltarea unei afaceri. Oferind întreaga gamă de servicii online, NAV poate fi partenerul ideal pentru afacerea ta, fie că eşti la început în mediul online, fie că ai o companie într-o continuă dezvoltare şi necesită servicii sau suport suplimentar.

IUL

27

2017

Partener InterLAN

interlan

Compania NAV Communications se află în plină ascensiune, iar pe această cale dorim să anunţăm interconectarea cu InterLAN.

CITEŞTE MAI MULT

Compania NAV Communications se află în plină ascensiune, iar pe această cale dorim să anunţăm interconectarea cu InterLAN, cel mai mare Internet Exchange din România. Prin această colaborare dorim să punem la dispoziţie o experienţă mai bună pentru utilizatorul final, redundanţă crescută şi servicii de Internet la cele mai ridicate standarde.

IUN

20

2017

Peering cu Hurricane Electric!

Hurricane Electric

Ne bucurăm să anunţăm în mod public înţelegerea de peering (Internet Exchange) dintre compania NAV Communications şi Hurricane Electric.

CITEŞTE MAI MULT

Ne bucurăm să anunţăm în mod public înţelegerea de peering (Internet Exchange) dintre compania NAV Communications şi Hurricane Electric (HE), unul dintre cei mai mari şi mai importanţi furnizori de Internet la nivel global. Prin această colaborare ne dorim să subliniem dezvoltarea continuă în ceea ce priveşte parteneriatele noastre cât şi creşterea facilităţilor către utilizatorii finali prin îmbunătăţirea serviciilor de acces la Internet.

AUG

31

2016

UPC Romania - Upstream pentru NAV Communications

UPC Romania

Prin noul acord pentru IP transit cu UPC România, aducem în centrul de date NAV Communications un nou link de 10G pentru accesul la Internet (IP Transit).

CITEŞTE MAI MULT

Prin parteneriatul nostru cu unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii, UPC România, aducem în centrul de date NAV Communications un nou link de acces la Internet (IP Transit). Prin acest nou link clienţii noştri cât şi utilizatorii finali vor avea un timp de răspuns mult mai bun în reţeaua UPC (Liberty Global Operations).

AUG

30

2016

IPv6 pentru toate companiile IT

IPv6

Prin programul "IPv6 pentru toate companiile IT" dorim să extindem folosirea adreselor IPv6.

CITEŞTE MAI MULT

Prin programul "IPv6 pentru toate companiile IT" dorim să extindem folosirea adreselor IPv6.

Marile beneficii ale acestui program fiind alocarea rapidă (în maxim 24 de ore) şi preţul micşorat, de la 200€ la numai 50€. Cererile pentru alocare pot fi făcute la adresa /alocare-ip.

Alocarea se va face în conformitate cu regulile impuse de către RIPE NCC, acceptând contractul NAV Telecom pentru alocare adrese IP şi regulile specificate pe pagina pentru alocare.

În cazul în care sunteţi deţinătorul unui ONG avem rugămintea să ne contactaţi pentru că alocarea unui bloc /48 IPv6 se va face gratuit.

DEC

15

2015

ACS JUNIORUL CLUB Fotbal

ACS Juniorul

Clubul ACS JUNIORUL este implicat direct în dezvoltarea fotbalului juvenil cu rezultate deosebite la nivel naţional în ultimii ani.

CITEŞTE MAI MULT

NAV Communications este unul dintre partenerii ACS JUNIORUL CLUB.

Clubul ACS JUNIORUL este implicat direct în dezvoltarea fotbalului juvenil cu rezultate deosebite la nivel naţional în ultimii ani.

Am ales să sponsorizăm Clubul ACS JUNIORUL vânzând eforturile deosebite şi pentru a coopta alături de ei spre realizarea obiectivelor.
Ca partener NAV Communications îşi doreşte ca viitorul să arate mai bine decât prezentul, un prezent ce din diferite motive a fost neglijat în trecut.

Clubul ACS JUNIORUL mulţumeşte tuturor celor ce vor să sprijine juvenila din România.

MAY

22

2015

10Gbps cu Cogent Communications

Cogent Communications

Ne bucurăm de un nou contract semnat în data de 22.05.2015 cu unul dintre cei mai mari furnizori de Internet din lume, Cogent.

CITEŞTE MAI MULT

Ne bucurăm de un nou contract semnat în data de 22.05.2015 cu unul dintre cei mai mari furnizori de Internet din lume, Cogent. Decizia de a alege această companie pentru a ne deveni parteni de afaceri a fost luată datorită vastei lor experienţe, având peste 46 200 clienţi mulţumiţi în 2125 locaţii din 38 de ţări.

Acest parteneriat ne-a oferit posibilitatea de a creşte capacitatea de Internet cu încă 10Gbps, astfel orice utilizator, atât companie cât şi rezidenţial să poată beneficia de servicii de calitate, fără latente.

SEP

18

2014

Creştem capacitatea Internet cu 10Gbps prin Romtelecom

Telekom

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor serviciilor de data center ale NAV Telecom am încheiat un parteneriat cu unul dintre cei mai mari operatori telecom din România - Romtelecom.

CITEŞTE MAI MULT

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor serviciilor de data center ale NAV Telecom am încheiat un parteneriat cu unul dintre cei mai mari operatori telecom din România - Romtelecom.

Această facilitate va permite comunicaţii cu latente minime între data center-ul nostru şi un mare procent de utilizatori de Internet rezidenţial. Este cunoscut faptul că există anumite situaţii în care chiar şi latenţe de 20-30ms pot afecta funcţionalitatea anumitor servicii critice.

Având în vedere legătură directă cu Romtelecom, utilizatorii rezidenţiali se pot bucura de acces fără latente la serviciile găzduite în data center-ul NAV Telcom.


Actualizare 22.09.2014:
Romtelecom şi Cosmote sunt acum Telekom.

AUG

25

2014

NAV sponsorizează Hospice Casa Speranţei

Hospice

Începând cu August 2014 NAV Communications devine furnizorul principal de internet al unităţii de îngrijire paliativă Hospice Casa Speranţei din Plumbuita.

CITEŞTE MAI MULT

Înţelegem responsabilitatea socială.

Începând cu August 2014 NAV Telecom devine furnizorul principal de internet al unităţii de îngrijire paliativă Hospice Casa Speranţei din Plumbuita, punând la dispoziţia acesteia o conexiune de 1Gbps conform contractului de sponsorizare încheiat.

Ca iniţiativă care operează exclusiv din activităţi de voluntariat, contracte de sponsorizare şi donaţii, am dorit să îi sprijinim cu unul din cele mai importante elemente care le asigură comunicarea şi care într-o anumită măsură le oferă suportul pentru a continua să îşi îndeplinească o nobilă misiune.

De asemenea suntem aici pentru a le oferi tot suportul necesar în cazul proiectelor IT majore unde resursele interne sau competenţele colaboratorilor sunt depăşite de anvergura proiectelor.


Actualizare 15.09.2014:
Înainte de inaugurarea unităţii de îngrijire paliativă Hospice Casa Speranţei, am dorit să susţinem campania de promovare oferind suportul logisitic pentru susţinerea activităţii în mediul online.
Am pus la dispoziţia Hospice în cadrul unui contract de sponsorizare un număr de servere care vor avea un rol important în funcţionarea platformei online.
Deoarece în perioada inaugurării şi imediat următoare este aşteptată o mare afluenţă de accesări, am dorit să fim cei care vor oferi suportul pentru funcţionarea fără întreruperi sau latente a aplicaţiilor web.

AUG

10

2014

Optimizăm traficul de date printr-un nou peering - Balcan-IX

Balcanix

Şi în cazul reţelelor Internet este valabilă regula conform căreia calea cea mai scurtă este şi cea mai rapidă.

CITEŞTE MAI MULT

Şi în cazul reţelelor Internet este valabilă regula conform căreia calea cea mai scurtă este şi cea mai rapidă.

Acordurile de peering IX (Internet eXchange) asigură utilizatorilor fiecărei reţea care converge în acel punct de peering acces ultra-rapid spre utilizatorii celorlalte reţele prezente în acel IX.

Am considerat Balcan-IX ca fiind o alegere optimă datorită numărului mare de reţele independente care au aderat la acest IX.

IUN

02

2014

newHOST în data center-ul NAV

Una dintre cele mai importate companii de webhosting din România, newHOST.ro devine partener NAV Telecom şi migrează infrastructura echipamentelor IT în data center-ul NAV Telecom.

CITEŞTE MAI MULT

newHOST mută infrastructura în Data Center-ul NAV.

Una dintre cele mai importate companii de webhosting din România, newHOST.ro devine partener NAV Telecom şi migrează infrastructura echipamentelor IT în data center-ul NAV Telecom.

Acest proiect a fost în aceaşi măsură unul foarte important pentru noi cât şi extrem de complex.
newHOST.ro este cunoscut pentru calitatea serviciilor de web hosting pe care le oferă de aproape un deceniu, iar această mutare a fost una firească având în vedere faptul că în timpul discuţiilor preliminare ambele companii au realizat că au valori şi principii de business convergente.
newHOST.ro a apreciat încă de la începutul discuţiilor setul larg de facilităţi oferite de NAV Telecom, unele dintre ele fiind supuse unor costuri premium în cazul altor provider de servicii data center.

De asemenea un factor determinant în decizia newHOST.ro de relocare a infrastructurii a fost evaluarea calităţii dotărilor din data center NAV şi procedurile operaţionale mult simplificate, păstrând însă un nivel ridicat de securitate.

NAV Telecom s-a implicat activ în etapa de planificare oferind suportul tehnic şi material pentru o tranziţie în condiţii de minim impact asupra utilizatorilor newHOST.
Putem spune că la finalul proiectului de migrare, abordarea a fost una corectă şi eficientă, având în vedere că impactul asupra disponibilităţii serviciilor a fost minim, feedback-ul primit de newHOST.ro din partea clienţilor săi fiind pozitiv.

MAY

27

2014

Securizăm traficul de date pe nav.ro prin SSL EV

Deoarece dorim să oferim un nivel superior de securitate utilizatorilor site-ului navtelecom.ro, am criptat transferul de date spre şi dinspre acest site folosind un certificat SSL Extended Validation.

CITEŞTE MAI MULT

Deoarece dorim să oferim un nivel superior de securitate utilizatorilor site-ului navtelecom.ro, am criptat transferul de date spre şi dinspre acest site folosind un certificat SSL Extended Validation.

Am optat pentru utilizarea unui certificat SSL EV deoarece un certificat SSL simplu poate fi relativ uşor obţinut de către un criminal informatic datorită faptului că acestea se emit automat, fără validarea identităţii sale de către un agent al autorităţii de certificare.

Certificatele SSL EV sunt emise doar în urma validării unui set extrem de extins de documente care relevă autenticitatea cererii şi al entităţii solicitante.

Actualizare post, 01-09-2014:
Certificatul SSL EV a fost schimbat pentru a rula pe domeniul nav.ro

NAV Communications SSL EV NAV Telecom SSL EV

APR

14

2014

Extindem portofoliul de servicii cu Cloud Computing

Utilizatorul modern a înţeles avantajele soluţiilor de Cloud Computing şi începe să migreze către această platformă.

CITEŞTE MAI MULT

Utilizatorul modern a înţeles avantajele soluţiilor de Cloud Computing şi începe să migreze către această platformă.
Nu mai este necesară întreruperea serviciilor pentru mentenanţă hardware, nu mai există noţiunea de întrerupere neplanificată datorată defecţiunilor serverelor, scalarea resurselor hardware se face în câteva secunde în loc de câteva ore, siguranţă datelor nu mai depinde de calitatea unui hard disk.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor cerinţe am conceput şi am implementat o arhitectură complexă care oferă suportul operaţional pentru funcţionarea în cele mai bune condiţii a soluţiilor de cloud computing.
Şi în acest caz am optat pentru utilizarea de servere high-end produse de Supermicro şi Dell şi soluţii de storage reziliente.

Înainte de lansarea platformei întreaga soluţie a fost supusă unui set extins de teste care au avut rolul de a determina dacă oferă nivelul de performanţă şi stabilitate planificate.
După încheierea cu succes a sesiunilor de testare am lansat platforma care doreşte să ofere o alternativă superioară soluţiilor clasice de găzduire VPS.

Infrastructura oferă întregul set de avantaje soluţiilor clasice VPS, dar aduce o serie de îmbunătăţiri cum ar fi:

* Capacitatea de a susţine servere virtuale cu până la 64GB RAM
* Stocarea datelor se face pe sisteme ultraperformante echipate cu SSD
* Disponibilitatea serviciilor creşte datorită eliminării întreruperilor planificate pentru mentenanţă hardware
* Funcţia de failover automat, dacă serverul pe care rulează serverul virtual devine indisponibil, acesta va fi migrat automat pe un alt server aflat în standby şi va redeveni operaţional în mai puţin de 1 minut.

FEB

12

2014

Sistem de monitorizare proactivă a serviciilor

Am implementat un sistem de monitorizare proactivă a serviciilor.

CITEŞTE MAI MULT

Se spune că “Este o mare diferenţă între cei care au downtime şi cei cei care ştiu că au downtime”.
Într-un data center proiectat şi administrat conform standardelor industriei este important să se afle imediat că a apărut o problemă dar în aceeaşi măsură este importantă identificarea cu maximă acurateţe a punctului în care a apărut problema.

Sistemele tradiţionale de alertare doar anunţă faptul că un anumit serviciu este indisponibil, fără a oferi alte detalii care ar ajuta la identificarea rapidă a problemei exacte.
O altă problemă majoră a sistemelor tradiţionale este transmiterea de alerte false, mecanismele de detecţie fiind relativ primitive, bazându-se strict pe detecţia unei disfuncţionalităţi între punctul A şi B.

Sistemele moderne de alertare analizează o serie de parametri şi transmit un mesaj care identifică motivul exact al problemei. Timpii de rezolvare ai incidentul scad astfel dramatic, echipa de suport tehnic concentrându-se de la început pe rezolvarea incidentului, nemaifiind nevoie de investigaţii suplimentare pentru izolarea problemei.
Un alt avantaj al sistemelor moderne este că verifică status-ul serviciilor din puncte multiple şi emit o alertă de incident sever doar la incidente raportate din multiple puncte către un anumit punct. Este emis un simplu avertisment în cazul în care serviciul monitorizat este raportat funcţional de un singur senzor în timp ce alţi senzori îl raportează că fiind funcţional.

IAN

16

2014

Ne facem prezenţa în NXDATA

Din dorinţa de a oferi clienţilor săi o flexibilitate cât mai mare, începând cu Ianuarie 2014 compania de telecomunicaţii NAV Telecom este prezentă în centrul neutru de colocare NXDATA-1.

CITEŞTE MAI MULT

Din dorinţa de a oferi clienţilor săi o flexibilitate cât mai mare, începând cu Ianuarie 2014 compania de telecomunicaţii NAV Telecom este prezentă în centrul neutru de colocare NXDATA-1.
Acest fapt ne premite interconectarea cu cei mai mari furnizori de Internet la nivel naţional şi global.

Datorită noilor oportunităţi de colaborare cu majoritatea operatorilor telecom prezenţi în România, sustinerea de politici inteligente de routing al traficului am reuşit scăderea costurilor operaţionale concomitent cu creşterea SLA, mărirea capacităţii de interconectare şi scăderea latenţelor traficului de date.
Rezultatul direct al acestui proiect a fost adoptarea unei politici de costuri mai scăzute, pentru un serviciu care în acelaşi timp oferă mai mult utilizatorilor.

Dorim să ne consolidăm poziţia pe piaţă Românească IT şi Telecom prin adoptarea unor soluţii inteligente şi inovatoare, iar prezenţa în cel mai reputat centru de colocare neutru din România era o decizie firească în acest sens.

NOV

17

2013

Lansare serviciul de protecţie navAMS

Într-un mediu care a fost comparat de multe ori cu Vestul Sălbatic - Internetul este extrem de important ca serviciile utilizatorilor să fie protejate de atacurile agresive de tip Denial of Service (DoS) sau Distributed Denial of Service (DDoS).

CITEŞTE MAI MULT

Într-un mediu care a fost comparat de multe ori cu Vestul Sălbatic - Internetul este extrem de important ca serviciile utilizatorilor să fie protejate de atacurile agresive de tip Denial of Service (DoS) sau Distributed Denial of Service (DDoS).
În cazul primului tip de atac, de cele mai multe ori rezolvarea este relativ simplă, identificarea sursei atacului informatic şi blocarea acestuia.

Însă în cazul atacurilor distribuite (DDoS) atacul originează din sute sau mii de PC-uri ale unor simpli utilizatori care nu ştiu că PC-ul lor a fost infectat cu un virus şi este parte a unei reţele vaste (Botnet) controlate de infractori informatici.
Un atac DDoS presupune “bombardarea” cu trafic de date nelegitim un server, traficul venind concomitent din mii de surse. Un server neprotejat va ceda în câteva secunde acestui atac, serviciile care rulează pe el devenind indisponibile. Unele atacuri pot dura şi câteva zile, imaginaţi-vă ce ar însemna ca un serviciu critic pentru afacerea dumneavoastră să fie indisponibil timp de câteva zile. Ce impact ar avea pentru un magazin online acest incident?

Sistemele inteligente de detecţie a atacurilor analizează constant traficul care intră în reţea, iar la detecţia unor anomalii în trafic (ex. creşteri rapide ale valorilor) detectează automat tiparul atacului, pe baza acestuia determină sursele acestuia şi îl blochează. Traficul maliţios este blocat în timp ce traficul de date legitim este permis.
Astfel serviciile dumneavoastră rămân operaţionale pe toată durata atacului, fără să vă afecteze în niciun fel.

În luna Noiembrie 2013, NAV Telecom a implementat unul dintre cele mai performante sisteme de protecţie DoS şi DDoS care realizează mitigarea atacurilor prin tehnică Traffic Scrubbing, singură metodă care blochează doar traficul maliţios permiţând traficul legitim.
Din păcate, din raţiuni de securitate nu putem divulga mai multe detalii tehnice despre acest sistem însă vă putem oferi certitudinea că serviciile dumneavoastră sunt securizate de unul din cele mai avansate sisteme de protecţie.

SEP

05

2013

NAV inaugurează prima sala de colocare

NAV inaugurează prima sala de colocare conformă standardelor Tier 3.

CITEŞTE MAI MULT

La data de 05-09-2013 este inaugurata prima sala de colocare in data center-ul NAV Telecom. Proiectul a fost intocmit si coordonat indeaproape de o echipa de ingineri specializati in amenajarea si echiparea centrelor de date.

De-a lungul acestui proiect au existat o mulţime de obstacole inerente de altfel în cazul iniţiativelor ambiţioase dar am ales întotdeauna varianta dificilă şi corectă, fără să facem compromisuri.
Am vrut să demonstrăm că serviciile de calitate pot fi oferite şi la un preţ rezonabil, dar pentru ca acest lucru să fie posibil am ştiut că nu trebuie să facem niciun fel de compromis în niciuna din etape, sau în niciunul din componentele data center-ului.
Am optat pentru instalarea unor generatoare diesel de mare capacitate, pentru UPS-uri APC din gama "MGE Galaxy 5500" uşor supradimensionate şi pentru un sistem HVAC N+1, rack-uri Dell şi o reţea internă complet redundantă, folosind exclusvi echipamente Cisco.

Te invităm să faci o vizită centrului nostru de date Data Center

AUG

02

2013

Ne mutăm în propriul sediu

După o analiză atentă asupra factorilor economici curenţi şi după întocmirea unui plan de dezvoltare coerent pe termen lung, consiliul director al NAV ia decizia de a construi propriul sediu.

CITEŞTE MAI MULT

După o analiză atentă asupra factorilor economici curenţi şi după întocmirea unui plan de dezvoltare coerent pe termen lung, consiliul director al NAV Telecom ia în Martie 2011 decizia de a construi propriul sediu cu scopul de a putea oferi viitorilor săi clienţi preţuri competitive pentru serviciile contractate prin micşorarea efortului financiar operaţional.

Această decizie strategică are în acelaşi timp şi rolul de a transmite partenerilor filozofia companiei NAV Telecom de completă transparenţă şi stabilitate.

Actualizare post, 10-08-2013:
La data de 10-08-2013 NAV Telecom îşi mută activitatea în noul sediu conceput din faza de proiect ca un hibrid între o clădire adecvată activităţii de data center şi spaţiilor de birouri.

AUG

10

2012

Servicii de alocare IP şi număr AS

membru RIPE

Începând de astăzi, 10 August 2012 oferim servicii de alocare adrese IP şi număr AS.

CITEŞTE MAI MULT

NAV Communications este membru oficial al registrului internaţional RIPE NCC fiind autorizată pentru alocarea adreselor IPv4, IPv6 şi număr AS.

IP - Adresa IPv4 şi IPv6) ex. 91.250.240.1 (adresa IP nav.ro).
Adresa IP este un număr unic pe care echipamentele îl folosesc pentru a comunica între ele într-o reţea utilizând standardul TCP/IP.
Orice echipament dintr-o reţea, fie el computer, router, server, imprimantă sau telefon IP, trebuie să fie identificat printr-o adresă unică.

Vezi aici oferta pentru alocare adrese IP.


AS (Autonomous System Number) ex. AS6718 (AS-ul NAV Communications).
Un Sistem Autonom este constituit dintr-un grup de reţele ce folosesc Internet Protocol, grup ce este menţinut de unul sau mai mulţi operatori de reţea, cu o singură politica de routare, clar definită. La efectuarea schimbului informaţiei de routare în exterior, fiecare AS este identificat printr-un număr unic: Autonomous System Number (ASN).

Vezi aici oferta pentru alocare număr AS

IUL

27

2012

Membru RIPE NCC

membru ripe

Începând cu 27 Iunie 2012 am devenit membru al registrului internaţional RIPE NCC.

CITEŞTE MAI MULT

În calitate de LIR (Local Internet Registry), vom deschide în curând servicii de alocare adrese IP şi numere AS (numere provider – Autonomous Number).

RIPE NCC este o organizaţie non-profit, independentă, care sprijină reţeaua Internetului prin coordonare tehnică în aria sa de acoperire.

Activitatea sa cea mai importantă este aceea de a funcţiona ca Registru Internaţional de Internet (RIR), asigurând pentru membrii săi resurse şi servicii conexe Internetului (IPv4, IPv6 şi AS Number).