4 lucruri de care să ții cont înainte de a investi într-un serviciu de colocare servere

Crearea și menținerea unei infrastructurii pentru partea de IT reprezintă o provocare în multe afaceri. Din cauza costurilor ridicate și al timpului ce trebuie investit, serviciul de colocare a server ...

Publicat la data de 27.01.2023

Actualizat la data de 27.01.2023

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Crearea și menținerea unei infrastructurii pentru partea de IT reprezintă o provocare în multe afaceri.

Din cauza costurilor ridicate și al timpului ce trebuie investit, serviciul de colocare a serverelor poate fi o soluție mult mai bună. Înainte de a achiziționa un astfel de serviciu, trebuie însă să analizezi ofertele disponibile. Iată de ce criterii să ții cont pentru a obține cele mai bune rezultate!

1. Costurile

Afacerea ta este unică, iar nevoile din prezent pot avea impact asupra costurilor. Cu toate acestea, un preț ridicat la serviciile de colocare nu garantează neapărat eficiență. De aceea, este recomandat să te orientezi spre pachetele care nu necesită un buget ridicat de investiție.

În funcție de fiecare caz particular, costurile pot crește. Asta e valabil mai ales dacă ai nevoie de mai multe resurse sau de servicii adiționale. În ambele situații, trebuie să te asiguri că poți instala un sistem de operare și ai parte de control total. Centrul de colocare din Bucureșți de la Nav.ro va asigura o conectivitate rapidă în toată țara, astfel încât clienții tăi din România se vor bucura întotdeauna de o experiență de navigare plăcută.

2. Securitatea în colocare

Partea de securitate trebuie să includă servicii de protecție anti-DDoS, precum și suport tehnic. Este necesar să ai întotdeauna la dispoziție o modalitate de a contacta furnizorul care îți menține serverele active, deoarece vor apărea probleme pe măsură ce trece timpul. O echipă de asistență care să-ți răspundă la întrebări este utilă atât pentru a rezolva erorile, cât și pentru a te ajuta să efectuezi configurări.

3. Perioada de uptime

Uptime-ul se referă la timpul în care conexiunea pentru servere rămâne activă. Același interval va determina dacă afacerea ta rămâne în permanență disponibilă online sau există întreruperi. Pentru cele mai bune rezultate, ai nevoie de un uptime de 99,9% lunar. În urma colocării, trebuie să beneficiezi de o infrastructură completă, în special dacă lucrezi într-un domeniu legat de finanțe sau sănătate.

4. Sistemul de climatizare

Cu ajutorul unui sistem de climatizare performant, lățimea de bandă va fi mai bună. Eficiența rezultată previne uzura prematură și garantează condiții operaționale bune. Rebundanța N+1 este suficientă în majoritatea situațiilor, dar ar fi recomandat să te gândești la specificațiile echipamentului tău înainte de colocare. Alte elemente care nu trebuie să lipsească este UPS-ul și generatorul diesel. Acestea sunt create special pentru a crea și susține capacitatea electrică pe termen nelimitat.

De ce să investești în colocare?

Serverele sunt echipamente care necesită condiții speciale pentru o funcționare optimă, iar costurile pentru a obține un spațiu adecvat poate fi destul de mare. Pe de altă parte, firmele de dimensiuni mici și medii pot economisi bani prin colocare.

Pe lângă faptul că așa vei obține un downtime redus și mai multă putere de calcul, securitatea cibernetică va fi asigurată și vei avea contract pentru toate serviciile. În plus, poți oricând să aduci servere suplimentare dacă firma ta se află într-o continuă evoluție.

Poate fi destul de greu să alegi un furnizor serios, dar reputația și perioada din care compania este prezentă pe piață reprezintă un punct de început pentru decizia ta. La Nav.ro oferim servicii de colocare complete, începând de la doar 30 euro/lună!

0

Articole relevante

19 Mar2024

Ce este un Server Web și cum funcționează

Citește mai departe
14 Mar2024

Avantaje Colocare: Cum beneficiază afacerile de această strategie

Citește mai departe
17 Aug2023

Windows Server: Infrastructura și Utilizările Sale

Citește mai departe
14 Jun2023

LAMP: Arhitectura Clasică pentru Dezvoltarea Web

Citește mai departe
24 May2023

Ce este un server Linux și cum funcționează?

Citește mai departe
19 May2023

Securitatea serverelor web

Citește mai departe

Comentarii