Alegerea unui sistem de operare pentru serverul dedicat

Efectuarea trecerii de pe un server shared sau virtual către un server dedicat este un mare pas de făcut atât pentru dvs. cât și pentru afacerea dvs. Oferind memorie, lățime de bandă și spațiu de stoc ...

Publicat la data de 02.03.2020

Actualizat la data de 02.03.2020

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Efectuarea trecerii de pe un server shared sau virtual către un server dedicat este un mare pas de făcut atât pentru dvs. cât și pentru afacerea dvs. Oferind memorie, lățime de bandă și spațiu de stocare, un server dedicat este conceput pentru a gestiona aproape orice așteptați de la acesta, de la niveluri de trafic imense, până la stocare extremă de fișiere și descărcări. În trecerea către un server dedicat vine responsabilitatea suplimentară de a alege dintr-o serie de opțiuni, inclusiv sisteme de operare, copii de rezervă(backup), tip de stocare și monitorizare a serverului care trebuie incluse în noul dvs. pachet. Toate acestea pot deveni copleșitoare, în special pentru cei care nu au experimentat niciodată utilizarea unui server înainte sau cu cunoștințe limitate de găzduire și hardware-ul asociat.

Unul dintre cei mai importanți pași în configurarea serverului dvs. este luarea unei decizii cu privire la ce sistem de operare se potrivește cel mai bine cerințelor site-ului, afacerii sau aplicației dvs. online. Dacă aveți o echipă IT care vă administrează prezența online, poate că merită să selectați un sistem de operare cu care au experiență sau pe care îl utilizați deja în întreaga companie. Pentru cei care rulează un site web pe cont propriu și nu prea au cunoștințe despre ce sistem de operare poate fi cea mai bună opțiune, următoarele oferă o serie de informații despre cele mai utilizate sisteme de operare.

SISTEME DE OPERARE PENTRU SERVERUL DEDICAT

O gamă largă de sisteme de operare sunt disponibile, iar alegerea celui pentru serverul dvs dedicat., sau VPS, ar trebui să se bazeze pe mai mulți factori, inclusiv ușurința de utilizare, cunoștințe prealabile și specificații care se potrivesc cel mai bine site-ului sau aplicației dvs. web. Unul dintre ceilalți factori care intră în joc este dacă doriți să rulați un Windows sau un server Linux, în funcție de alegerea dvs. veți fi limitat la cantitatea de sisteme de operare din care puteți alege și efectul pe care îl va avea asupra dvs. inclusiv costul serverului. Următoarele informații au fost concepute pentru a încerca să vă ofere o mai bună cunoaștere a unora dintre sistemele de operare disponibile și să vă ajute să găsiți cea mai potrivită variantă pentru dvs.

Debian

Debian este unul dintre cele mai populare sisteme de operare bazate pe linux atât pentru computere personale cât și pentru serverele dedicate, care este lansat open source și gratuit sub licența publică generală GNU. Debian este privit ca o distribuție linux puternică, fiabilă și stabilă, care are caracteristici importante ca sistem de operare pentru un server dedicat.

Ubuntu

Ubuntu este, deasemenea, unul dintre cele mai populare sisteme de operare pentru Linux și, comparativ cu multe altele, este cu mult mai nou. Una dintre cele mai mari avantaje ale utilizării Ubuntu este că, în general, este mult mai ușor de utilizat decât unele dintre celelalte opțiuni bazate pe Linux și este adesea clasat ca fiind unul dintre cele mai prietenoase sisteme de operare. Ubuntu se poate descărca și utiliza ca aplicație sursă deschisă și este actualizat în mod regulat în conformitate cu modelul Ubuntu de lansare.

CentOS

CentOS, sau Community Enterprise Operating System, este o distribuție comunitară puternică bazată pe RHEL (Red Hat Enterprise Linux). La fel ca în majoritatea celorlalte sisteme de operare Linux, CenstOS este disponibil pentru utilizare gratuită sub licență open source. Scopul CentOS este de a furniza o distribuție linux de asistență comună, clasa de întreprindere, funcțională și stabilă, ceea ce o face o alegere excelentă pentru cei care doresc să utilizeze un sistem de operare Linux puternic și popular.

openSUSE

OpenSUSE este o altă alegere bună pentru cei care se uită la instalarea unui sistem de operare Linux puternic și stabil pe noul lor server dedicat. La fel ca și celelalte, OpenSUSE este disponibil pentru a descărca și utiliza gratuit sub licență open source, iar dezvoltarea este condusă de comunitate care promovează actualizări și versiuni periodice.

Windows Server

Microsoft oferă o gamă de sisteme de operare bazate pe Windows, orientate spre utilizarea ca sistem de operare a serverului care împărtășește aceeași funcționalitate și aceeași putere găsită în sistemele lor de operare standard pentru PC. Unele dintre acestea includ Windows Server 2008, Windows Server 2012 și Windows Server Essentials, toate fiind disponibile pe o bază comercială. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu serverele și sistemele de operare, poate fi o alegere bună să utilizați un sistem bazat pe Windows, deoarece ar putea fi mai familiarizați cu acesta, iar asistența este direct disponibilă.

ALEGEREA SISTEMULUI DE OPERARE POTRIVIT

Cu multe opțiuni disponibile, ar putea dura o perioadă mică de timp pentru a alege sistemul de operare potrivit al serverului dedicat. Pentru a decide care este cel mai bun pentru tine, poate merită să vizitezi site-urile web ale acestor sisteme de operare și să înveți mai multe despre fiecare înainte de a vorbi cu providerul tau pentru a obține informații. Un lucru care vă poate afecta decizia este faptul că majoritatea sistemelor de operare Linux sunt gratuite, în timp ce un sistem de operare Windows necesită o taxă de licență pentru utilizare și întreținere, deci acest lucru ar putea fi un factor decisiv dacă doriți să evitați cheltuielile.

NAV Communications este un furnizor roman de soluții de găzduire web, inclusiv servere dedicate, înregistrare domenii și servere virtuale private.

0

Articole relevante

19 Mar2024

Ce este un Server Web și cum funcționează

Citește mai departe
14 Mar2024

Avantaje Colocare: Cum beneficiază afacerile de această strategie

Citește mai departe
17 Aug2023

Windows Server: Infrastructura și Utilizările Sale

Citește mai departe
14 Jun2023

LAMP: Arhitectura Clasică pentru Dezvoltarea Web

Citește mai departe
24 May2023

Ce este un server Linux și cum funcționează?

Citește mai departe
19 May2023

Securitatea serverelor web

Citește mai departe

Comentarii