Atacurile DDoS vs Flood: Diferențe și moduri de prevenție!

În vremurile din prezent, există multe amenințări cibernetice în mediul online. Pe lângă virusuri și programe malware, foarte des securitatea unui website poate fi atacată de atacuri DDoS sau Flood. A ...

Publicat la data de 16.03.2023

Actualizat la data de 22.03.2023

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

În vremurile din prezent, există multe amenințări cibernetice în mediul online. Pe lângă virusuri și programe malware, foarte des securitatea unui website poate fi atacată de atacuri DDoS sau Flood. Ambele probleme duc la întreruperi ale serviciului de hosting, fiind de natură similară. Deși se aseamănă, există anumite diferențe și caracteristici specifice fiecărei categorii. Mai jos vei afla tot ce trebuie să știi!

Ce este un atac DDoS?

Atacurile DDoS sunt lansate din surse multiple, fiind adesea cauzate de computere sau dispozitive care copleșesc un server cu un nivel uriaș de trafic. Scopul este cel de a face paginile indisponibile pentru utilizatori și de a afecta reputația companiei țintă. Astfel de atacuri pot fi greu de detectat, datorită naturii lor și a modului de operare.

Ce este un atac Flood?

Atacurile de tip flood provin dintr-o singură sursă și funcționează într-un mod similar. Motivul unui asemenea eveniment este cel de a copleși lățimea de bandă, fiind vorba despre tehnologia TCP sau UDP. De îndată ce este transmis un număr mare de cereri, resursele disponibile vor fi afectate în mod negativ.

Care sunt rezultatele unui astfel de atac?

În primul rând, compania care a fost atacată poate pierde o parte de venituri. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul brandurilor mari, unde fiecare oră de activitate este legată de vânzări. Pe lângă daunele financiare, un atac Flood sau DDoS va duce la scăderea reputației în industrie.

Vizitatorii vor observa faptul că nu pot naviga în mod intuitiv, iar asta îi va determina să renunțe la achiziții. În plus, nici motoarele de căutare nu vor aprecia faptul că site-ul tău prezintă o viteză de încărcare lentă sau mesaje de eroare. În schimb, asta va duce chiar la reducerea poziție SERP.

Cum se poate identifica amenințarea?

Cel mai evident semn constă în faptul că există probleme legate de timpul de răspuns pe fiecare pagină. De multe ori, poate fi însă vorba și de calitatea serviciilor furnizorului. Pentru a fi sigur de ceea ce experimentezi, este important să intri în zona analytics și să observi sesiunile.

Dacă există un nivel mare de trafic care provine dintr-o singură adresă IP sau o regiune care nu este familiară, acesta ar putea fi un semn. În funcție de gravitatea situației, poate avea loc inclusiv procesul de downtime.

Cum îți poți proteja site-ul web?

Companiile de găzduire web investesc constant în protecția împotriva acestor amenințări. Totuși, măsurile implementate de mulți furnizori nu sunt neapărat cele mai eficiente. Este greu uneori să-ți dai seama că ai devenit victima unui atac, mai ales dacă deții deja un brand cu autoritate și mulți clienți.

Traficul fals poate fi ușor de detectat sau poate fi creat prin procese complexe, ceea ce va îngreuna aceeași sarcină. Indiferent de modul în care decurg lucrurile, nu ai nevoie neapărat de soluții scumpe pentru a rezolva ceea ce se întâmplă.

Optează pentru un pachet de găzduire web care să includă un firewall activ anti-DDoS și mitigare continuă pentru flood-uril. Protecția activă va garanta detectarea instantă a atacurilor cibernetice și actualizarea pe loc a statusului rețelei! În felul acesta, vei avea la dispoziție toate uneltele pentru a fi pregătit în astfel de scenarii!

0

Articole relevante

10 Jun2024

Top 10 Pluginuri WordPress: Essentiale pentru Orice Website

Citește mai departe
05 Jun2024

Cum securizăm dispozitivele NAS

Citește mai departe
27 May2024

Cum gestionăm atacurile de tip Brute Force

Citește mai departe
17 May2024

Site Mobile-Friendly

Citește mai departe
20 Mar2024

Cum ne ferim de phishing: Ghid pentru protejarea datelor

Citește mai departe
26 Feb2024

Cele mai bune Aplicații pentru Magazinul Online

Citește mai departe

Comentarii