Ce este Joomla?

Joomla este unul dintre cele mai populare sisteme de management al conținutului (CMS), cu care puteți construi un site web. Joomla a fost lansată în 2005 și este descărcată în prezent de către constru ...

Publicat la data de 20.01.2017

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Joomla este unul dintre cele mai populare sisteme de management al conținutului (CMS), cu care puteți construi un site web.

Joomla a fost lansată în 2005 și este descărcată în prezent de către constructorii de website-uri din întreaga lume de aproape un milion de ori pe lună și nu sunt semne că această sumă să scadă. Universitatea Harvard și Linux sunt doar două dintre numeroasele instituții de top care și-au construit site-urile folosind Joomla.

Acum probabil că vă întrebați, „Ce este un sistem de management al conținutului?”

Un sistem de gestionare al conținutului este o aplicație informatică ce permite utilizatorului să creeze și să gestioneze conținut digital – cuvintele, imaginile și elementele de cod care fac un site Web să funcționeze că o mașina bine lubrifiată.

Alte sisteme de management al conținutului includ WordPress, Moodle, Ruby on Rails, și Drupal. Există unele asemănări între sistemele de gestionare a conținutului și diferite tipuri de dezvoltatori web vor susține sistemul lor preferat de gestionare al conținutului.

Astăzi totuși vom discuta despre Joomla și vom prezenta de ce ar putea fi soluția care se potrivește nevoilor dvs.

De ce să alegeți Joomla

După cum am menționat deja la început, Joomla este gratuită și odată ce ați obținut numele de domeniu și găzduirea, este destul de ușor de instalat. De fapt, majoritatea companiilor de găzduire vă pot ajuta cu instalarea Joomla dintr-un singur clic, astfel încât să nu aveți nevoie să fiți fan Joomla pentru a face acest lucru.

În plus, datorită numărului mare de descărcări și de utilizare lunare a site-urilor, există și o comunitate uriașă de suport pentru Joomla. Aceasta oferă resurse educaționale și sprijin, iar dacă rămâneți blocat cu o problemă în timp ce construiți site-ul dvs., comunitatea va fi foarte utilă. În cadrul acestor comunități puteți găși sfaturi, comentarii și soluții care să va ajute.

Unul dintre motivele pentru care unii designeri web preferă Joomla este că vine foarte bine stabilit și partitionat pe partea de „backend”. Nu există nici o confuzie cu privire la locul unde sunt așezate paginile dvs. sau unde puteți încărca diferite elemente (șabloane și extensii) pe site. WordPress, pe de altă parte, este recunoscut în a avea un backend ce poate fi confuz pentru un începător.

Utilizarea Joomla vine în două variante: puteți crea un site găzduit la compania de hosting preferată, sau puteți să creați un site gratuit utilizând o extensie Joomla.com (exemplu: unwebsite.joomla.com).

Bineînțeles, dacă sunteți o afacere care dorește să crească, varianta cu găzduire este întotdeauna mai bună.

Cum se instalează Joomla în patru pași

1. Instalarea Alegeți Joomla ca CMS din panoul de control al contului de găzduire.

2. Faceți clic pe butonul de instalare Joomla și așteptați să se instaleze pe domeniul dvs.

3. Păstrați o copie a numelui de utilizator și a parolei pentru Joomla. Le-ați creat atunci când ați început instalarea. Veți avea nevoie de acestea pentru a intra în backend-ul noului dvs. site.

Alegerea unui template pentru Joomla

În acest punct, ar trebui să aveți deja un schelet al site-ului care are nevoie de ceva carne pe el.

Pentru a începe, va trebui să descărcați sau să achiziționați un șablon Joomla. Mai multe magazine virtuale cum ar fi Creative Market și ThemeForest vând template-uri Joomla. Există de asemenea și câteva șabloane gratuite pe care le puteți accesa tastând „template-uri gratuite Joomla” în Căutarea Google.

Șabloanele Joomla pot fi grupate în două mari categorii – șabloane premium și șabloane gratuite.

După cum sugerează și numele, șabloanele premium necesită o investiție financiară. Cu toate acestea, sunt de părere că începerea cu un șablon premium va fi cea mai bună variantă pentru site-ul dvs. datorită suportului pe care îl veți primi de la cei care au proiectat template-ul. Dacă există probleme cu acesta când începeți să îl utilizați, puteți apela cu ușurință la echipele de suport și puteți primi asestenta de care aveți nevoie. Un alt lucru grozav despre șabloanele premium este că puteți găși template-uri predefinite pentru anumite tipuri de website-uri. Dacă intenționați să proiectați un site pentru un restaurant sau unul pentru un cabinet medical, puteți obține acel șablon specific.

Șabloanele gratuite se găsesc ușor doar cu o simplă căutare pe Google. Cu toate acestea, aceste șabloane vin de obicei fără nici un fel de suport, deci, dacă vă confruntați cu o problemă, sunteți pe cont propriu încercând să gășiți o soluție.

Când descărcați template-ul Joomla, acesta va fi arhivat. Dezarhivarea acestuia se face de obicei făcând click dreapta pe fișier, selectând dezarhivarea sau extragerea datelor și urmând pașii corespunzători.

Apoi, îl veți încărca pe site făcând clic pe tab-ul de extensiidin backend-ul paginii web și urmând instrucțiunile de acolo.

Tipurile site-urilor pentru care este recomandat Joomla

Joomla este o alegere excelență pentru un CMS dacă încercați să construiți:

1. Un site de socializare: Este puțin probabil să creați următorul Facebook, dar dacă doriți să creați o componentă de socializare pentru siteul dvs., vă recomandăm să utilizați Joomla față de alte CMS-uri.

2. Un magazin e-Commerce: În timp ce alte CMS-uri cum ar fi WordPress pot sprijini crearea unui magazin eCommerce dacă utilizați pluginurile potrivite, cu Joomla va fi incredibil de ușor să creați un website de pe care să vindeți produsele pe care le doriți.

3. Un site cu o singură pagină (Single Page): acesta este un site web ce conține o singură pagină pe care sunt toate informațiile site-ului dvs. În afară de actualizările ocazionale din backend-ul site-ului, nu se vor schimba prea multe pe acest tip de website. Dacă aveți nevoie de un site cu o singură pagină, atunci Joomla este o alegere excelentă.

0

Articole relevante

05 Oct2023

Wi-Fi 6: Următoarea evoluție a conectivității fără fir

Citește mai departe
21 Aug2023

Securitatea Online și Inteligența Artificială în VPN-uri

Citește mai departe
07 Aug2023

Inteligența Artificială în Companiile IT

Citește mai departe
02 Aug2023

Ce este tehnologia Blockchain și cum funcționează?

Citește mai departe
03 Jul2023

Bluetooth Low Energy (BLE): Tehnologia fără fir ce schimbă lumea conectivității

Citește mai departe
29 May2023

Descoperă Fascinantul Univers al Deep Learning-ului

Citește mai departe

Comentarii