Ce este o înregistrare DNS?

Înregistrările DNS (alias fișierele de zonă) sunt instrucțiuni care locuiesc în servere DNS autorizate și oferă informații despre un domeniu, inclusiv ce adresă IP este asociată cu acel domeniu și cum ...

Publicat la data de 17.08.2022

Actualizat la data de 29.09.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Înregistrările DNS (alias fișierele de zonă) sunt instrucțiuni care locuiesc în servere DNS autorizate și oferă informații despre un domeniu, inclusiv ce adresă IP este asociată cu acel domeniu și cum se gestionează cererile pentru acel domeniu. Aceste înregistrări constau dintr-o serie de fișiere text scrise în ceea ce este cunoscut sub numele de sintaxă DNS. Sintaxa DNS este doar un șir de caractere folosite ca și comenzi care îi spun serverului DNS ce trebuie să facă. Orice înregistrare DNS are, de asemenea, un „TTL”, care înseamnă time-to-live, și indică cât de des un server DNS va reîmprospăta înregistrarea.

Vă puteți gândi la un set de înregistrări DNS, cum ar fi o listă despre o afacere. Această listă vă va oferi o mulțime de informații utile despre o companie, cum ar fi locația, orele de funcționare, serviciile oferite etc. Toate domeniile trebuie să aibă cel puțin câteva înregistrări DNS esențiale pentru ca un utilizator să poată accesa site-ul lor web folosind un nume de domeniu și există mai multe înregistrări opționale care servesc unor scopuri suplimentare.

Care sunt cele mai comune tipuri de înregistrari DNS?

  1. Înregistrarea A – înregistrarea care deține adresa IP a unui domeniu.
  2. Înregistrare AAAA – Înregistrarea care conține adresa IPv6 pentru un domeniu (spre deosebire de înregistrările A, care listează adresa IPv4).
  3. Înregistrare CNAME – Redirecționează un domeniu sau subdomeniu către un alt domeniu, NU furnizează o adresă IP.
  4. Înregistrare MX – direcționează e-mailul către un server de e-mail.
  5. Înregistrare TXT – Permite unui administrator să stocheze note text în înregistrare. Aceste înregistrări sunt adesea folosite pentru securitatea e-mailului.
  6. Înregistrare NS – Stochează serverul de nume pentru o intrare DNS.
  7. Înregistrare SOA – Stochează informații de administrator despre un domeniu.
  8. Înregistrare SRV – Specifică un port pentru anumite servicii.
  9. Înregistrare PTR – Furnizează un nume de domeniu în căutări inverse.

Care sunt unele dintre înregistrările DNS mai puțin frecvent utilizate?


Înregistrare AFSDB

Această înregistrare este utilizată pentru clienții sistemului de fișiere Andrew (AFS) dezvoltat de Carnegie Melon. Înregistrarea AFSDB funcționează pentru a găsi alte celule AFS.

Înregistrare APL

„Lista de prefixe de adrese” este o înregistrare de experiment care specifică liste de intervale de adrese.

Înregistrarea CAA

Aceasta este înregistrarea „autorizării autorității de certificare”, care permite proprietarilor de domenii să afirme ce autorități de certificare pot emite certificate pentru acel domeniu. Dacă nu există nicio înregistrare CAA, atunci oricine poate emite un certificat pentru domeniu. Aceste înregistrări sunt, de asemenea, moștenite de subdomenii.

Înregistrare DNSKEY

„Înregistrarea cheii DNS” conține o cheie publică folosită pentru a verifica semnăturile Extensiei de securitate a sistemului de nume de domeniu (DNSSEC).

Înregistrare CDNSKEY

Aceasta este o copie secundară a înregistrării DNSKEY, menită să fie transferată.

Înregistrarea CERT

„Înregistrarea certificatului” stochează certificate de cheie publică.

Înregistrare DCHID

„Identificatorul DHCP” stochează informații pentru Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), un protocol de rețea standardizat utilizat în rețelele IP.

Înregistrare DNAME

Înregistrarea „nume delegație” creează un alias de domeniu, la fel ca CNAME, dar acest alias va redirecționa și toate subdomeniile. De exemplu, dacă proprietarul „example.com” a cumpărat domeniul „website.net” și i-a dat o înregistrare DNAME care indică „example.com”, atunci indicatorul s-ar extinde și la „blog.website.net” și orice alte subdomenii.

Înregistrare HIP

Această înregistrare folosește „Protocol de identitate gazdă”, o modalitate de a separa rolurile unei adrese IP; această înregistrare este folosită cel mai des în mobile computing.

Înregistrare IPSECKEY

Înregistrarea „cheie IPSEC” funcționează cu Internet Protocol Security (IPSEC), un cadru de protocol de securitate end-to-end și parte a Internet Protocol Suite (TCP/IP).

Înregistrare LOC

Înregistrarea „locație” conține informațîi geografice pentru un domeniu sub formă de coordonate de longitudine și latitudine.

Înregistrare NAPTR

Înregistrarea „pointer de autoritate de nume” poate fi combinată cu o înregistrare SRV pentru a crea în mod dinamic URI-uri către care să trimită pe baza unei expresii regulate.

Înregistrare NSEC

„Următoarea înregistrare securizată” face parte din DNSSEC și este folosită pentru a dovedi că o înregistrare de resurse DNS solicitată nu există.

Înregistrare RRSIG

„Semnătura înregistrării resurselor” este o înregistrare pentru stocarea semnăturilor digitale utilizate pentru autentificarea înregistrărilor în conformitate cu DNSSEC.

Înregistrare RP

Aceasta este înregistrarea „persoană responsabilă” și stochează adresa de e-mail a persoanei responsabile pentru domeniu.

Înregistrare SSHFP

Această înregistrare stochează „amprentele cheii publice SSH”; SSH înseamnă Secure Shell și este un protocol de rețea criptografic pentru comunicații sigure într-o rețea nesigură.

0

Articole relevante

08 Apr2024

Domeniile Premium: Ce sunt și ce le face atât de valoroase?

Citește mai departe
25 Jan2024

Ce este Whois și cum poate fi utilizat în Lumea Digitală

Citește mai departe
23 Jan2024

Mail Exchange (MX): Cum funcționează și de ce este important

Citește mai departe
01 Jun2023

Cât poate valora un domeniu web

Citește mai departe
23 Jan2023

Este numele de domeniu important?

Citește mai departe
05 Dec2022

Ce înseamnă statusul unui domeniu "Pending Delete" la ROTLD?

Citește mai departe

Comentarii