Ce este tehnologia KVM

În zilele noastre, serviciile de găzduire tradiționale sunt în mare parte înlocuite de tehnologii precum VPS Hosting și Cloud Hosting. Beneficiile pe care le oferă acestea depășesc problemele de costu ...

Publicat la data de 15.04.2019

Actualizat la data de 15.04.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

În zilele noastre, serviciile de găzduire tradiționale sunt în mare parte înlocuite de tehnologii precum VPS Hosting și Cloud Hosting. Beneficiile pe care le oferă acestea depășesc problemele de costuri apărute în modernizarea acestor tehnologii de găzduire. Deci, ce este un server privat virtual? Un server privat virtual (VPS), după cum sugerează și numele, este un server privat perceput chiar dacă este instalat pe un computer care rulează mai multe VPS-uri. Acest singur computer poate găzdui mai multe astfel de servere VPS fără ca oricare dintre ele să îngreuneze performanța altor servere din aceeași rețea.

Această virtualizare este realizată printr-un software numit Hypervisor, care segmentează hardware-ul principal în unități mai mici. Fiecare VPS este capabil să ruleze propriul sistem de operare și va avea resurse dedicate indiferent de ceea ce fac alte servere din rețea în orice moment dat. Acest lucru asigură mai multe beneficii în raport cu găzduirea shared, cum ar fi accesul root fără restricții, timpul de încărcare mai rapid și confidențialitatea de pe server, deoarece VPS-ul nu interacționează cu alte VPS-uri din aceeași rețea. Alegerea potrivită pentru compania dvs. poate avea ramificații pe termen lung pentru afacerea dvs. Prin urmare, este esențial pentru dvs. să decideți cu înțelepciune asupra serviciului de găzduire care va fi utilizat de către compania dvs.

De ce să treceți la VPS?

În mod ideal, ar trebui să găzduiți întotdeauna site-ul dvs. pe un VPS, deoarece costul unui server dedicat poate fi substanțial mai mare. Cu un VPS obțineți viteze mai bune și timp de încărcare mai mic, care nu numai că vă va încânta potențialul client, ci vă va ajuta și în clasarea mai bună în clasamentul motoarelor de căutare. VPS-ul va asigura viteze mai bune chiar și atunci când aveți un trafic mai mare și mai multe clicuri.

Downtime-ul și erorile 503 ar putea pune compania dvs. într-o lumină negativă care ar putea scădea credibilitatea acesteia în fata clienților. Cu un server shared sau chiar cu un VPS OpenVZ, resursele sunt împărțite intre utilizatori, ceea ce poate duce la scăderea performanțelor serverului dvs. în cazul în care alte servere de pe același nod utilizează resurse peste limită. O altă problemă care apare în cazul serverelor shared este nesiguranța în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea datelor stocate pe acestea. Dacă un alt site găzduit pe același server este atacat frecvent, veți fi afectat deoarece vă aflați pe același echipament cu acesta. Pentru a putea instala un sistem de operare dorit și a obține acces complet root, VPS-ul este absolut cea mai bună opțiune.

Ce VPS este pentru mine?

Există mai multe opțiuni VPS disponibile pe piață. Tehnologiile de virtualizare diferă în funcție de caracteristicile pe care le oferă. Deci, este crucial să înțelegeți care sunt nevoile dvs. și apoi să căutați un VPS. Tehnologiile de top oferite de majoritatea furnizorilor de hosting sunt Xen, OpenVZ și KVM. Fiecare tehnologie vine cu o cotă echitabilă de urcușuri și coborâșuri, dar mai mult despre asta mai târziu.

OpenVZ este un Hypervisor pentru Linux bazat pe tehnologia container, ceea ce înseamnă că puteți rula doar sistemul de operare Linux și nu sunt posibile modificări la nivel de kernel. De asemenea, poate fi suprasolicitat, ceea ce vă rezulta resurse mai puține și viteză redusă. Tehnologia Xen elimină toate problemele cu care se confruntă OpenVZ. Este un hypervisor ușor cu o amprentă mică, nu poate fi suprasolicitat, iar gazda poate rula orice sistem de operare. Cu toate acestea, Redhat a eliminat suportul pentru Xen în mod implicit pe Enterprise Linux 6, în favoarea tehnologiei KVM.

Ce este un server KVM?

KVM este un acronim pentru mașină virtuală bazată pe kernel, care este o tehnologie de virtualizare încorporată în kernel-ul standard Linux. KVM vă permite să rulați kernel-ul pe nodul root, ceea ce face posibilă rularea altor sisteme de operare. KVM cere ca hardware-ul să ruleze propriile extensii de virtualizare, dar acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă, dat fiind faptul că majoritatea procesoarelor Intel și procesoarele AMD non-Atom vin cu aceste extensii. Virtualizarea este realizată cu ajutorul unui hypervisor. KVM este un acronim pentru

Hipervisor-ul KVM este instalat pe mașină, acționând ca nivel de virtualizare a sistemului și permițând sistemului gazdă să gestioneze mașinile virtuale. Tehnologia de virtualizare KVM este încorporată în kernelul standard Linux care îi permite să acționeze că un hypervisor. Kernelul va funcționa ca un hypervisor secundar, deoarece mașina de oaspeți are propriul nucleu. Există diferite tipuri de hypervisor, fiecare satisfăcând diverse cerințe.

VPS-urile bazate pe tehnologia KVM vă oferă autonomia completă pentru a seta valorile pentru resursele dvs. pe baza cerințelor aplicației folosite. Oferă virtualizarea numai a resurselor hardware existente ale sistemului. Astfel, toate resursele partajate, cum ar fi spațiul pe disc, timpul procesorului și rețeaua IO, vor fi distribuite în mod corect de către hypervisor. Pentru dezvoltatorii care doresc să utilizeze un sistem mai vechi ca și server virtual, va fi interesant să știe că tehnologia KVM poate rula un sistem de operare pe 32 de biți pe o gazdă pe 64 de biți. Cu toate acestea, având în vedere că opțiunile de găzduire VPS KVM sunt oferite la prețuri accesibile de către furnizorii de găzduire, cu siguranță nu merită bătaia de cap în a folosi sistemul mai vechi.

Cum să alegeți cel mai bun VPS KVM?

Există sute de furnizori de găzduire disponibili pe internet. Prin urmare, este foarte important să înțelegeți câteva elemente cruciale pe care ar trebui să le căutați înainte de a apela la orice furnizor de servicii. Suportul pentru clienți va fi o necesitate absolută, în cazul în care ați opta pentru o nouă găzduire. O problemă poate apărea în orice moment, deci un sprijin experimentat pentru clienți este o necesitate.

Furnizorul de servicii de găzduire trebuie să fie fiabil și capabil să ofere performanțe robuste. În cele din urmă, comparați costurile planurilor oferite de diferiți furnizori de servicii de găzduire. În timp ce costul nu ar trebui să fie factorul determinant, acesta este încă vital în cazul în care optați pentru planuri care vă ajută să economisiți bani pe termen lung.

0

Articole relevante

19 May2020

Dezavantaje pentru găzduire web ieftină

Citește mai departe
13 May2020

Lucruri de făcut înainte de a deschide un site web de lifestyle

Citește mai departe
05 May2020

Ce este un domeniu?

Citește mai departe
27 Apr2020

Ce este un VPS sau găzduire VPS?

Citește mai departe
17 Apr2020

Păstrarea site-ului securizat în timp ce lucrați de acasă

Citește mai departe
07 Apr2020

Ce inseamnă și cum se rezolvă eroarea 404?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT