Ce este un domeniu parcat?

De multe ori se întâmplă să cumpărați un nume de domeniu, dar înainte de a putea configura site-ul dvs. apare o problemă. Ar putea fi orice, de la dorința de a amâna lansarea site-ului sau o problemă ...

Publicat la data de 05.06.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

De multe ori se întâmplă să cumpărați un nume de domeniu, dar înainte de a putea configura site-ul dvs. apare o problemă. Ar putea fi orice, de la dorința de a amâna lansarea site-ului sau o problemă de backend și, trebuie să așteptați! Ei bine, într-un astfel de scenariu, ce ați face? Ignorați numele de domeniu sau așteptați până când vă puteți da seama ce urmează! Cea mai bună cale este să așteptați, iar cel mai simplu mod de a face acest lucru este parcarea domeniului.

Să aruncăm o privire la ceea ce înseamnă domeniul parcat:

Parcarea domeniului este un proces în care tu, ca proprietar al domeniului, poți păstra numele domeniului (de exemplu, mybusinessworld.com) fără a găzdui un site web funcțional. Mai simplu, puteți să vă rezervați domeniul pentru utilizare ulterioară cu o pagină „în desfășurare” sau „în construcție”.

După ce ați acoperit ceea ce este un domeniu parcat, următoarea întrebare logică care vine în minte este de ce să folosiți parcarea de domenii. Există mai multe motive pentru care proprietarii numelor de domeniu ar dori să parcheze domeniul lor, să vedem câteva dintre ele:

1. Pentru a-l rezerva pe viitor

De multe ori, s-ar putea să se întâmple să vă placă un nume de domeniu, dar, nu știți prea multe despre cum să configurați un site web sau aveți nevoie de ceva timp pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, odată ce v-ați hotărât și decideți să configurați site-ul web, veți vedea că numele de domeniu nu mai este disponibil. Pentru a nu ajunge în această situație, puteți să vă parcați domeniul. În acest fel, domeniul este al dvs. și nimeni altcineva nu îl poate înregistra până nu expiră.

2. Site-ul nu a fost înființat încă

În primul scenariu, nu aveați o idee despre ce fel de site doriți să creați. Cu toate acestea, uneori, este posibil să fie posibil să aveți atât numele de domeniu, cât și ideea site-ului dar totuși site-ul dvs. nu este gata. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive. Unele dintre ele fiind – nu sunteți încă decis cu privire la furnizorul de găzduire web sau poate fi amânat din motive tehnice sau personale. Parcarea numelui dvs. de domeniu la un moment dat vă ajută să păstrați domeniul până la rezolvarea problemei.

3. Doriți să închideti site-ul

Până acum am văzut situații în care numele dvs. de domeniu nu duce către un site Web. Dar dacă aveți deja un site web? Există posibilitatea să dețineți mai multe site-uri și doriți să întrerupeți unul. Dar, în loc să întrerupeți imediat funcționarea site-ului dvs. web, doriți să așteptați până când numele dvs. de domeniu expiră. În acest caz, puteți opta pentru parcarea domeniului dvs. și pentru a obține în continuare venituri de pe urma acestuia.

4. Câștiguri suplimentare

Unul dintre cele mai puternice motive pentru parcarea domeniului dvs. este că puteți câștiga bani din acesta. Generarea veniturilor dintr-un nume de domeniu nefuncțional este ușoara. Pouteti să postați reclame și dacă cineva vă vizitează pagina și dă clic pe anunț, primiți plata. Venitul dvs. este generat pe baza traficului și urmează modelul de plata-per-clic. Aceasta este una dintre cele mai simple moduri de a câștiga bani, iar cel mai bine este că nu trebuie să faceți prea multe. Ar trebui, totuși, să aveți grijă de tipul de conținut afișat pe pagina dvs.

Acum că știți de ce ați dori să optați pentru parcarea numelui dvs. de domeniu, vom ajunge la pasul următor, cum să procedăm în acest sens:

Puteți să vă consultați cu registrarul, dacă oferă sau nu facilități de parcare a domeniului, în cazul în care nu oferă această facilitate atunci puteți opta pentru Sedo. Sedo înseamnă „Search Engine for Domain Offers” este o platformă profesională de tranzacționare a adreselor web. De asemenea, fiind un furnizor gratuit de servicii, este ușor să configurați și să câștigați bani. În plus, puteți anula parcarea domeniului dvs. în orice moment.

La final, chiar dacă te-ai întrebat ce înseamnă parcarea domeniului, este ușor de înțeles și de implementat. Cu toate acestea, este recomandat să cercetați bine domeniul pe care doriți să îl parcați și unde.

0

Articole relevante

21 May2020

Transfer domeniu .ro de la un registrar la NAV

Citește mai departe
05 May2020

Ce este un domeniu?

Citește mai departe
25 Mar2020

Ce semnificație au stările domeniilor .ro?

Citește mai departe
23 Mar2020

Coduri de stare EPP - Ce înseamnă și ce ar trebui să știu.

Citește mai departe
17 Apr2019

Pași pentru alegerea unui nume de domeniu perfect pentru afacerea dvs.

Citește mai departe
11 Sep2018

Numele de domenii și SEO: Tot ce trebuie să știți!

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT