Ce este un domeniu?

Un domeniu este adresa site-ului de pe Internet și este utilizat în 2 moduri: Numele de domeniu este numele introdus într-un browser de Internet care le permite oamenilor să acceseze un site web, de e ...

Publicat la data de 05.05.2020

Actualizat la data de 12.05.2020

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Un domeniu este adresa site-ului de pe Internet și este utilizat în 2 moduri:

Numele de domeniu este numele introdus într-un browser de Internet care le permite oamenilor să acceseze un site web, de exemplu www.nav.ro

Numele de domeniu face parte din adresa de e-mail a companiei dumneavoastră, de exemplu: exemplu-nume@nav.ro

De ce am nevoie de un nume de domeniu?

Fără a vă înregistra numele de domeniu, nu veți putea să vă faceți afacerea cunoscută online, cu propriul site web, ceea ce reprezintă o cerință fondamentală pentru a tranzacționa cu succes pentru majoritatea covârșitoare a companiilor.

Înregistrarea unui nume de domeniu va proteja afacerea mea?

Vă recomandăm să înregistrați un nume de domeniu cu același nume ca al companiei dumneavoastră pentru a împiedica alte persoane să facă acest lucru. Ar trebui să faceți acest lucru chiar dacă nu intenționați să utilizați acel domeniu pentru site-ul dumneavoastră web sau nu doriți să o utilizați momentan. Vă recomandăm, de asemenea, înregistrarea mai multor variante sau extensii ale numelui de domeniu. Aceasta ar include ortografii multiple, comune, greșite și, mai important, mai multe extensii.

Care este următorul pas pentru înregistrarea unui nume de domeniu?

Folosiți căutarea noastră avansată de înregistrare domenii pentru a găsi și comanda cele mai bune nume de domenii pentru compania dumneavoastră. Nu uitați să comandați o serie din cele mai populare „Top Level Domains” (extensii) pentru a vă proteja afacerea cât mai bine.

Cum să încep cu înregistrarea unui nume de domeniu?

Un nume de domeniu adecvat trebuie să descrie produsul ori serviciul dumneavoastră sau să fie numele real al companiei. Alegeți un nume de domeniu ușor de tastat și de spus la telefon. Rezultatele verificatorului nostru de domenii vor arăta dacă numele ales este disponibil împreuna cu o varietate de domenii de nivel superior (Top Level Domains) din care să alegeți. Noile domenii înregistrate pot dura până la 48 de ore pentru a deveni disponibile în Internet.

De ce există o diferență de preț între numele de domenii?

Acest lucru se datorează popularității unor extensii față de altele și diferențelor de comisioane de înregistrare.
De obicei, vă recomandăm să comandați toate variațiile pe parcursul procesului de înregistrare a domeniilor pentru a vă proteja numele de domeniu împotriva utilizării de către alții. Clienții pot tasta domeniul „.com” care se așteaptă să vă găsească site-ul, dar dacă aveți doar „.ro”, ar putea să găsească concurentul.

Cine deține numele meu de domeniu odată ce este înregistrat?

Un nume de domeniu nu este niciodată deținut în mod direct, ci este închiriat sub rezerva termenilor și condițiilor registratorului, în baza unei utilizări exclusive, cu drept de reînnoire automată. Înregistrând un domeniu, încheiați un acord de 3 modalități între registru, registrant, și dumneavoastră, solicitantul.
Înregistrarea unui nume de domeniu poate fi completată în numele unei persoane fizice sau al unei companii. Dacă efectuați o înregistrare de domeniu pentru afacerea dumneavoastră, puteți alege compania sau chiar propria persoană în calitate de solicitant. Orice tip de afacere sau persoană poate fi un solicitant, indiferent dacă conduceți o companie, un parteneriat, un comerciant unic sau o altă formă de activitate.

Trebuie să-mi reînnoiesc înregistrarea?

Domeniile trebuie reînnoite fie anual, fie o dată la doi ani, în funcție de ce alegeți.

Ce fac după ce numele de domeniu este înregistrat pentru ca acesta să funcționeze pentru mine?

După ce ați înregistrat numele dumneavoastră de domeniu, trebuie să alegeți un pachet de găzduire web sau să transmiteți detaliile către consilierul tehnic sau developerul de site web și aceștia vor sorta restul pentru dumneavoastră.

0

Articole relevante

18 Jan2021

Ce înseamnă găzduire web?

Citește mai departe
18 Dec2020

Adresă IP dedicată vs adresă IP shared

Citește mai departe
21 May2020

Transfer domeniu .ro de la un registrar la NAV

Citește mai departe
25 Mar2020

Ce semnificație au stările domeniilor .ro?

Citește mai departe
23 Mar2020

Coduri de stare EPP - Ce înseamnă și ce ar trebui să știu.

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT