Ce este un pachet de date

Un pachet de date este o unitate de bază pentru comunicarea dintr-o rețea digitală. Un pachet este, de asemenea, numit datagramă, sau segment în funcție de protocolul utilizat pentru transmiterea date ...

Publicat la data de 01.04.2024

Actualizat la data de 01.04.2024

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Un pachet de date este o unitate de bază pentru comunicarea dintr-o rețea digitală. Un pachet este, de asemenea, numit datagramă, sau segment în funcție de protocolul utilizat pentru transmiterea datelor. Atunci când datele trebuiesc transmise, sunt împărțite în structuri similare, numite pachete, care sunt reasamblate în fișierul original odată ce ajung la destinație.

Structura unui pachet de date

Structura unui pachet de date depinde de tipul de pachet și de protocol. Citiți mai jos despre pachete și protocoale. În mod normal, un pachet are un antet și conținut.

Antetul păstrează informații generale privind pachetul de date, serviciul și alte date legate de transmisie. De exemplu, transferul de date prin Internet necesită descompunerea datelor în pachete IP, care este definit în IP (Internet Protocol), iar un pachet IP include:

  1. Adresa IP sursă, care este adresa IP a dispozitivului care transmite datele.
  2. Adresa IP destinație, care este echipamentul sau dispozitivul la care sunt transmise datele.
  3. Numărul secvenței pachetelor, un număr care pune pachetele în ordine astfel încât să fie reasamblate în aceeași ordine pentru a obține datele originale exact așa cum a fost înainte de transmitere.
  4. Tipul de serviciu.
  5. Etichete de identificare.
  6. Și alte date tehnice.
  7. Conținutul, care reprezintă cea mai mare parte a pachetului (toate cele de mai sus sunt considerate informații generale) și reprezintă de fapt datele transmise.

Pachete și protocoale

Pachetele variază în funcție de structură și funcționalitate, și în funcție de protocoalele care le pun în mișcare. VoIP utilizează protocolul IP și, prin urmare, pachetele IP. Într-o rețea Ethernet, de exemplu, datele sunt transmise în cadre Ethernet.

În protocolul IP, pachetele IP călătoresc pe Internet prin noduri. Acestea sunt dispozitive și routere (denumite tehnic noduri în acest context) găsite pe calea de la sursă la destinație. Fiecare pachet este direcționat spre destinație pe baza sursei și a adresei sale de destinație. La fiecare nod routerul decide, la care nod vecin este mai eficient să trimită pachetul.

Acest nod este mai eficient pentru a trimite un pachet de date. Aceasta este o parte a comutării pachetelor care de fapt trimite pachetele de pe Internet iar fiecare dintre ele își găsește calea proprie spre destinație. Acest mecanism utilizează structura de bază a Internetului, acesta fiind motivul principal pentru care apelurile VoIP și apelurile prin Internet sunt în majoritatea cazurilor gratuite sau foarte ieftine.

Spre deosebire de telefonia tradițională, unde o linie sau un circuit între sursă și destinație trebuie să fie dedicată și rezervată (numită comutare de circuite), de unde rezultă costul ridicat, comutarea pachetelor exploatează rețelele existente gratuit.

Un alt exemplu este TCP (Transmission Control Protocol), care funcționează cu IP-ul în ceea ce numim suita TCP / IP. TCP este responsabil pentru asigurarea fiabilității transferului de date. Pentru a realiza acest lucru, protocolul verifică dacă pachetele au ajuns în ordine, dacă pachetele lipsesc sau au fost duplicate și dacă există o întârziere în transmiterea pachetelor. Controlează acest lucru prin setarea unui timeout și a semnalelor numite „confirmări”.

Concluzie

Datele se deplasează în pachete pe rețelele digitale și toate datele pe care le folosim, indiferent dacă sunt text, audio, imagini sau video, sunt defalcate în pachete care sunt reasamblate în dispozitivele sau computerele noastre. Acesta este motivul pentru care, de exemplu, atunci când o imagine se încarcă pe o conexiune lentă, vedeți că bucățile de ea apar una după alta.

0

Articole relevante

11 Apr2024

HTML5: Viitorul Web-ului este aici

Citește mai departe
27 Mar2024

Java: Cel mai popular limbaj de programare

Citește mai departe
25 Mar2024

WiFi 6: Tehnologia care Conduce Viitorul Conexiunilor Wireless

Citește mai departe
11 Mar2024

Programarea în Linux: O Introducere Esențială

Citește mai departe
07 Mar2024

Web Design-ul: Definiție și Rol

Citește mai departe

Comentarii