Coduri de stare EPP – Ce înseamnă și ce ar trebui să știu.

Codurile de stare ale domeniului de protocol extensibil de aprovizionare (EPP), numite și coduri de stare a numelui de domeniu, indică starea înregistrării unui nume de domeniu. Fiecare domeniu are ce ...

Publicat la data de 23.03.2020

Actualizat la data de 27.03.2020

Scris de NAV Communications

10 minute rămase

Codurile de stare ale domeniului de protocol extensibil de aprovizionare (EPP), numite și coduri de stare a numelui de domeniu, indică starea înregistrării unui nume de domeniu. Fiecare domeniu are cel puțin un cod de stare, dar pot avea, de asemenea, mai mult de unul.

Înregistrarea numelui dvs. de domeniu este pe cale să fie abandonată? Este blocată în siguranță pentru a preveni transferuri, actualizări sau ștergeri neautorizate? Are restricții sau acțiuni pendinte pe care trebuie să le abordați? Găsirea și înțelegerea codurilor de stare EPP ale domeniului dvs. va răspunde la toate aceste întrebări și multe altele.

Este important ca solicitanții (asta înseamnă că tu!) Să înțeleagă codurile de stare EPP, deoarece pot explica de ce este posibil ca domeniul dvs. să fi încetat să funcționeze, dacă este protejat de deturnarea numelor de domeniu și când și dacă înregistrarea numelui dvs. de domeniu va expira și va deveni disponibil pentru public pentru înregistrare.

Puteți afla codurile de stare ale domeniului dvs., utilizând o căutare Whois, pe care o puteți face accesând www.domeniu.info sau site-ul web al registratorului, de exemplu pentru NAV: https://www.nav.ro/inregistrare-domenii. Codurile de stare EPP ale domeniului dvs. vor fi incluse în rezultatele căutării.

Există două tipuri diferite de coduri de stare EPP: coduri client și server. Codurile de stare ale clientului sunt stabilite de registratori. Unii registratori activează automat anumite coduri de stare atunci când înregistrați un nume de domeniu, în timp ce alții o fac atunci când îl solicitați. Codurile de stare ale serverului sunt stabilite de registre și au prioritate asupra codurilor client. Ambele tipuri de coduri de stare apar atunci când executați o căutare Whois pentru domeniul dvs.

Următoarele tabele conțin cele 17 coduri de stare de domeniu standardizate EPP (a se vedea std69 https://tools.ietf.org/html/std69), plus codurile de stare ale Registrului de grație a registrului (RGP) (a se vedea RFC3915 https://tools.ietf.org/html/rfc3915). Primul tabel listează codurile de stare ale serverului și RGP; al doilea tabel listează codurile de stare ale clientului. Aceste tabele vor explica ce înseamnă fiecare statut, de ce ar trebui să-ți pese ce înseamnă și ce fel de acțiune poți dori să faci pentru a răspunde unui statut.

Codurile de stare ale serverului sunt setate de Registrul domeniului dumneavoastră.

Codurile de stare ale clientului sunt setate de registratorul domeniului dumneavoastră

Exemplu de Registrant: Deținătorul domeniului

Exemplu de Registrar: NAV Communications

Exemplu de Registru: Verisign – exemplu pentru .com, .net.

Citește și Ce semnificație au stările domeniilor .ro?

0

Articole relevante

18 Jan2021

Ce înseamnă găzduire web?

Citește mai departe
18 Dec2020

Adresă IP dedicată vs adresă IP shared

Citește mai departe
21 May2020

Transfer domeniu .ro de la un registrar la NAV

Citește mai departe
05 May2020

Ce este un domeniu?

Citește mai departe
25 Mar2020

Ce semnificație au stările domeniilor .ro?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT