Cum să comprimați conținutul site-ului web folosind cPanel

Utilizatorii abandonează adesea paginile site-urilor care durează foarte mult să se încarce. Viteza de încărcare a unui site web poate face sau nu o părere bună oricărui vizitator asupra afacerii dvs. ...

Publicat la data de 28.11.2019

Actualizat la data de 28.11.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Utilizatorii abandonează adesea paginile site-urilor care durează foarte mult să se încarce. Viteza de încărcare a unui site web poate face sau nu o părere bună oricărui vizitator asupra afacerii dvs. în general și nimeni nu vrea acest lucru. Deci ce faceți? Încercați să implementați o soluție care să vă ferească site-ul de orice ar putea mari timpul de încărcare. Unele dintre soluțiile disponibile includ activarea memorării în cache, optimizarea PHP sau a altor aplicații, reglarea fină a setărilor serverului și a bazelor de date, activarea distribuției DNS care este optimizat pentru viteză, aplicarea limitelor resurselor pe serverele partajate, optimizarea serviciilor cu multe resurse etc. Comprimarea conținutului site-urilor web este, de asemenea, una dintre soluțiile disponibile.

În acest articol, vom înțelege cum să comprimați un site web folosind cPanel. Dar înainte să vedem ce este compresia conținutului site-ului web.

Ce este compresia conținutului site-ului web?

Site-urile web sunt fie hardcoded, fie construite folosind platforme de site-uri precum WordPress, Weebly, etc. Site-urile web constau în mai multe pagini, fiecare conținând cantități uriașe de date. Fiecare încărcare a unei astfel de pagini necesită încărcarea mai multor fișiere CSS și JavaScript, care în general au mai mulți MB ca mărime. Încărcarea acestor pagini afectează viteza site-ului dvs. web. Compresia conținutului site-urilor web poate fixa viteza de încărcare a site-urilor web. Acest pas este făcut înainte ca paginile site-ului dvs. să ajungă în browserele utilizatorilor.

Ce diferă la compresia de conținut web?

Compresia conținutului site-ului web este cunoscută pentru îmbunătățirea performanței generale a site-ului, prin creșterea vitezei de încărcare a acestuia. Îmbunătățește performanța site-ului dvs. web, aspect care ajută vizitatorii să experimenteze eficiență instantanee și funcționalități de top în timp ce interacționează cu site-ul dvs. web.

Cum puteți implementa compresia conținutului site-ului web?

Dacă site-ul dvs. web este găzduit pe planuri de găzduire care oferă suport cPanel, de exemplu, Găzduire Shared, VPS sau Găzduire Dedicată, atunci compresia conținutului site-ului web este o sarcină simplă.

Folosind cPanel puteți comprima site-ul dvs. web utilizând opțiunea numită „Optimizarea site-ului web”. Această opțiune nu face altceva decât să comprime conținutul site-ului web la câtiva KB, asigurând astfel încărcarea rapidă a site-ului. Acest lucru poate fi util nu numai din punct de vedere al experienței clienților, dar se poate traduce și în clasamente SEO mai bune.

Implementarea comprimării conținutului site-ului web în cPanel este o sarcină destul de ușoară, cu condiția să aveți acces la cPanel. Iată cum puteți face acest lucru:

Conectați-vă la contul cPanel folosind contul dvs. din zona de client
Dați scrool până ajungeți în secțiunea „Software” din cPanel

Dați click pe opțiunea „Optimizare site Web”

Pagina „Optimizați site-ul web” vă va prezenta trei opțiuni pentru compresia de conținut:

Dezactivat – Această setare va fi selectată implicit, ceea ce înseamnă că fișierele dvs. nu sunt comprimate.

Comprimarea întregului conținut – Această opțiune vă permite comprimarea tuturor fișierelor care sunt trimise către browserele utilizatorilor dvs.

Se comprimă tipurile MIME specificate – Această opțiune vă permite să comprimați un anume conținut specific care poate fi selectat manual de catre dvs.

Selectați opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și faceți clic pe „Actualizare setări”
Și asta e tot! Instrumentul „Optimizați site-ul web” este extrem de benefic dacă doriți să oferiți vizitatorilor site-ului dvs. o experiență ireproșabilă și este, de asemenea, destul de ușor de utilizat. Sperăm că ați înțeles cum să comprimați un site web folosind cPanel.

0

Articole relevante

28 Sep2021

Ce sunt codurile de eroare HTTP?

Citește mai departe
17 Sep2021

Cum să setezi căsuțele de mail pe iPhone și Samsung.

Citește mai departe
16 Feb2021

Cum să creați un site web: Ghidul pentru începători de la A la Z

Citește mai departe
12 Jan2021

Practici bune pentru securitatea parolei

Citește mai departe
27 Sep2020

De ce este important să actualizăm versiunea PHP?

Citește mai departe
13 May2020

Lucruri de făcut înainte de a deschide un site web de lifestyle

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT