Cum să creați un site web: Ghidul pentru începători de la A la Z

Acest tutorial vă arată cum să creați un site web. Este destinat începătorului și profanului, luându-vă pas cu pas prin întregul proces de la bun început. Face foarte puține ipoteze despre ceea ce ști ...

Publicat la data de 16.02.2021

Actualizat la data de 16.02.2021

Scris de NAV Communications

7 minute rămase

Acest tutorial vă arată cum să creați un site web. Este destinat începătorului și profanului, luându-vă pas cu pas prin întregul proces de la bun început. Face foarte puține ipoteze despre ceea ce știi (în afară de faptul că știi cum să navighezi pe Internet, deoarece citești deja acest articol pe internet). Ghidul esențial pas cu pas pentru crearea propriului site web.

Obțineți numele dvs. de domeniu

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de orice este să vă obțineți un nume de domeniu. Acesta este numele pe care doriți să îl dați site-ului dvs. web. De exemplu, numele de domeniu al site-ului web pe care îl citiți este „nav.ro”. Pentru a obține un domeniu, trebuie să plătiți o taxă anuală unui registrator pentru dreptul de a utiliza acest nume. Obținerea unui domeniu nu vă oferă un site web sau ceva de genul acesta. Este doar un nume. Este ca și cum ai înregistra un nume de afaceri în lumea cărămizilor; obținerea unui nume de companie nu vă oferă în mod magic spațiul magazinului.

Cei care au mai multe întrebări despre domenii ar putea dori să arunce o privire pe următorul articol – https://www.nav.ro/blog/ce-este-un-domeniu/

Alegeți o gazdă web sau un furnizor de astfel de servicii

O gazdă web este practic o companie care are o infrastructură bine pusă la punct, special configurată și intretinută pentru astfel de lucruri. Când plasați paginile dvs. web pe serverele lor, toată lumea de oriunde din lume se va putea conecta la ea și le va putea vizualiza. Va trebui să vă înscrieți pentru un cont la o gazdă web, astfel încât site-ul dvs. să aibă o casă(un host). Dacă obținerea unui nume de domeniu este similară cu obținerea unui nume de afaceri în lumea cărămizilor, obținerea unui cont de găzduire web este comparabilă cu închirierea de birouri sau magazine pentru afacerea dvs.

Există multe probleme implicate în selectarea unei bune gazde web. Citiți următorul articol pentru mai multe informații – https://www.nav.ro/blog/ce-este-gazduirea-web/

Un factor care vă poate influența alegerea este decizia de a utiliza SSL pentru site-ul dvs. web. Un site care utilizează SSL va avea o adresă web începând cu „https://xn--ivg în loc de „http://xn--ivg. În vremurile străvechi, webmasterii se deranjau de obicei să-l folosească doar dacă vindeau bunuri și servicii și aveau nevoie să colecteze numerele cardului de credit sau dacă aveau un fel de facilitate care le cerea vizitatorilor să se conecteze cu o parolă.

În zilele noastre, însă, întregul Internet se mută încet într-o stare în care totul are SSL. Ca atare, este o idee bună ca noile site-uri web să îl folosească de la bun început. Acest lucru vă va permite să evitați problemele și riscul implicat în mutarea unui site web existent de la HTTP la HTTPS, lucru pe care îl veți găsi în viitor, dacă nu îl veți face la început. Pentru mai multe informații, vă rugăm să citiți următorul articol – https://www.nav.ro/blog/ce-este-un-certificat-ssl/

În general, toate gazdele web comerciale vă permit să instalați certificate SSL pentru site-ul dvs. Prețul variază, însă, de la companie la companie. Unii îți dau gratuit un certificat. Alții vor instala un certificat gratuit pentru o singură taxă. Unii vă solicită să cumpărați un certificat comercial (care are o taxă recurentă). Poate doriți să luați în considerare acest lucru atunci când comparați prețurile furnizorilor.

După ce vă comandați un cont de găzduire web, va trebui să vă îndreptați numele de domeniu către locația respectivă.

Proiectarea paginilor dvs. web

Odată ce v-ați stabilit numele de domeniu și gazda web, următorul pas este să proiectați propriul site web. În acest articol, voi presupune că veți face acest lucru singur. Dacă angajați un web designer pentru a face acest lucru pentru dvs., probabil că puteți sări peste acest pas, deoarece acea persoana sau companie se va ocupa de aceasta în numele dvs.

Deși există multe considerații în designul web, ca începător, primul tău pas este să scoți ceva de fapt pe web. Reglarea fină poate veni după ce ați aflat cum să publicați o pagină web de bază. O modalitate este de a utiliza un editor web WYSIWYG („Ceea ce vedeți este ceea ce obțineți”) pentru a face acest lucru. Astfel de editori vă permit să vă proiectați site-ul vizual, fără a fi nevoie să vă ocupați de detaliile tehnice.

Funcționează la fel ca un procesor de cuvinte normal.

Există o serie de editori web gratuiți și comerciali disponibili. Dacă utilizați Windows, unul dintre cele mai bune (gratuit sau altfel) este Expression Web, dezvoltat de Microsoft. A fost inițial un program comercial, vândut în magazine și altele asemenea, dar compania l-a făcut în cele din urmă disponibil gratuit. Are un set complet de caracteristici, precum și editatul și previzualizarea, care se găsesc de obicei numai în software-ul comercial.

Un alt editor gratuit, cu versiuni pentru Windows, macOS și Linux, este BlueGriffon.

Dacă nici unul dintre cele de mai sus nu vi se potrivește, puteți găsi tutoriale pentru alți editori web WYSIWYG pe internet, inclusiv unul pentru Dreamweaver, un editor web comercial și KompoZer, un alt editor web gratuit (deși foarte depășit). Există, de asemenea, numeroase alte programe listate pe internet.

Dacă proiectarea unui site web utilizând un editor web vi se pare foarte descurajantă, o altă alternativă este crearea unui blog, care este practic un site web în care postați articole folosind singur browserul dvs. (adică nu este nevoie de editor). Rețineți că, în ciuda numelui său (care implică un jurnal sau jurnal online), blogurile pot fi folosite și pentru site-uri comerciale unde vindeți lucruri, deci nu o excludeți ca alternativă.

O parte integrantă a designului web este pregătirea pentru motoarele de căutare. Promovarea motorului de căutare nu începe după ce site-ul web este creat. Începe de la etapa de proiectare web.
Există multe alte probleme legate de proiectarea paginilor web. Cele de mai sus vă vor ajuta să începeți. Cu toate acestea, dacă aveți timp după ce ați scos ceva pe web, vă recomandăm să citiți celelalte articole despre promovarea site-urilor web și clasamentul motorului de căutare.

Testarea site-ului dvs. web

Deși listăm acest pas separat, acesta ar trebui făcut pe tot parcursul ciclului dvs. de design web. Am pus-o aici pentru a-i da un pic mai multă proeminență, deoarece prea puțini webmasteri noi o realizează în mod adecvat.

Va trebui să vă testați paginile web pe măsură ce le proiectați în principalele browsere web. În zilele noastre, aceasta înseamnă verificarea site-ului dvs. în Chrome sau în oricare dintre derivatele sale, Firefox, precum și telefonul mobil. Cea mai nouă versiune a Microsoft Edge, lansată la 15 ianuarie 2020, se califică, de asemenea, ca un derivat Chrome, deci, dacă aveți acest lucru, îl puteți folosi în loc să instalați Chrome. Browserele desktop (Firefox, Chrome și Edge) sunt disponibile gratuit.

Rețineți că diferite mărci de telefoane mobile nu au de fapt același browser. Din păcate, spre deosebire de browserele desktop, telefoanele nu sunt în mod normal gratuite. Ca atare, trebuie doar să vă testați site-ul cu orice telefon aveți. Acestea fiind spuse, dacă aveți acces atât la un iPhone, cât și la un Android, verificați site-ul cu ambele.

Pentru cei care au timp, poate doriți să testați folosind Internet Explorer 11, care este încă utilizat de unii oameni (cum ar fi cei care utilizează Windows 8.1 și versiuni anterioare). Pentru cei care nu au versiunea Windows necesară (de exemplu, pentru că utilizați un Mac sau o versiune ulterioară a Windows), puteți obține o bucată de software numită mașină virtuală, care imită un computer complet separat care rulează în interiorul real al calculatorului. Microsoft oferă gratuit pachete care conțin atât versiunea necesară pentru Windows, cât și diferite versiuni de Internet Explorer și Microsoft Edge, pe care le puteți rula în mașina dvs. virtuală pentru a vă testa site-ul.

Dacă doriți să îmbunătățiți șansele ca site-ul dvs. web să funcționeze în versiunile viitoare ale tuturor browserelor web, luați în considerare validarea codului pentru paginile dvs. web. În limbajul profan, aceasta înseamnă că ar trebui să verificați dacă codul de bază al paginii dvs. web, numit „HTML” și „CSS”, nu are erori de sintaxă. De fapt, nu aveți nevoie de cunoștințe tehnice de HTML și CSS pentru a valida pagina, deoarece puteți utiliza unul dintre numeroasele validatoare gratuite de pagini web din jur pentru a face munca grea. Pe de altă parte, dacă validatorul vă spune că pagina dvs. are erori, uneori poate fi greu să vă dați seama ce nu este în regulă (și dacă eroarea este de fapt una gravă) dacă nu aveți cunoștințele necesare. Acestea fiind spuse, unii validatori fac de fapt sugestii despre cum să remediați eroarea.

Colectarea informațiilor despre cardul de credit, câștigarea banilor

Dacă vindeți produse sau servicii, veți avea nevoie de o modalitate de a colecta informații despre cardul de credit sau puteți opta pentru astfel de procesatori de plăti cum ar fi, PayPal.

Notificarea site-ului dvs.

Când site-ul dvs. este gata, îl puteți trimite motoarelor de căutare. Pentru a face acest lucru, va trebui să creați un cont de webmaster la ambele motoare de căutare, să verificați că dețineți site-ul web și să îl trimiteți acolo. Este gratis.

Consola de căutare Google
Instrumente pentru webmasteri Bing

În general, dacă site-ul dvs. este deja conectat la alte site-uri web, este posibil să nu fie nevoie să faceți cele de mai sus. Motoarele de căutare îl vor găsi probabil urmând linkurile din acele locuri.

În afară de trimiterea site-ului dvs. către motoarele de căutare, poate doriți să luați în considerare promovarea acestuia în alte moduri, cum ar fi anunțarea acestuia pe conturile dvs. de socializare, precum și în modul obișnuit de a face lucrurile înainte de crearea internetului: reclame în ziare. Puteți face publicitate și în alte motoare de căutare. Acest lucru are potențialul de a pune reclama dvs. în partea de sus a paginii cu rezultatele motorului de căutare și, eventual, chiar și pe alte site-uri web.
Există, de asemenea, modalități mai puțin evidente de promovare a site-ului dvs. web, pe care ați putea dori să le analizați.

Concluzie

Bineînțeles, ghidul de mai sus nu este exhaustiv. Este o distilare a unora dintre pașii esențiali pentru a începe cu site-ul dvs. Cu toate acestea, tutorialul de mai sus ar trebui să fie suficient pentru a vă ajuta să vă puneți site-ul online pe internet.

0

Articole relevante

20 Jul2022

Protejarea site-ului Wordpress

Citește mai departe
30 Jun2022

Cât de importantă este viteza de încărcare a site-ului?

Citește mai departe
22 Jun2022

Cum să preveniți marcarea e-mailurilor ca spam

Citește mai departe
16 Jun2022

Cum creezi o parolă puternică?

Citește mai departe
11 May2022

Cum protejezi site-ul împotriva hackerilor

Citește mai departe
14 Mar2022

Sfaturi utile pentru a nu avea probleme cu găzduirea web

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT