De ce viteza wireless se schimbă mereu

Rețelele Wi-Fi acceptă anumite viteze maxime de conectare (rate de date) în funcție de configurația lor. Cu toate acestea, viteza maximă a unei conexiuni Wi-Fi se poate schimba automat în timp, datori ...

Publicat la data de 14.01.2019

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Rețelele Wi-Fi acceptă anumite viteze maxime de conectare (rate de date) în funcție de configurația lor. Cu toate acestea, viteza maximă a unei conexiuni Wi-Fi se poate schimba automat în timp, datorită unei caracteristici denumite scalare dinamică a ratei.

Atunci când un dispozitiv se conectează inițial la o rețea prin Wi-Fi, viteza nominală este calculată în funcție de calitatea semnalului curent a conexiunii. Dacă este necesar, viteza de conectare se schimbă automat în timp pentru a menține o legătură fiabilă între dispozitive.

Scalarea dinamică a ratei Wi-Fi extinde domeniul în care dispozitivele wireless se pot conecta unul la celălalt în schimbul unei performanțe mai scăzute a rețelei la distanțe mai mari.

802.11b / g / n Scalare dinamică a ratei

Un dispozitiv fără fir 802.11g aflat în imediata apropiere a unui router se va conecta adesea la 54 Mbps. Această rată maximă de date este afișată în ecranele de configurare fără fir ale dispozitivului.

Alte dispozitive 802.11g situate mai departe de router sau cu obstacole între ele se pot conecta la rate mai mici. Pe măsură ce aceste dispozitive se deplasează mai departe de router, vitezele lor nominale de conectare se reduc în cele din urmă prin algoritmul de scalare, în timp ce dispozitivele care se apropie pot crește ratele de viteză (până la maximum 54 Mbps).

Dispozitivele Wi-Fi au rate scalate în incremente predefinite. 802.11ac oferă viteze de până la 1000 Mbps (1 Gbps), în timp ce 802.11n depășește cu o viteză de 1/3 această viteză, la 300 Mbps.

Pentru 802.11g, ratingurile definite sunt (de la cea mai mare la cea mai mică):

– 54 Mbps

– 48 Mbps

– 36 Mbps

– 24 Mbps

– 18 Mbps

– 12 Mbps

– 9 Mbps

– 6 Mbps

În mod similar, dispozitivele vechi 802.11b au suportat următoarele ratinguri:

– 11 Mbps

– 5,5 Mbps

– 2 Mbps

– 1 Mbps

Controlul scalării ratei dinamice

Factorii care determină ce rată de date este aleasă în mod dinamic pentru un dispozitiv Wi-Fi la un moment dat includ:

– Distanța dintre dispozitiv și alte puncte finale de comunicare Wi-Fi

– Interferențe radio în calea dispozitivului fără fir

– Obstrucții fizice în calea dispozitivului Wi-Fi, care interferează de asemenea cu calitatea semnalului

– Puterea transmițătorului / receptorului radio Wi-Fi

– Echipamentul de rețea Wi-Fi utilizează întotdeauna scalarea ratelor; nici un administrator de rețea nu poate dezactiva această funcție.

Alte motive care duc la scăderea vitezei pentru conexiunile Wi-Fi

Există o serie de alte aspecte care ar putea contribui la încetinirea vitezei de internet, nu doar scalarea dinamică a ratei. Acest lucru este valabil mai ales dacă conexiunea este întotdeauna lentă. Dacă nu puteți crește semnalul Wi-Fi, luați în considerare alte modificări.

De exemplu, poate că antena routerului este prea mică, îndreptată în direcția greșită sau există prea multe dispozitive care utilizează simultan rețeaua Wi-Fi. În cazul în care casa dvs. este prea mare pentru un singur router, vă recomandăm să cumpărați un al doilea punct de acces sau să utilizați un extender Wi-Fi pentru a împinge semnalul mai departe decât ar putea ajunge în mod obișnuit.

Poate computerul dvs. are driverele prea vechi sau incorecte aceasta situație limitând cât de rapid poate descărca sau încărca date. Actualizați driverele respective pentru a vedea dacă se remediază conexiunea Wi-Fi lentă.

Alt aspect de care trebuie să țineți cont este că puteți obține viteze Wi-Fi la fel de mari în funcție de cât plătiți la actualul provider acest lucru fiind complet independent de hardware-ul pe care îl utilizați. Dacă aveți un router capabil să atingă viteze de până la 300 Mbps și nu există alte dispozitive conectate, însă tot nu obțineți mai mult de 100 Mbps, este probabil datorită faptului că plătiți providerului doar pentru 100 Mbps.

0

Articole relevante

19 May2020

Dezavantaje pentru găzduire web ieftină

Citește mai departe
13 May2020

Lucruri de făcut înainte de a deschide un site web de lifestyle

Citește mai departe
05 May2020

Ce este un domeniu?

Citește mai departe
27 Apr2020

Ce este un VPS sau găzduire VPS?

Citește mai departe
17 Apr2020

Păstrarea site-ului securizat în timp ce lucrați de acasă

Citește mai departe
07 Apr2020

Ce inseamnă și cum se rezolvă eroarea 404?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT