Două adrese URL, același site Web

Introducere Afișarea a două adrese URL pe același site web este o modalitate bună de a direcționa traficul către site-ul dvs. din mai multe nume de domenii diferite. Puteți realiza acest lucru în două ...

Publicat la data de 10.08.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Introducere

Afișarea a două adrese URL pe același site web este o modalitate bună de a direcționa traficul către site-ul dvs. din mai multe nume de domenii diferite. Puteți realiza acest lucru în două moduri: redirecționați una dintre adresele URL către domeniul dvs. principal sau creați un alias pentru una dintre adresele URL. Aliasul ar indica acest domeniu către domeniul dvs. principal.

Redirecționați un site web

O redirecționare apare atunci când tastați o adresă Web în bara de adrese, care trimite un vizitator unui alt site web (sau URL) diferit de cel pe care l-ați tastat. De exemplu, dacă ați mutat conținutul site-ului dvs. într-o nouă adresă URL, puteți să vă direcționați vizitatorii fideli (care isi amintesc vechea adresă Web) în noua locație cu o redirecționare.

Cum se creează o redirecționare prin intermediul interfeței cPanel

Puteți redirecționa un site Web din interfața Redirecționari din cPanel. Accesați secțiunea Domenii și faceți clic pe Redirecționări din pagina de pornire cPanel sau tastați Redirecționări în bara de căutare. Urmați instrucțiunile pentru a crea redirecționarea. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, citiți documentația de pe site-ul cpanel.com

Creați un alias (sau acțiunea cunoscută anterior ca parcarea unui domeniu)

Când sistemul creează un alias, face același lucru ca o redirecționare; cu excepția faptului că numele site-ului web afișat în bara de adrese nu se schimbă. Gândiți-vă la faptul că folosiți două cadre diferite pentru aceeași lucrare de artă. Conținutul site-ului web este același pentru ambele adrese URL (ilustrația), dar ce se schimbă este adresa URL afișată în bara de adrese (cadrul de imagine din exemplu). De exemplu, example.org este un alias pentru example.com.

Puteți crea un alias pentru mai multe domenii pentru a afișa aceeași pagină. Domeniile trebuie să fie înregistrate cu un registru de domeniu valabil înainte de a putea crea aliasul. De asemenea, va trebui să vă asigurați că serverele de nume sunt aceleași ca și cele pentru domeniul dvs. principal (domeniul spre care îl îndreptați).

Important: Asigurați-vă că știți ce tip de cont de găzduire sau pachet are contul dvs. Dacă aveți un cont de reseller, va trebui să întrebați furnizorul dvs. dacă aveți acces sau permisiunea de a crea un alias.

– Dacă nu aveți această permisiune, este posibil să redirecționați una dintre adresele URL în loc să creați un alias.
– Dacă aveți permisiunea, cereți numărul de domenii pentru care vi se permite să creați un alias.

Cum se creează un alias prin interfața cPanel

Pentru a crea un alias, accesați secțiunea Domenii și faceți clic pe Aliasuri în pagina de pornire cPanel sau tastați Aliasuri în bara de căutare. Introduceți numele domeniului în caseta de text Domeniu și faceți clic pe Adăugați domeniu.

Dacă nu există probleme, ar trebui să vedeți un mesaj ca cel de mai jos:

Dacă există probleme (cum ar fi domeniul dvs. având serverele de nume greșite), veți primi un mesaj de eroare. Asigurați-vă că ați rezolvat problemele evidențiate în secțiunea Important de mai sus pentru a minimaliza șansele de eroare.

0

Articole relevante

18 Jan2021

Ce înseamnă găzduire web?

Citește mai departe
18 Dec2020

Adresă IP dedicată vs adresă IP shared

Citește mai departe
21 May2020

Transfer domeniu .ro de la un registrar la NAV

Citește mai departe
05 May2020

Ce este un domeniu?

Citește mai departe
25 Mar2020

Ce semnificație au stările domeniilor .ro?

Citește mai departe
23 Mar2020

Coduri de stare EPP - Ce înseamnă și ce ar trebui să știu.

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT