Găzduirea web: locația vs. viteza de încărcare

Site-urile cu încărcare lentă frustrează utilizatorii și afectează negativ companiile. In găzduirea web 53% din vizitele site-ului sunt abandonate dacă încărcarea paginii durează mai mult de 3 secunde ...

Publicat la data de 31.08.2022

Actualizat la data de 26.09.2022

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Site-urile cu încărcare lentă frustrează utilizatorii și afectează negativ companiile. In găzduirea web 53% din vizitele site-ului sunt abandonate dacă încărcarea paginii durează mai mult de 3 secunde.

Timpul înseamnă literalmente bani atunci când vine vorba de viteza site-ului.

O modalitate potențială de a face site-ul mai rapid implică locația fizică a serverului, să fie chiar lângă piața țintă.

De obicei, cu cât vizitatorul site-ului web este mai aproape de server, prin atât mai puține rețele trec datele. Să presupunem că vizați clienții din România și aveți un server și o adresă IP din Statele Unite. Datele trebuie să călătorească peste ocean, deci latența și viteza de încărcare vor fi mai scăzute decât dacă ați fi găzduit în aceeași zonă.

Locația serverului

Când vă gândiți la locația serverului în termeni de viteză și proximitate, nu este întotdeauna vorba de distanță, ci și de hop-uri. Hop-urile în acest caz se referă la numărul de routere și switch-uri care se află între utilizator și furnizorul ce se ocupa cu găzduirea web. Adesea, cu cât este mai mare distanța, cu atât apar mai multe hop-uri și latență suplimentară pentru utilizatorii îndepărtati.

Într-un studiu recent al Google, aceștia raportează că „latența artificială adăugată poate conduce la afișarea paginilor cu 11% mai puțin pentru o întârziere de 4 secunde și cu 44% pentru o întârziere de 20 de secunde.”

Pentru a oferi cel mai rapid rezultat pentru vizitatori, găsiți un furnizor de găzduire web care nu supraaglomerează serverele. Mai multe site-uri pe un server înseamnă mai multe resurse consumate, egal o încărcare mai lentă a paginii. De asemenea, asigurați-vă că reduceți timpul de încărcare a paginilor de pe site. Sfaturile includ optimizarea imaginilor, reducerea cererilor HTTP, interogări PHP, baze de date și eliminarea de pluginuri inutile.

Are locația serverului de găzduirea web importanţă pentru SEO?

Fostul expert în calitatea căutarii Google, Matt Cutts a răspuns la întrebarea „Ce impact are locația serverului asupra clasamentului?” afirmând „Încercăm absolut să returnăm cele mai relevante rezultate fiecărui utilizator din fiecare țară, iar locația serverului în ceea ce privește adresa IP este un factor în acest sens.”

Acestea fiind spuse, această cotație are aproape un deceniu, așa că trebuie să ne scufundăm puțin mai adânc. Iată cea mai recentă poziție Google din 2020:
Locația serverului (prin adresa IP a serverului) trebuie să fie lângă utilizatorii dumneavoastră. Cu toate acestea, unele site-uri web folosesc rețele de distribuire de conținut (CDN) sau sunt găzduite într-o altă țară.
În timp ce ar trebui să alegeți un furnizor de găzduirea web din țara vizată pentru site-ul dumneavoastră, acest aspect are foarte multă greutate în continuare, deși, Google se adaptează unei piețe globale mai interconectate.

Viteza este cu siguranță un factor de clasament? DA.


În cele din urmă, viteza este obiectivul și faptul că un site lent poate fi chiar un factor de clasificare negativ.

0

Articole relevante

26 Apr2023

Ce este un router?

Citește mai departe
12 Apr2023

5 moduri de a genera parole puternice în Linux

Citește mai departe
16 Mar2023

Atacurile DDoS vs Flood: Diferențe și moduri de prevenție!

Citește mai departe
20 Feb2023

Ce este social media marketing?

Citește mai departe
07 Feb2023

De ce se elimină interfața Horde webmail din cPanel?

Citește mai departe
03 Feb2023

Lansare magazin online

Citește mai departe

Comentarii