Gigantul Google a fost amendat cu suma record de 5 miliarde de dolari de către UE

Google a primit o amendă record de 4,3 miliarde de euro (5 miliarde dolari) din partea autorităților de reglementare din UE pentru încălcarea legilor antitrust. Comisia Europeană declară că Google a a ...

Publicat la data de 19.07.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Google a primit o amendă record de 4,3 miliarde de euro (5 miliarde dolari) din partea autorităților de reglementare din UE pentru încălcarea legilor antitrust. Comisia Europeană declară că Google a abuzat de dominarea pe piața Android în trei domenii-cheie. Google a îmbinat motorul de căutare și aplicațiile Chrome în sistemul de operare. Google a blocat, de asemenea, producătorii de telefoane de la crearea de dispozitive care rulează versiuni forked de Android și „a efectuat plăți către anumiți producători mari și operatori de rețea mobilă” pentru a uni în mod exclusiv aplicația de căutare Google pe telefoane mobile.

Comisia Europeană dorește că Google să-și oprească efectiv „comportamentul ilegal într-o manieră eficientă în termen de 90 de zile de la luarea deciziei”. Această înseamnă că Google va trebui să înceteze să-i forțeze pe producători să preinstaleze Chrome și căutarea Google în schimbul oferiri Magazinului Google Play pe telefoanele mobile. De asemenea, Google va trebui să înceteze să împiedice producătorii de telefoane să folosească versiuni forked de Android, deoarece comisia spune că „Google nu a furnizat dovezi credibile că aceste versiuni Android ar fi afectate de eșecuri tehnice sau nu suportă aplicații”. a încetat în 2014, după ce UE a început să analizeze problema.

Google va ataca decizia UE

Google afirmă acum că va contesta decizia. „Android a creat mai multe opțiuni pentru toată lumea, nu mai puține. Un ecosistem vibrant, o inovație rapidă și prețuri mai mici sunt caracteristici clasice ale unei concurențe robuste „, spune un purtător de cuvânt al Google într-o declarație către The Verge. „Vom contesta decizia Comisiei.” Google avertizează, de asemenea, că decizia UE ar putea afecta viitorul model de business gratuit al Android.

Comisia Europeană a investigat Android mai mult în ultimul an, după ce rivalii s-au plâns că Google a abuzat de poziția dominantă pe piață a software-ului care rulează pe smartphone-uri. FairSearch inițial a depus o plângere împotriva Google în 2013, iar grupul a inclus concurenți precum Nokia, Microsoft și Oracle. Fostul CEO al Microsoft, Steve Ballmer, a numit Google un „monopol” la vremea respectivă, pe care autoritățile ar trebui să îl controleze. În timp ce Google și Microsoft și-au încheiat dezacordurile privind brevetele Android cu câțiva ani în urmă, acest lucru nu a împiedicat UE să investigheze acuzațiile originale.

Android a fost mult timp considerat software cu sursă deschisă, dar Google a adăugat lent componentele cheie în software-ul său de servicii Google Play și în acordurile asociate. Alături de înțelegerile împotriva fragmentării pentru a păstra producătorii versiunea Android a Google, majoritatea telefoanelor Android (în afara Chinei) sunt acum livrate împreună cu software-ul Google și serviciile oferite de Google.

UE a ordonat Google să respecte hotărârea în termen de 90 de zile și să disocieze Search și Chrome din Android. Prin atacarea deciziei, procesul legal este probabil să se desfășoare pe mai mulți ani. În timp ce mulți au așteptat că Google să se confrunte cu propriul „moment al Microsoft”, UE nu pare să forțeze nici o supraveghere puternică viitoare pe Android sau să ceară Google să modifice software-ul său pentru a include un buletin de vot pentru browsere alternative sau motoare de căutare.

Această decizie pare să se refere mai mult la împiedicarea companiei Google de a-și asocia serviciile cu Android, decât să-i forțeze pe aceștia să schimbe Android în mod semnificativ. Producătorii de telefoane vor fi în continuare liberi să își asocieze Chrome și aplicațiile de căutare Google dacă doresc, dar nu vor mai fi forțați să facă acest lucru și vor fi liberi să ofere dispozitive cu diverse versiuni Android.

0

Articole relevante

26 Jan2021

Oferta NAV pentru VPS hosting a devenit mai atractivă!

Citește mai departe
01 Oct2020

Apple lansează un nou pachet care combină serviciile sale majore pentru consumatori -Apple One

Citește mai departe
11 Feb2020

Raritan® introduce nouă generație Economical KVM-over-IP

Citește mai departe
05 Feb2020

CentOS 8 - Caracteristici noi și link de descărcare

Citește mai departe
22 Jan2020

Suport Steam Valve pe sistemul de operare Chrome OS?

Citește mai departe
13 Jan2020

Update vital pentru Windows 7 - Microsoft avertizează că milioane de utilizatori ar putea avea probleme

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT