Importanța DNS-ului secundar

Dacă ați așteptat cu respirația tăiată rezultatele școlare sau de liceu, trebuie să fi observat, de asemenea, că instituția oferă, în general, mai mult decât un singur link pentru a vedea rezultatele ...

Publicat la data de 02.07.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Dacă ați așteptat cu respirația tăiată rezultatele școlare sau de liceu, trebuie să fi observat, de asemenea, că instituția oferă, în general, mai mult decât un singur link pentru a vedea rezultatele și acest lucru, desigur, vă face mai puțin nervos. Simplul motiv fiind faptul că dacă un link nu funcționează, puteți folosi întotdeauna celelalte linkuri.

Această facilitate a mai multor furnizori se numește în principal DNS secundar. Dar ce este DNS-ul în primul rând?

Sistemul de nume de domeniu sau DNS este în esență un serviciu de internet care traduce numele de domenii în adrese IP (Internet Protocol). Deoarece adresele IP sunt numerice, acestea sunt complexe și dificil de reținut. Cu toate acestea, numele de domenii fiind formate din litere, sunt ușor de reținut. De exemplu, www.example.com poate traduce adresa IP 198.111.121.4

Acum, că avem o idee corectă asupra a despre ce înseamnă DNS să înțelegem și ce înseamnă DNS secundar.

Ce este un DNS secundar?

Atunci când o organizație utilizează mai mulți furnizori de servicii pentru a găzdui informațiile primare despre DNS, se numește DNS secundar. În exemplul de mai sus, atunci când o instituție utilizează mai multe linkuri pentru a găzdui rezultatele unui examen, utilizează DNS secundar pentru a găzdui informațiile despre DNS-ul primar.

Pe scurt, dacă aveți 4 seturi de servere de nume care răspund la interogări, iar unul este indisponibil, sarcina este împărțită între cele trei rămase. Odată ce primul server de nume este în funcțiune, sarcina va fi din nou împărțită între cele patru.

Avantaje:

1. O experiență mai bună a clienților – Datorită disponibilității serviciului DNS secundar, load-ul DNS-ului primar devine redus, iar clienții au o experiență mai rapidă în accesarea serverelor.

2. Copie de rezervă – DNS-ul secundar acționează întotdeauna ca cel mai bun mecanism de stingere a problemelor atunci când DNS-ul primar este indisponibil sau în nefuncțional. Celelalte servere pot funcționa, deși cu o încărcare crescută. Cu toate acestea, este mai bine decât să aveți o întrerupere completă a întregului server până când DNS-ul primar este funcțional.

3. Round Robin Rezolve – Acesta este un proces în care serverul oferă un alt server, pe seama DNS-ului secundar de fiecare dată când un utilizator accesează serverul. Acest lucru ajută ca un act de echilibrare a sarcinii.

Configurarea DNS-ului secundar

DNS-ul secundar poate fi utilizat de către site-uri care au un flux mare de trafic care ar putea duce la indisponibilitatea serverului DNS-ului primar cât și cele care rulează vânzări cu discount, sau care declară rezultatele unor examinării etc. Deoarece acestea se referă la clienți, aceasta poate însemna pierderea atât banilor, cât și clienților. Configurarea DNS secundară este o opțiune sigură pentru astfel de site-uri Web.

Acum, că am văzut tipurile de site-uri web care ar putea avea nevoie de DNS secundar, să vedem unde se găsește DNS-ul secundar dacă aveți găzduit site-ul dvs. la noi. Serviciile de găzduire de la NAV Communications nu necesită explicit configurarea secundară a DNS, deoarece acesta este preconfigurat. Ce înseamnă aceasta:

Considerați că aveți patru servere de nume, unul dintre serverele de nume va fi configurat ca un server de nume primar, în timp ce celelalte trei servere de nume vor fi configurate ca secundare pentru scopuri de rezervă. După cum se poate vedea din avantajele de mai sus, nu există nicio diferență între DNS primar și secundar, deoarece algoritmul Round Robin este utilizat pentru a rezolva înregistrările serverului de nume ale unui domeniu.

De obicei, primul server de nume listat este primar urmat de secundar. Cu toate acestea, nu există o regulă setată pentru acest lucru.

Concluzie:

Un DNS secundar se dovedește a fi un backup bun pentru orice organizație, astfel încât să existe continuitate în serviciu. Acesta oferă o bună experiență a consumatorilor, deoarece consumatorul nu se confruntă cu probleme în cazul în care DNS-ul primar nu funcționează. Depinde mult și de calitatea furnizorului de servicii al unui DNS secundar. Dacă cineva deține DNS, trebuie să vă asigurați că această calitate este menținută. Un compromis privind calitatea DNS secundar este mai rău decât să aveți DNS primar de bună calitate. Deci calitatea primează.

0

Articole relevante

18 Jan2021

Ce înseamnă găzduire web?

Citește mai departe
18 Dec2020

Adresă IP dedicată vs adresă IP shared

Citește mai departe
21 May2020

Transfer domeniu .ro de la un registrar la NAV

Citește mai departe
05 May2020

Ce este un domeniu?

Citește mai departe
25 Mar2020

Ce semnificație au stările domeniilor .ro?

Citește mai departe
23 Mar2020

Coduri de stare EPP - Ce înseamnă și ce ar trebui să știu.

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT