Malware vs Viruși

Termenul de „malware” se referă la orice software rău intenționat, inclusiv la un virus de calculator. De exemplu, între anii 2000 și 2005, programele spyware și adware au apărut ca tipuri de malware ...

Publicat la data de 27.12.2022

Actualizat la data de 27.12.2022

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Termenul de „malware” se referă la orice software rău intenționat, inclusiv la un virus de calculator. De exemplu, între anii 2000 și 2005, programele spyware și adware au apărut ca tipuri de malware la care sistemele de protecție trebuiau să facă față.
Malware-ul infectează computerele și dispozitivele mobile într-un ritm din ce în ce mai mare.

Ce este un program malware?

Malware este un software scris special pentru a afecta și a infecta sistemul gazdă. Malware include viruși împreună cu alte tipuri de software, cum ar fi troieni, viermi, spyware și adware. Aplicațiile malware avansate, cum ar fi ransomware, sunt folosite pentru a comite fraude financiare și a scoate bani de la utilizatorii de computere.

Tipuri comune:

  1. Virus: După cum s-a discutat, Virusul în sine este un tip specific de malware. Este un cod contagios care infectează software-ul de pe sistemul gazdă și se răspândește odată ce rulează. Este cunoscută în special răspândirea atunci când software-ul este partajat între computere. Acesta acționează mai mult ca un parazit.
  2. Adware: Adware este, de asemenea, cunoscut sub numele de software-ul publicitar. Este un software care face publicitate în scopul generării de venituri pentru autorul său. Anunțurile sunt publicate pe ecran, prezentate utilizatorului în momentul instalării. Adware-ul este programat să examineze site-urile de Internet, pe care utilizatorul le vizitează frecvent și să prezinte anunțuri publicitare care au legătură cu acestea.
  3. Spyware: Acest tip de software rău intenționat, vă spionează și vă urmărește activitățile pe internet. În acest fel ajută hackerul la culegerea de informații despre sistemul victimei, fără consimțământul acesteia. Prezența spyware este de obicei ascunsă de gazdă și este foarte dificil de detectat. Unele programe spyware, cum ar fi keylogger-ele, pot fi instalate intenționat într-o organizație pentru a monitoriza activitățile angajaților.
  4. Worms: Acest tip de malware se va replica și va distruge informațiile și fișierele salvate pe PC-ul gazdă. Funcționează devorând toate fișierele sistemului de operare și fișierele de date de pe o unitate.
  5. Troian: Troienii sunt un tip de viruși care sunt concepuți pentru a face un utilizator să creadă că sunt un program sigur și să le execute. Aceștia pot fi programați să fure informații personale și financiare și să preia ulterior resursele fișierelor de sistem ale computerului gazdă. În sistemele mari, pot încerca să facă un sistem gazdă sau o resursă de rețea indisponibilă pentru cei care încearcă să comunice cu acesta. Exemplu: Rețeaua dvs. de afaceri devine indisponibilă.

Concluzie

Este foarte dificil să trăiești fără computere. Am ajuns să depindem de ele pentru cele mai multe activități comunicare, achiziții online și plăți. Pentru a proteja dispozitivele și datele împotriva diferitelor tipuri de malware menționate mai sus, este necesară o soluție eficientă împotriva programelor acestora.

0

Articole relevante

11 Jan2023

Ce este Softaculous și la ce folosește?

Citește mai departe
09 Jan2023

Adresa de rețea a unui computer

Citește mai departe
20 Dec2022

Ce este gateway implicit în rețea?

Citește mai departe
16 Dec2022

Ce s-a întâmplat cu IPv5?

Citește mai departe
14 Dec2022

Ce este Linux?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT