Numele de domenii și SEO: Tot ce trebuie să știți!

Cele două întrebări cele mai frecvente pe care proprietarii de afaceri le adresează în contextul SEO atunci când cumpără un nume de domeniu sunt: 1. Numele de domenii afectează SEO? 2. Cum ajută noile ...

Publicat la data de 11.09.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Cele două întrebări cele mai frecvente pe care proprietarii de afaceri le adresează în contextul SEO atunci când cumpără un nume de domeniu sunt:

1. Numele de domenii afectează SEO?
2. Cum ajută noile domenii în clasamentul de căutare?

În acest post, vom rezolva misterul fără a ne pierde în date științifice.

Un site web nou este ca o foaie goală în ochii Google și a altor motoare de căutare. Acest site este tratat la fel ca orice alt site nou. Potrivit Google, două nume de domenii nou înregistrate au o pondere egală în ceea ce privește clasamentul de căutare.

De exemplu, www.laptops123-new.com va fi considerat egal cu www.laptop.store atâta vreme cât ambele au conținut relevant, informații autentice și backlink-uri credibile.

Deci, întrebarea rămâne în continuare …

Numele de domenii afectează SEO?

Într-un fel, da, o fac. Un studiu privind impactul noilor domenii asupra SEO sugerează că alegerea site-urilor cu nume de domeniu bogate în cuvinte cheie ar putea avea ca rezultat trimiteri pe tema acelor cuvinte cheie. Aceasta este o veste bună pentru cei care vor să fie descoperiți organic. De exemplu, dacă www.kindle.store primește backlink-uri pe textul de ancora „Kindle store”, atunci în timp, acest aspect va ajuta site-ul să se poziționeze pe cuvintele-cheie „Kindle Store”.

Cu toate acestea, este important să rețineți că noile extensii de domeniu nu afectează SEO. Motoarele de căutare iau în considerare mai mulți factori de clasificare pentru a plasa un site mai sus decât altul în rezultatele căutării. Mai mult decât atât, acești factori vor crește prin incursiunea de inteligentă artificială și de căutare vocală acestea afectând algoritmii și căutarea.

Cum ajută domeniile noi în privința clasamentelor de căutare?

Noi extensii de domenii, cum ar fi .tech, .store, .press, .fun, .space, .website, etc, ajută companiile să obțină nume de domenii bogate în cuvinte cheie care sunt relevante pentru afacerea și industria din care fac parte. De exemplu, domenii cum ar fi www.emirates.store sau www.freedom.press, îi fac pe utilizatori să ghicească ce ar putea oferi site-ul web, făcând astfel domeniile mai memorabile și mai de încredere. Acest lucru îi ajută în continuare să obțină clicuri atunci când încep să apară în rezultatele căutării organice.

Să aruncăm o privire mai profundă asupra modului în care noile domenii pot ajuta în obținerea unei poziții mai bune în clasamentele motoarelor de căutare:

1. Backlink-uri on-topic

Un studiu realizat de compania de marketing digital Stone Temple arată că backlink-urile de la site-urile cu reputație și credibile ajută la îmbunătățirea clasamentului SEO. Unul dintre aspectele backlink-urilor care ajută în continuare la clasamente este textul de ancorare (textul albastru, subliniat dintr-un hyperlink). Cu cât este mai relevant textul de ancorare față de site-ul pe care îl sprijină, cu atât este mai bine pentru SEO.

De exemplu, dacă textul de ancorare „Halloween store” se redirecționează către www.halloween.store, acesta trimite un semnal pozitiv motoarelor de căutare despre autenticitatea site-ului web.

2. Percepția utilizatorului

O pagină web, chiar și cele care arată ca www.smartphone-49.html, se poate poziționa bine în rezultatele căutării organice în cazul în care conținutul de pe site și alți factori care afectează SEO sunt îndeplinite. Cu toate acestea, dacă s-ar afișa www.smartphone-49.html în rezultatele căutării dvs., ați face clic pe el? Șansele sunt ca acest lucru să nu se întâmple deoarece acest link poate arată ca și spam. Pe de altă parte, un nume de domeniu, cum ar fi www.smartphone.store, va părea mai credibil și va încuraja utilizatorii să facă clic pe el.

Numele de domenii bogate în cuvinte cheie ajută la crearea unei conexiuni de brand pozitive cu utilizatorul. Motoarele de căutare se preocupă de oameni. Deci, dacă oamenii apreciază un site web, motoarele de căutare îl vor aprecia de asemenea.

3. Căutarea vocală

Ne îndreptăm încet spre epoca de căutare vocală, ceea ce înseamnă că este imperativ ca numele de domeniu să fie ușor de înțeles de către asistenții virtuali de căutare, cum ar fi Alexa și Siri. Noile extensii de domenii oferă întreprinderilor avantajul de a avea nume de domeniu care sunt scurte și ușor de înțeles de acești asistenți artificiali.

De exemplu, dacă îi cereți lui Siri (sau Alexa) să viziteze www.new-bagz.com, acestea ar putea să găsească. Dar dacă le cereți să caute www.newbags.store, șansele de a ateriza pe site-ul potrivit sunt ridicate. Cu cât este mai căutat un nume de domeniu, cu atât mai ușor va fi pentru clienți să îl găsească. Acest lucru înseamnă că, indiferent de ce nume de domeniu aleg companiile, nu au nevoie să facă compromisuri prin adăugarea de litere suplimentare, numerice, cratime sau înlocuirea ss cu zz.

Concluzie

Construirea și menținerea SEO pentru un site web este un proces lent, cu toate acestea, extensiile domeniilor noi poate face acest proces mai ușor. Pentru a afla mai multe despre modul în care domenii noi ajută la construirea site-ului SEO, consultați acest raport: https://newdomains.online/seo/

0

Articole relevante

18 Jan2021

Ce înseamnă găzduire web?

Citește mai departe
18 Dec2020

Adresă IP dedicată vs adresă IP shared

Citește mai departe
21 May2020

Transfer domeniu .ro de la un registrar la NAV

Citește mai departe
05 May2020

Ce este un domeniu?

Citește mai departe
25 Mar2020

Ce semnificație au stările domeniilor .ro?

Citește mai departe
23 Mar2020

Coduri de stare EPP - Ce înseamnă și ce ar trebui să știu.

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT