Practici bune pentru securitatea parolei

Sunteți preocupat de protejarea tranzacțiilor dvs. financiare și a datelor private stocate online? O politică puternică de parolă este prima linie de apărare împotriva amenințărilor la adresa securită ...

Publicat la data de 12.01.2021

Actualizat la data de 12.01.2021

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Sunteți preocupat de protejarea tranzacțiilor dvs. financiare și a datelor private stocate online? O politică puternică de parolă este prima linie de apărare împotriva amenințărilor la adresa securității, a escrocherilor și a hackerilor. Implementarea celor mai bune practici de securitate a parolei este la fel de importantă la locul de muncă, ca și acasă.

Trebuie să înțelegeți severitatea pe care o aduc parolele ușor de ghicit. De asemenea, nu, nu puteți avea aceeași parolă pentru douăzeci de conturi diferite, doar pentru că este ușor de reținut. Să trecem direct la subiect și să parcurgem unele dintre cele mai bune politici care vă vor ajuta să creați parole sigure online.

Cele mai bune practici de securitate a parolelor pentru utilizatori.

Ce să faceți.

Lungimea: nu există lungimea ideală a caracterelor pentru parole. Cu cât aveți mai multe caractere, cu atât este mai greu de spart sau ghicit. Cu toate acestea, utilizați cel puțin 8 caractere pentru a îndeplini practicile minime de securitate.

Tipuri de caractere: utilizați o combinație de caractere ASCII – majuscule, minuscule, numere și simboluri. Acesta va reduce șansele generale ca parola dvs. să fie compromisă. Exemplu: XkeDZaJ3% yIOd3

Dicționare de parole: parola nu trebuie să fie listată în dicționarele populare de parole. Există instrumente online în care puteți verifica listele de parole cunoscute. Încercați-le.

Manager de parole: Parolele dvs. sunt prea lungi și complexe pentru a fi reținute? Folosiți un manager de parole. Ar trebui să fie suficient.

Generatoare de parole: există generatoare de parole aleatorii disponibile online care oferă o securitate mai bună a parolei.

Ce sa nu faceți

Cuvinte din dicționar: nu utilizați cuvinte chiar din dicționar. Dacă parolele dvs. sunt semnificative, probabil că sunt deja piratate.

Cerințe privind schimbarea parolei: Contrar credinței populare, cele mai recente cercetări NIST descurajează modificările frecvente ale parolelor și o numesc contraproductivă pentru bune practici de securitate.

Numele animalelor de companie: Fără îndoială, îți iubești pisica și este adorabil să îți dedici parola după ea. Dar, nu! Hackerii o pot ghici cu ușurință. Același lucru este valabil și pentru oameni, locuri și evenimente.

Reutilizarea parolei: dacă sunteți forțat să vă schimbați parola, nu o schimbați din „Frank.Knight1” în „Frank.Knight2”. Treceți peste, creați una nouă.

Șiruri de tastatură adiacente: qwerty7894 nu este o parolă sigură. Nu utilizați modele de cuvinte cheie sub nicio formă.

0

Articole relevante

28 Sep2021

Ce sunt codurile de eroare HTTP?

Citește mai departe
17 Sep2021

Cum să setezi căsuțele de mail pe iPhone și Samsung.

Citește mai departe
16 Feb2021

Cum să creați un site web: Ghidul pentru începători de la A la Z

Citește mai departe
27 Sep2020

De ce este important să actualizăm versiunea PHP?

Citește mai departe
13 May2020

Lucruri de făcut înainte de a deschide un site web de lifestyle

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT