Procesoarele Epyc de la AMD continuă să câștige teren

Vânzările procesoarelor de server Epyc ale celor de la AMD au crescut cu peste 50% față de al doilea trimestru al acestui an, în mare parte datorită platformei „Roma” din a doua generație ce a ieșit p ...

Publicat la data de 06.11.2019

Actualizat la data de 06.11.2019

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Vânzările procesoarelor de server Epyc ale celor de la AMD au crescut cu peste 50% față de al doilea trimestru al acestui an, în mare parte datorită platformei „Roma” din a doua generație ce a ieșit pe piață în luna august.

Trimestrul al treilea a reprezentat o creștere în materie de vamzari pentru compania aflată în plină revenire, cu venituri de 1,8 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, o creștere de 9,1% de la an la an și un venit net de 18 cenți pe acțiune, în conformitate cu predicțiile analiștilor. Acesta a fost cel mai bun trimestru al veniturilor AMD din 2005, când AMD se afla în top iar Intel nu.

Mai important, CEO-ul Lisa Su, în raportarea veniturilor companiei din trimestrul al treilea, a spus că AMD este pe cale să ajungă din nou la conducere la jumătatea anului viitor în ceea ce privește procesoarele de server. Cu doar câțiva ani în urmă, Mercury Research, care urmărește cota de piață a semiconductorilor, a estimat cota de piață Opteron că va fi sub un procent.

Pentru a pune asta în perspectivă: cota de piață Epyc în al doilea trimestru din 2019 a fost de 3,4%, ceea ce înseamnă că acest procent este dublul celui din trimestrul doi din 2018, potrivit lui Dean McCarron, președintele Mercury Research. Inclusiv Su a declarat că AMD a înregistrat o creștere de 50% față de trimestrul doi. Cu toate acestea, McCarron observă că această creștere de 50% a vânzărilor AMD nu înseamnă neapărat o creștere a cotei de piață de 50%, deoarece Intel a avut și el un trimestru foarte puternic.

Trecerea de la Napoli la Roma a fost semnificativă. Napoli a avut maximum 32 de nuclee, în timp ce Roma are 64 de nuclee. AMD a făcut, de asemenea, o schimbare a procesului de fabricație, trecând de la 14 nm pentru Napoli și 7 nm pentru Roma. Astfel, a fost capabil să dubleze eficient numărul tranzistorului în același spațiu.

Drept urmare, AMD a fost capabil să păstreze compatibilitatea de socket. Un sistem bazat pe Napoli poate fi modernizat la procesoarele Rome, iar sistemele Napoli și Rome vor putea, de asemenea, să treacă la procesorul de generație următoare, folosind arhitectura Zen 3.

„Clienții sunt familiarizați cu platformele noastre și, în unele cazuri, fac drop-in-uri cu platformele [existente]”, a spus Su în declarația de venituri a companiei impeeuna cu analiștii financiari. „Sunt familiarizați cu arhitectura noastră, și cred că, din punct de vedere al cotei de piață, avem speranțe bune cu privire la trecerea de la Napoli la Roma.”

Dell, HPE și Lenovo au dublat ofertele pentru serverele bazate pe AMD. Amazon AWS, Google Cloud, IBM Cloud, Microsoft Azure, OVH Cloud, Twitter și Tencent au anunțat planurile de implementare a procesoarelor Epyc în centrele lor de date.

AMD a înregistrat, de asemenea, o creștere considerabilă în ceea ce privește vânzarea procesoarelor de desktop Ryzen, în special la gama high end, unde benchmark-urile au arătat că Ryzen bate Intel pe partea de performanța la un preț mult mai mic. Aceasta reflectă testele pentru Epyc, care au întrecut Intel Xeon la o fracțiune din preț.

0

Articole relevante

25 Jul2022

Centrele de date din Marea Britanie nu pot face față căldurii

Citește mai departe
22 Jul2022

Ar trebui să vă găzduiți blogul pe un server dedicat?

Citește mai departe
15 Jul2022

Netflix adaugă un nivel de abonament susținut de reclame

Citește mai departe
08 Jul2022

17 avantaje și dezavantaje ale cumpărăturilor online

Citește mai departe
01 Jul2022

Metaverse - aceeași lume, realitate diferită

Citește mai departe
28 Jun2022

Rezultatele căutărilor Google afectate din cauza modificării algoritmului?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT