+40 (21) 655-55-55
UK AT SA

Red Hat susține importanța tot mai mare pentru Linux și open source

Deși este posibil să nu vă petreceți prea mult timp gândindu-vă la acest lucru, rolul pe care îl joacă Linux în tehnologia pe care o folosim cu toții în fiecare zi crește în mod semnificativ. Într-un ...

Publicat la data de 15.01.2019

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de George Pavelescu

2 minute rămase

Deși este posibil să nu vă petreceți prea mult timp gândindu-vă la acest lucru, rolul pe care îl joacă Linux în tehnologia pe care o folosim cu toții în fiecare zi crește în mod semnificativ. Într-un efort de a aprecia mai mult acest lucru, noul director general al RHEL Business Unit – Dr. Stefanie Chiras – a comunicat într-un interviu viziunea ei despre RHEL și Linux în general. Ea a fost foarte entuziastă – nu doar pentru Red Hat, și pentru mișcarea open source, ci și pentru importanța tot mai mare a sistemului de operare Linux.

Chiras a început colaborarea cu Red Hat în iulie și se descrie deja ca fiind un „adevărat Red Hatter”. Ea a explicat că s-a concentrat serios pe Linux în ultimii șase ani sau mai mult. După cum subliniază aceasta, domeniul „development” se dezvoltă diferit în zilele noastre din cauza mișcării open source. Modificările din ultimii cinci ani ne-au determinat să facem lucruri foarte diferite fie că lucrăm în cloud-ul public sau cel privat, containere sau chiar de la zero.

Chiras a fost foarte entuziasmată de faptul că s-a alăturat echipei Red Hat la ceea ce vede ea drept un punct central în care Linux oferă o stabilitate și securitate mai mare și un curent rapid de inovare. Dezvoltatorii se îndreaptă din ce în ce mai mult spre Linux pentru o implementare rapidă, folosind instrumente precum OpenShift pentru o livrare mai rapidă.

Linux este peste tot

Linux joacă un rol tot mai important în toate viețile noastre. De fapt, a devenit una dintre cele mai importante piese de software din lume. Chiar și aceia dintre noi care nu dețin sau nu administrează sistemele Linux, îl folosesc probabil în fiecare zi – pe telefoanele și tabletele noastre, prin paginile web pe care le frecventăm, când verificăm paginile Facebook ale prietenilor, atunci când navigăm spre site-urile Web folosind Google sau atunci când căutam subiecte pe Wikipedia. Sistemele pe care le-am înființat și le gestionăm se îndreaptă spre principalele servicii și oferă servicii mai importante decât au făcut-o vreodată în trecut.

Ce înseamnă creșterea în Linux pentru noi

Competențele Linux sunt din ce în ce mai valoroase. Indiferent de tehnologia utilizată, sistemul de operare este la fel de important ca oricând – deloc diminuat pentru fiecare platformă.

Cum se pune totul cap la cap este vital și totodată interesant. Open source și Linux în special au schimbat dramatic lumea computerelor și ne-au adus la un nivel tehnologic din ce în ce mai flexibil, puternic și rapid. Dezvoltatorii și profesioniștii Linux sunt la fel de importanți ca oricând. Puneți-vă centurile de siguranță și încercați să țineți pasul. Vom avansa cu toții, iar tehnologia care ne va ține în mișcare va fi foarte interesantă.

0

Articole relevante

26 Jul2019

Distribuții Linux care merită încercate în 2019

Citește mai departe
02 Jul2019

Rusia cere acces la serverele furnizorilor de servicii VPN

Citește mai departe
14 May2019

Când va fi lansat Debian 10

Citește mai departe
10 May2019

Red Hat Enterprise Linux 8 (RHEL 8) Caracteristici și review

Citește mai departe
06 May2019

Cisco avertizează utilizatorii ruter-ului seria 9000 și IOS/XE să aplice urgent patch-uri pentru breșele de securitate

Citește mai departe
29 Mar2019

Capacitatea fibrei optice din centrele de date ar putea ajunge până la 800 de gigabiti în 2019

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT