Regula de backup 3-2-1

Majoritatea companiilor înțeleg importanța copiilor de rezervă a datelor pentru a evita impactul pierderii de date asupra operațiunilor lor. Fie că este vorba de întreruperi cauzate de ștergeri accide ...

Publicat la data de 27.09.2022

Actualizat la data de 28.09.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Majoritatea companiilor înțeleg importanța copiilor de rezervă a datelor pentru a evita impactul pierderii de date asupra operațiunilor lor. Fie că este vorba de întreruperi cauzate de ștergeri accidentale și defecțiuni hardware sau accidente mai grave, cum ar fi dezastrele naturale sau atacurile malware, menținerea accesului la date prin existența a cel puțin o regula de backup este esențială.

O singură copie a datelor importante poate părea suficientă pentru a fi recuperată. Cu toate acestea, în centrul oricărui plan robust de protecție a datelor se află regula de backup 3-2-1. Astăzi, această regulă este o strategie universal acceptată în industria IT și nu numai. Abordarea de backup 3-2-1 este recomandată de profesioniștii în securitatea informațiilor și de agențiile guvernamentale, cum ar fi ICI (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică).

Ce este regula de backup 3-2-1?

Regula de backup 3-2-1 se referă la o abordare testată a păstrării și stocării datelor:

  1. Păstrează cel puțin trei (3) copii ale datelor.
  2. Stocați două (2) copii de rezervă pe medii de stocare diferite.
  3. Stocați o (1) copie de rezervă în afara locației.

Prin regula de backup, te asiguri că datele pot fi recuperate în aproape orice scenariu de eșec. Una dintre cele mai comune practici este de a păstra 2 copii în medii de stocare diferite și o copie de rezervă stocată offsite sau în cloud backup.

Această abordare nu se referă la alegerea unui mediu în locul altuia, ci de găsirea combinației potrivite de medii de stocare și locații în ceea ce privește eficiența costurilor și flexibilitatea. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare punct al regulii 3-2-1.

Păstreaza cel puțin trei (3) copii ale datelor tale

Trei copii înseamnă datele primare de producție și două copii de rezervă. Păstrarea a 3 copii de date este minimul necesar pentru a te asigura că poți recupera datele în orice scenariu.

Prin urmare, cu cât ai mai multe copii de rezervă, cu atât este mai puțin probabil să le pierzi. Dacă ai o singură copie stocată în aceeași locație, orice dezastru iți afectează producția poate afecta și copiile secundare.

Stochează două (2) copii de rezervă pe medii de stocare diferite

Dacă ai toate copiile de rezervă pe același tip de stocare, este mai probabil ca ambele dispozitive să se defecteze aproximativ în același timp din cauza unui defect general sau a unei simple uzuri.

Pentru a respecta regula de backup 3-2-1, stochează datele primare și copiile pe cel puțin două medii diferite.

Păstreaza o (1) copie offsite

Păstrarea tuturor copiilor într-un singur loc nu este recomandată, deoarece acestea ar putea fi eliminate într-un dezastru natural. Din acest motiv, strategia 3-2-1 dictează că ar trebui să stochezi una sau mai multe copii într-o locație îndepărtată. O locație la distanță, în acest caz, poate fi stocarea fizică offsite sau cloud.

Reține că, în timp ce backup-urile la distanță iți îmbunătățesc șansele de recuperare, păstrarea copiilor locale oferă o recuperare mai rapidă și mai ușoară. Pentru a asigura continuitatea afacerii și a te pregăti pentru toate riscurile potențiale, regula de rezervă 3-2-1 ar trebui să facă parte dintr-un plan cuprinzător de recuperare în caz de dezastru.

Concluzie

Regula de backup 3-2-1 a fost cea mai eficientă abordare în protecția datelor de zeci de ani. Păstrând trei copii diferite ale datelor tale, stocate pe două medii de stocare, cu unul păstrat în afara locației, reduci semnificativ șansele de a iți pierde toate datele. Cu toate acestea, pe măsură ce amenințările continuă să evolueze, la fel ar trebui și tehnicile de securitate. Regula de backup 3-2-1 oferă o apărare mai solidă împotriva atacurilor cibernetice datorită backup-urilor imuabile și cu întrerupere.

0

Articole relevante

28 Nov2022

Trucuri Linux ce te pot scuti de probleme

Citește mai departe
22 Nov2022

Cum îmi dezvolt o companie de hosting?

Citește mai departe
15 Nov2022

Domeniu .ro expirat. Cum îl prelungesc?

Citește mai departe
04 Nov2022

Diferența dintre extensiile de domenii .com, .net, .ro

Citește mai departe
03 Nov2022

Cum înregistrez un domeniu premium?

Citește mai departe
02 Nov2022

Web Hosting vs Găzduire WordPress

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT