Suport Steam Valve pe sistemul de operare Chrome OS?

Într-o discuție largă despre platforma și ecosistemul Chrome, Kan Liu a aruncat bomba: echipa Chrome lucrează – foarte posibil în cooperare cu Valve – pentru a aduce Steam la Chromebooks. ...

Publicat la data de 22.01.2020

Actualizat la data de 22.01.2020

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Într-o discuție largă despre platforma și ecosistemul Chrome, Kan Liu a aruncat bomba: echipa Chrome lucrează – foarte posibil în cooperare cu Valve – pentru a aduce Steam la Chromebooks.

Liu a refuzat să furnizeze o cronologie pentru proiect, dar a confirmat că va fi activat de compatibilitatea Linux cu sistemul de operare Chrome. Probabil, clientul Steam ar rula în Linux pe Chrome – o platformă pentru care este deja disponibil. Liu a presupus, deși nu ar confirma direct, că Google lucra în cooperare directă cu Valve la acest proiect. Motivul Valve este în mare măsură să fie primul magazin important de jocuri de pe o platformă care, până în prezent, nu a avut nicio compatibilitate cu versiunile main PC-uri sau console. Valve pare, de asemenea, o potrivire bună, întrucât compania nu are o loialitate specială față de nicio platformă și se confruntă din ce în ce mai mult cu concurența jucătorilor precum Epic și Microsoft pe cel mai popular sistem de operare Windows. În prezent, este posibil să instalați clientul Steam Linux pe Chrome OS folosind stratul de compatibilitate Crostini Linux, dar nu există suport oficial, iar performanțele au fost destul de lamentabile chiar și atunci când se compară sisteme Linux identice cu Chrome. Chiar și jocul rulând într-un mod redat de la distanță este un fel de coșmar.

În prezent, majoritatea Chromebooks au performanțe de accelerare 3D extrem de limitate.

Următoarea întrebare, desigur, este doar ce fel de jocuri ar merita chiar să fie jucate pe un Chromebook atunci când sunt rulate direct pe hardware-ul local. În prezent, majoritatea Chromebook-urilor au performanțe de accelerare 3D extrem de limitate, doar cele mai recente dispozitive, cum ar fi Galaxy Chromebook Samsung, care posedă GPU-uri trecute vag. Liu a spus că ne putem aștepta să se schimbe: vor apărea Chromebookuri mai puternice, în special Chromebook-urile AMD. Liu nu ar confirma explicit că niciunul dintre aceste modele ar conține grafică Radeon discretă, dar ne-a spus să rămânem în acord.

Cu spațiul de stocare local pe Chromebook-uri în creștere cu fiecare generație care trece, și Chromebook-urile din ce în ce mai puternice sunt lansate cu fiecare an, cred că este corect să spunem că ne apropiem de un punct în care cel puțin un număr bun de PC-uri casual, mai puțin intensiv vizual(sau pur și simplu jocuri mai vechi) ar putea fi redate în mod fezabil pe Chrome OS. Liu spune că jocurile de jocuri reprezintă cea mai populară categorie de descărcări pentru conținutul Play Store pe Chromebooks, astfel că ar urma logic ca adăugarea de suport pentru Steam pe Chrome ar putea fi profund atractivă pentru publicul care joacă deja jocuri pe platformă, chiar dacă asta ar însemna limitări practice ale titlurilor disponibile.

Aceasta este probabil cea mai interesantă știre despre Chrome OS despre care am auzit de mult timp.

În ceea ce privește dacă ne putem aștepta la GPU-urile Nvidia (sau Qualcomm) pe Chromebookuri în curând, Liu nu s-ar înfoca, spunând doar că Google nu are nimic de anunțat în acest moment. În plus, nu au fost furnizate detalii despre modul în care Google ar depăși obstacolele care ar putea apărea în ceea ce privește performanța și compatibilitatea jocurilor din interiorul Crostini. La fel de clar nu este cât de multă muncă, dacă este cazul, Google ar trebui să se angajeze cu dezvoltatorii de jocuri individuale pentru a se asigura că compatibilitatea și optimizarea critică a performanței sunt adesea critice. Liu părea totuși încrezător că proiectul era fezabil, mai ales având în vedere natura din ce în ce mai multiplă platformă a jocurilor și a mijloacelor intermediare care le permit (precum Vulkan).

Deci, când vă puteți aștepta la un Chromebook pentru jocuri? Probabil că va fi o vânzare dificilă pentru OEM-urile de laptop pentru o lungă perioadă de timp. S-ar putea să treacă ani înainte ca acest proiect să-și îndeplinească tot, sau pur și simplu s-ar putea să se dezlănțuie și să nu se întâmple deloc. Un lucru este sigur, însă: aceasta este probabil cea mai interesantă știre despre Chrome OS pe care am auzit-o de mult timp.

De două ori, Google a primit o notificare prealabilă a acestei povești și nu a făcut comentarii înainte de publicare.

0

Articole relevante

26 Jan2021

Oferta NAV pentru VPS hosting a devenit mai atractivă!

Citește mai departe
01 Oct2020

Apple lansează un nou pachet care combină serviciile sale majore pentru consumatori -Apple One

Citește mai departe
11 Feb2020

Raritan® introduce nouă generație Economical KVM-over-IP

Citește mai departe
05 Feb2020

CentOS 8 - Caracteristici noi și link de descărcare

Citește mai departe
13 Jan2020

Update vital pentru Windows 7 - Microsoft avertizează că milioane de utilizatori ar putea avea probleme

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT