Top 10 cele mai bune platforme eCommerce

O platformă de eCommerce reprezintă o aplicație web de tip software, care îți oferă posibilitatea de a-ți gestiona magazinul online într-un mod simplu și intuitiv. Cu ajutorul acesteia, vei reuși să a ...

Publicat la data de 09.11.2022

Actualizat la data de 09.11.2022

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

O platformă de eCommerce reprezintă o aplicație web de tip software, care îți oferă posibilitatea de a-ți gestiona magazinul online într-un mod simplu și intuitiv. Cu ajutorul acesteia, vei reuși să administrezi produsele și să le vinzi către clienți. Totuși, e important să alegi soluția potrivită pentru situația ta. Mai jos ai 10 alternative, precum și recomandări adiționale la acestea!

1.MerchantPro

Această companie a fost creată în România, având peste 5000 de magazine deschise prin intermediul ei la momentul actual. Ca avantaj principal, website-ul pe care-l construiești va fi optimizat din punct de vedere SEO și nu vor fi necesare cunoștințe tehnice pentru administrare. De asemenea, dispui de funcții pentru loializarea clienților și integrare cu instrumentele de analytics. Prețurile lunare sunt între 30 și 114€, existând inclusiv un plan gratuit pentru primele 50 de produse.

2.Shopify

Shopify este o platformă recunoscută la nivel mondial în industria eCommerce pentru caracteristicile sale, precum și pentru ușurința de utilizare. Totodată, este des utilizată pentru afacerile în regim de dropshipping. Această soluție oferă posibilitatea de adăugare a multor procesoare de plată, având costurile situate între 29$-300$/lună.

3.BigCommerce

Platforma BigCommerce a fost fondată în anul 2009, fiind în prezent utilizată în peste 150 de țări. Deși nu este la fel de populară precum alte companii și unii utilizatori o vor găsi mai greu de folosit, reprezintă o soluție potrivită pentru anumite tipuri de afaceri. Este tot un software de tip SaaS, iar costurile lunare sunt similare cu cele de la Shopify.

4.Wix

Wix este un brand care se adresează afacerilor mici, care încă se află la început de drum. Dacă alegi această opțiune, vei avea la dispoziție o gamă variată de teme și template-uri care vor fi simplu de personalizat. În plus, costurile sunt accesibile și pornesc de la doar 20$/lună.

5.Squarespace

Squarespace se bazează pe funcția drag&drop, oferind o gamă variată de customizare oricărui utilizator. Pe lângă asta, include multe instrumente gratuite, inclusiv pentru crearea unui logo profesional. Nu poate fi utilizată pentru dropshipping, însă va fi o platformă ideală pentru cei care caută un magazin accesibil la preț pe termen lung.

6.Gomag

La fel precum MerchantPro, Gomag este o platformă 100% românească și vine la pachet cu multe servicii care să te ajute în etapele inițiale. Spre exemplu, ai parte de suport tehnic, servicii de marketing și aplicații incluse. Prețurile lunare sunt situate între 27€ și 97€/lună. Cei care aleg acest software, pot inclusiv să creeze integrări cu metode de plată multiple sau în eMag marketplace.

7.PrestaShop

PrestaShop este o platformă de tip open-source, fiind potrivită pentru afacerile medii și mari. Aceeași firmă reprezintă o opțiune de luat în calcul atunci când ai nevoie de personalizare și ești dispus să plătești pentru module adiționale sau pentru servicii de suport la clienți. Magazinul tău va dispune inclusiv de funcția multilanguage, fiind ușor să te extinzi în mai multe țări.

8.Weebly

Weebly a fost lansată prima oară în anul 2006 și a devenit rapid un brand mare în piața de eCommerce. Peste 50 de milioane de site-uri au optat pentru aceeași tehnologie, datorită aspectului și optimizării pentru dispozitivele mobile. Prețurile pentru abonamentele lunare sunt în continuare accesibile, iar cei care pun accent pe marketingul prin conținut vor putea inclusiv să atașeze un blog la magazinul lor.

9.OpenCart

OpenCart este un software gratuit, fiind conceput pentru business-urile de dimensiuni reduse. Acesta permite integrarea cu alte platforme de social media și chiar și cu Amazon sau eBay. Drept bonus, ai posibilitatea de a alege metoda de livrare favorită și de a adăuga procesoare de plată cum ar fi PayPal. Vei primi raporturi și statistici în timp real, iar partea de management va fi una ușoară.

10.Magento

Spre deosebire de alte platforme, Magento nu este la fel de simplu de customizat. Totuși, pune la dispoziție o mulțime de opțiuni celor care dețin cunoștințe tehnice sau antreprenorilor ce vor să aibă un magazin cât se poate de profesional. Dacă bugetul nu reprezintă o problemă, atunci o investiție în aceeași soluție ar putea aduce rezultatele dorite într-un timp mai scurt.

Ce trebuie să știi înainte de a-ți deschide magazinul online?

Fiecare platformă eCommerce este diferită și se adresează altei categorii de utilizatori. Analizează ce oferă fiecare și vei reuși să iei decizia potrivită. Indiferent de preferințe, asigură-te că website-ul tău va dispune de un domeniu și de un host ultra-rapid pentru a crea o experiență plăcută pentru clienți.

0

Articole relevante

02 Dec2022

Ce sunt serverele Proxy?

Citește mai departe
30 Nov2022

Centrele de date sustenabile ale viitorului

Citește mai departe
28 Nov2022

Ce este Uptime-ul în Găzduire Web?

Citește mai departe
25 Nov2022

Ce este cPanel și cu ce mă ajută?

Citește mai departe
23 Nov2022

Ce este DNS cache și cum funcționează?

Citește mai departe
21 Nov2022

Latența afectează calitatea Internetului?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT