Whois și Domain Age Checker

Dacă sunteți interesat de domenii și găzduire web, probabil că ați auzit de Whois și de domain age checker. Sunt instrumente extrem de utile pentru a afla informații despre anumite domenii și site-uri ...

Publicat la data de 09.02.2018

Actualizat la data de 22.02.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Dacă sunteți interesat de domenii și găzduire web, probabil că ați auzit de Whois și de domain age checker. Sunt instrumente extrem de utile pentru a afla informații despre anumite domenii și site-uri web. Cu toate acestea, crezi că știi totul despre aceste instrumente? În acest articol vom discuta totul despre ce, de ce și despre: Whois și verificatorul de vârstă al domeniului.

Whois: Ce este?

Whois este baza de date globală a proprietății unui domeniu. Când intrați în posesia unui domeniu, fie prin achiziționarea lui, fie prin crearea unui domeniu nou, detaliile dvs. intră automat în baza de date Whois.

Informațiile ce merg către Whois includ numele, adresa, numărul de telefon, adresa de email și detaliile legate de găzduire. Toate aceste informații sunt publice și pot fi căutate de oricine.

Cum căutați în Whois?

Pentru a căuta în baza de date Whois există numeroase instrumente disponibile. Dacă o să căutați Whois pe motorul dvs. de căutare preferat, veți vedea cu siguranță multe opțiuni de căutare diferite.

Faceți clic pe oricare site Whois doriți, apoi introduceți domeniul pe care doriți să îl căutați în caseta de căutare și apăsați Enter.

Ar trebui să vi se afișeze toate informațiile pe care le căutați.

De ce este Whois util?

Există multe motive pentru care este util să analizăm datele Whois. Dacă, din orice motiv, doriți să știți cine deține un anume domeniu, Whois vă poate spune. Poate doriți să verificați dacă un domeniu este autentic, deținut de persoanele care susțin că îl dețin. Poate că un site v-a vătămat într-un fel și doriți să deschideți o dispută legală. Poate doriți să cumpărați numele de domeniu. pentru toate aceste lucruri, trebuie să știți cine deține domeniul.

În principiu, Whois este cel mai util atunci când doriți să cumpărați un nume de domeniu. De multe ori, vedeți domenii care sunt în mod clar neutilizate. În cazul în care doriți unul dintre aceste domenii, aflați cine este proprietarul acestuia, și îi puteți face o ofertă pentru domeniul în cauză.

Problemele cu Whois

Problema principală cu Whois este că nu va oferă întotdeauna informații exacte. Uneori, Whois nu își reîmprospătează memoria cache astfel că informațiile nu sunt tot timpul la zi. Mai este posibil și faptul ca proprietarul să nu dorească să se știe exact cine deține domeniul, așa că utilizează companii paravan pentru a se ascunde.

O altă problemă este blocarea transferului. Din decembrie 2016, când informațiile de contact sunt actualizate, domeniul este blocat timp de 60 de zile. Aceasta este o măsură de precauție împotriva furtului de site-uri web. Drept urmare, în această perioada, este posibil ca datele Whois să nu fie corecte.

În cele din urmă, există opțiunea de a vă păstra private datele personale în cazul în care doriți acest lucru. Atunci când achiziționați domeniul va fi necesar să achitați o taxă suplimentară pentru a nu permite utilizatorilor să caute domeniul dvs. în baza de date Whois. Acest aspect ajută la oprirea contactelor nedorite cum ar fi e-mail-urile spam, mesajele nedorite și apelurile telefonice nesolicitate.

Facebook de exemplu, au activă în mod clar această opțiune. Nu puteți vedea nimic depsre domeniul lor pe Whois, să nu mai vorbim de adresa și numărul de telefon al lui Mark Zuckerberg.

Ce este Domain Age Checker?

Instrumentul de verificare a vârstei domeniului este exact ce bănuiți că este, un instrument care vă permite să verificați vârsta unui domeniu.

La fel ca baza de date Whois, există multe site-uri care vă vor permite să căutați vârsta unui domeniu. Încercați mai multe și veți găsi unul care să va fie folositor.

Pur și simplu tastați domeniul pentru care doriți să aflați vârsta și apăsați tasta Enter.

Aproape imediat veți primi câteva rezultate inclusiv în partea de sus, data la care a fost înregistrat domeniul. De asemenea, puteți vedea și detaliile companiei de găzduire web în rezultatele verificării vârstei domeniului.

De ce este utilă aflarea vârstei domeniului?

Motivul pentru care majoritatea utilizatorilor doresc să afle vârsta unui domeniu este pentru a estima o valoare, în principal pentru piața de cumpărare și vânzare a domeniilor.

Pentru a fi mai simplu de înțeles, un domeniu mai vechi este mai valoros. Cu cât este mai vechi un domeniu, cu atât este mai posibil că acesta să aibă backlink-uri către el, oferindu-i autoritate în motoarele de căutare. Cu cât este mai în vârstă, probabil nivelul de trafic va fi mai mare. Este posibil ca site-urile mai vechi să aibă o reputație mai bună și să fie mai bine cunoscute. Prin urmare, va valora mai mult pe piața secundară.

Desigur, asta este o lume ideală. Există și cazuri contrare în care domeniul are o reputație groaznică, deoarece ar putea fi folosit în tehnici SEO de tip „black-hat” și a fost penalizat de Google. În cazul în care doriți să cumpărați un anume domeniu, va trebui să efectuați cercetări mai ample decât instrumentul de verificare a vârstei domeniului.

Sperăm că acest articol v-a oferit o înțelegere mai profundă asupra Whois și a domain age checker. Ele sunt instrumente simple și ușor de utilizat care vă ajută să aflați mai multe despre domenii. Indiferent că doriți să cumpărați un domeniu sau pur și simplu sunteți curios, puteți afla tot ce vreți să știți.

0

Articole relevante

17 Apr2019

Pași pentru alegerea unui nume de domeniu perfect pentru afacerea dvs.

Citește mai departe
11 Sep2018

Numele de domenii și SEO: Tot ce trebuie să știți!

Citește mai departe
10 Aug2018

Două adrese URL, același site Web

Citește mai departe
02 Jul2018

Importanța DNS-ului secundar

Citește mai departe
05 Jun2018

Ce este un domeniu parcat?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT