+40 (21) 655-55-55
  1. NAV
  2. Domeniu Io

domeniu .IO

Extensia oficială pentru Teritoriul Britanic al Oceanului Indian

Acest domeniu este listat în următoarele categorii: Asia, English, ccTLD.

Felicitări, domeniul #domain este disponibil

€#price

Comandă online

Ne pare rău, domeniul #domain nu este disponibil

Domeniul #domain nu este înregistrat

€#price

Comandă online

Prețuri

Înregistrare nouă (anual)
€59.00
Reînnoire anuală
€59.00
Transfer (inclusiv reînnoire pentru 1 an)
€59.00
Modificarea dreptului de proprietate
€59.00
Serviciu de scoatere din carantină
€50.00

€59.00

anual

Informații generale despre extensia de domeniu .io

Transferul domeniului
Transferul de domeniu .io este posibil
Transfer cu cod de autorizare
Este necesar un cod de autorizare (auth-code/EPP)
Securitate domeniu
Se poate seta un blocaj de transfer accidental pentru domeniul .io
Modificarea dreptului de proprietate
Modificarea dreptului de proprietate este posibilă pentru domeniile .io
Nume de domeniu cu diacritice (IDN)
Domeniul .io nu poate să conțină caractere speciale.
Numeric
Un domeniu .io nu poate să conțină doar numere
Registru
NIC.io ( Website | Reguli )

Dispoziții speciale pentru domeniu .io

Lungimea domeniului
Un domeniu .us poate avea între 2 și 63 de caractere. Pot fi utilizate cratime, dar nu la începutul sau la sfârșitul domeniului și nu două(2) consecutive (de exemplu, aa -bb.io).
Rezidentă/Şedere
Nu este obligatorie pentru .io - Proprietarul poate să aibă reședința în orice tară.
Contacte
Contactul administrativ trebuie să îndeplinească următorul tip de contact:
Oriunde în lume.

Intervale

Înregistrare în timp real

Înregistrare nouă
1 - 10 ani
Reînnoire
1 - 9 ani
Durata înregistrării
Este nevoie de câteva secunde pentru a înregistra un domeniu .io
Perioada de preaviz
Perioada de notificare pentru expirare este cu 10 zile înainte ca domeniul să expire.

După o notificare prealabilă de reînnoire sau expirare a unui domeniu .io, acesta va fi automat returnat către Registru pentru înregistrare conform regulilor primul venit, primul servit.

Tendințe și informații generale

Companiile interne se bazează în special pe domeniul .io corespunzător țării pentru a-și consolida prezența pe Internet la nivel național. Vizitatorii interesați pot recunoaște imediat o orientare a conținutului, iar motoarele de căutare evaluează domeniul .io pentru întrebări din zona regională mult mai mult decât, de exemplu, domeniile .de.


Dacă dorești să cumperi sau să înregistrezi domeniul .io dorit, numele domeniului trebuie să îndeplinească următoarele cerințe: pot fi utilizate 3 până la 63 de caractere, sunt permise caractere speciale și domenii pur numerice.


Deosebit de potrivite sunt domeniile .io pentru site-urile web care au o orientare de conținut către Oceanul Indian sau Arhipelagul Chagos. Atât motoarele de căutare locale, cât și cetățenii indigeni își vor da seama imediat că aceasta este probabil o sursă relevantă pentru cercetare. Desigur, este, de asemenea, deschis pentru orice alt utilizator de Internet să cumpere sau să înregistreze un domeniu .io. Este logic să înregistrezi un domeniu .io în sectorul IT, deoarece abrevierea „I/O” înseamnă „input / output” în informatică - cu un domeniu .io, companiile relevante pot viza direct numele domeniului în consecință pentru a recunoaște tehnologia informaţiei.

Statistici

Domeniul .io există din septembrie 1997 și este înregistrat ca ccTLD specific țării din Teritoriul Britanic al Oceanului Indian. Domeniile atribuite sunt gestionate de „Registrul de domenii de nivel superior IO”, un subcontractant al „Cable & Wireless”. Între timp, în aria geografică intră doar Arhipelagul Chagos, un arhipelag din Oceanul Indian cu aproximativ 2.000 de locuitori. Deoarece .io este comercializat la nivel internațional, fiecare utilizator din întreaga lume poate cumpăra și înregistra domeniul .io dorit.


Cu siguranță domeniul .io este unul dintre ccTLD-urile exotice, dar companiile naționale și persoanele fizice în special pot beneficia de el. Concurența pentru domeniile .io este relativ scăzută, tot din cauza populației reduse din Arhipelagul Chagos. Cifrele exacte nu sunt anunțate de administrația responsabilă, dar, în general, se poate presupune că domeniul are rădăcini în zona regională și, cu măsuri adecvate de optimizare a motoarelor de căutare, oferă un potențial enorm pentru proiectele web existente și noi. Un alt avantaj: multe adrese de Internet atractive și populare cu ccTLD .io sunt încă disponibile - furnizorii de servicii de internet interesați le pot cumpăra și înregistra cu ușurință online. Dacă domeniul tau .com dorit este deja luat, cu puțin noroc poți cumpăra oricând adresa de Internet .io echivalentă.

Pentru înregistrare domenii te rugăm să accesezi pagina

Înregistrare domenii