Ce este cPanel și cu ce mă ajută?

cPanel este cel mai cunoscut panou de control oferit la momentul actual de către furnizorii de găzduire web. Cu ajutorul acestuia, ai parte de o interfață de administrare simplă și intuitivă pentru to ...

Publicat la data de 25.11.2022

Actualizat la data de 26.11.2022

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

cPanel este cel mai cunoscut panou de control oferit la momentul actual de către furnizorii de găzduire web. Cu ajutorul acestuia, ai parte de o interfață de administrare simplă și intuitivă pentru toate domeniile din pachet. Atunci când beneficiezi de același serviciu, nu mai sunt necesare atât de multe cunoștințe tehnice. În schimb, poți face modificările dorite într-un timp scurt. Iată câteva dintre funcțiile oferite!

Instalarea platformei WordPress

În aproape orice versiune de cPanel există Softaculous. Acesta este un software care îți permite să instalezi WordPress în doar câteva click-uri, ceea ce înseamnă că-ți vei pregăti website-ul nou aproape instant. Pe lângă asta, există și alte opțiuni disponibile. De exemplu, vei avea șansa de a instala PrestaShop sau OpenCart, în cazul în care deții un magazin online. Indiferent de preferințe, tot ce ai de făcut este să selectezi un software și să urmezi instrucțiunile. Procesul este mult mai rapid în comparație cu descărcările clasice, fiind recomandat pentru a economisi timp.

Crearea și gestionarea adreselor de email

Emailul încă reprezintă un canal de comunicare important, în special pentru faptul că există mulți clienți care au întrebări sau solicitări legate de produse și servicii. cPanel îți permite să creezi o adresă de email profesională, de tipul nume@siteulmeu.com. Aceasta va transmite un nivel mai mare de încredere, spre deosebire de adresele de tip Gmail sau Yahoo. De asemenea, anumite planuri de găzduire web îți oferă posibilitatea de a crea adrese multiple pentru a separa tipurile de mesaje primite.

Administrarea domeniilor și subdomeniilor

cPanel deține o funcție numită ‘’Addon Domains’’. Aici se vor adăuga domenii separate de cel principal, în cazul în care deții mai multe website-uri. În plus, se pot crea subdomenii care să fie legate de paginile principale. Panoul de control mai permite adăugarea certificatelor SSL, crearea unui cont FTP și formarea de redirecționări.

Încărcarea și modificarea fișierelor

Zona File Manager te lasă să adaugi foldere și fișiere în oricare parte a website-ului. Drept bonus, poți inclusiv să efectuezi modificări la nivel de cod sau să ștergi din ceea ce există deja. Operațiunile de același tip sunt adesea necesare pentru a schimba aspectul temei sau pentru a integra un software extern. Această zonă va aduce beneficii și celor care întâmpină erori pe website și nu pot rezolva problema fiindcă nu au acces la dashboard.

Formarea copiilor de rezervă și restaurarea acestora

Pentru a crea copii de rezervă în cPanel, trebuie să te asiguri că dispui de suficient spațiu și că furnizorul îți permite acest task direct din pachet. În general, un back-up va fi creat la fiecare 24 de ore și îl vei putea restaura oricând este nevoie. Cu toate acestea, programul poate fi unul diferit în anumite situații și ar fi bine să te documentezi din timp cu privare la serviciu. Funcția de back-up automat te va ajuta să economisești timp, fiindcă nu vei mai fi nevoit să te ocupi manual de o astfel de sarcină.

Este cPanel complet gratuit?

Acest panou de control necesită o licență lunară pentru a putea funcționa în mediile de găzduire VPS sau pe un server dedicat. Pe de altă parte, va fi inclus gratuit în planurile de shared hosting. Alege una dintre soluțiile nav.ro pentru website-ul tău și ai parte de acest serviciu pentru o administrare mai simplă!

0

Articole relevante

11 Jan2023

Ce este Softaculous și la ce folosește?

Citește mai departe
03 Jan2023

Ce este administrarea găzduirii?

Citește mai departe
22 Dec2022

Ar trebui să-mi găzduiesc blogul pe un server dedicat?

Citește mai departe
21 Dec2022

Cum și unde: găzduire web?

Citește mai departe
12 Dec2022

Virtualizare KVM vs OpenVZ

Citește mai departe
28 Nov2022

Ce este Uptime-ul în Găzduire Web?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT