Contează locația furnizorului de găzduire web?

Site-urile cu încărcare lentă frustrează utilizatorii și afectează negativ companiile. 53% din vizitele site-ului sunt abandonate dacă încărcarea paginii durează mai mult de 3 secunde. Timpul înseamnă ...

Publicat la data de 08.06.2020

Actualizat la data de 08.06.2020

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Site-urile cu încărcare lentă frustrează utilizatorii și afectează negativ companiile. 53% din vizitele site-ului sunt abandonate dacă încărcarea paginii durează mai mult de 3 secunde.

Timpul înseamnă literalmente bani atunci când vine vorba de viteza site-ului.

O modalitate potențială de a face site-ul mai rapid implică locația fizică a serverului, sa fie chiar lângă piața țintă.

De obicei, cu cât vizitatorul site-ului web este mai aproape de server, prin atât mai puține rețele trec datele. Să presupunem că vizați clienții din România și aveți un server și o adresă IP din Statele Unite. Datele trebuie să călătorească peste Oceanul Atlantic, deci latența și viteza de încărcare vor fi puțin mai scăzute decât dacă ați fi găzduit în aceeași zonă cu piața dorită.

Când vă gândiți la locația serverului în termeni de viteză și proximitate, nu este întotdeauna vorba de distanță, ci și de hop-uri. Hop-uri în acest caz se referă la numărul de routere și schimburi care au loc între utilizator și furnizorul de găzduire. Adesea, cu cât este mai mare distanța, cu atât apar mai multe hop-uri și latență suplimentară pentru utilizatorii îndepărtati.

Într-un studiu recent al Google, aceștia raportează că „latența artificială adăugată poate conduce la afișarea paginilor cu 11% mai puțin pentru o întârziere de 4 secunde și cu 44% pentru o întârziere de 20 de secunde.”

Pentru a oferi cel mai rapid rezultat pentru vizitatori / potențiali clienți., găsiți un furnizor de găzduire web care nu supraaglomerează serverele. Cu cât mai multe site-uri pe un server înseamnă mai multe resurse pe care le utilizează aceste site-uri, ceea ce este egal cu o încărcare mai lentă a paginii pentru site-ul dumneavoastră. web. De asemenea, asigurați-vă că reduceți timpul de încărcare a paginilor de pe site. Sfaturile includ optimizarea imaginilor, reducerea cererilor HTTP, interogări PHP, baze de date și eliminarea de pluginuri inutile.

Are locația serverului de găzduire web importanţă pentru SEO?

Fostul expert în calitate în căutarea Google, Matt Cutts a răspuns la întrebarea „Ce impact are locația serverului asupra clasamentului?” afirmând „Încercăm absolut să returnăm cele mai relevante rezultate fiecărui utilizator din fiecare țară, iar locația serverului în ceea ce privește adresa IP este un factor în acest sens.”

Acestea fiind spuse, această cotație are aproape un deceniu, așa că trebuie să ne scufundăm puțin mai adânc. Iată cea mai recentă poziție Google din 2020:
Locația serverului (prin adresa IP a serverului) trebuie sa fie lângă utilizatorii dumneavoastră. Cu toate acestea, unele site-uri web folosesc rețele de distribuire de conținut (CDN) sau sunt găzduite într-o alta țară.
În timp ce ar trebui să alegeți un furnizor de găzduire web din țara vizată pentru site-ul dumneavoastră, acest aspect are foarte multă greutate în continuare, deși, Google se adaptează unei piețe globale mai interconectate.

Viteza este cu siguranță un factor de clasament? DA.

În cele din urmă, viteza este obiectivul și faptul că un site lent poate fi chiar un factor de clasificare negativ.

0

Articole relevante

11 May2022

Cum protejezi site-ul împotriva hackerilor

Citește mai departe
04 Apr2022

Ce este SMTP

Citește mai departe
17 Mar2022

Ce este LiteSpeed și cum te poate ajuta

Citește mai departe
07 Mar2022

Pluginuri WordPress necesare sau recomandate pentru site-ul tău

Citește mai departe
04 Feb2022

Instrucțiuni detaliate pentru instalarea PrestaShop 1.7.*

Citește mai departe
05 Apr2021

Când am nevoie de un pachet de reseller hosting?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT