De ce este important să actualizăm versiunea PHP?

Ce este PHP? PHP este un limbaj de programare open-source care rulează pe un server web. Este una dintre cele mai populare limbaje pentru dezvoltarea web; de exemplu, toate site-urile WordPress ruleaz ...

Publicat la data de 27.09.2020

Actualizat la data de 27.09.2020

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Ce este PHP?

PHP este un limbaj de programare open-source care rulează pe un server web. Este una dintre cele mai populare limbaje pentru dezvoltarea web; de exemplu, toate site-urile WordPress rulează pe PHP.
PHP este un script parte a serverului, ceea ce înseamnă că este executat pe serverul web, spre deosebire de HTML, care este executat în browser. Combinând PHP cu HTML, puteți crea site-uri web dinamice, de exemplu, site-uri create cu WordPress, Magento, Joomla și Drupal.

Care este ciclul de viață al unei versiuni PHP?

Toate versiunile PHP au un ciclu de viață de aproximativ trei ani, după care nu mai sunt acceptate.
După lansarea inițială, o versiune PHP este susținută activ timp de aproximativ doi ani. După acest timp, vor exista 1-2 ani de suport pentru securitate, ceea ce înseamnă că există doar actualizări pentru probleme de securitate critice. În această fază, următoarea versiune PHP este deja disponibilă.
Când o versiune PHP ajunge la sfârșitul duratei de viață, nu mai este actualizată, așa că după acel moment nu mai este sigur să o utilizați. Puteți verifica site-ul web al PHP pentru a vedea ce versiuni sunt acceptate în prezent.

Cum va fi afectat site-ul meu web când PHP va fi actualizat?

Acest lucru depinde de modul în care v-ați creat site-ul web. Dacă site-ul dvs. este creat în HTML, cum ar fi cu Website Builder, atunci actualizarea PHP nu are niciun efect.
Dacă site-ul dvs. este creat cu PHP și codul este compatibil cu noua versiune PHP, site-ul dvs. web va funcționa la fel sau mai bine. Dacă utilizați un CMS precum WordPress, probabil că veți observa unele îmbunătățiri ale performanței, cu condiția să fi actualizat WordPress la cea mai recentă versiune.
Dacă utilizați cod care este învechit și nu este acceptat în versiunea mai nouă a PHP, atunci site-ul dvs. va da erori și ar putea să nu mai funcționeze complet. De exemplu, dacă nu v-ați actualizat CMS-ul la cea mai recentă versiune sau dacă site-ul dvs. web folosește cod personalizat, pentru care nu este disponibilă o actualizare. În acest caz, trebuie să actualizați codul pentru a-l face compatibil.
Notă: Dacă bănuiți că site-ul dvs. conține cod învechit, este foarte important să vă alocați timp pentru a vă actualiza site-ul, înainte ca versiunile PHP mai vechi să fie eliminate de pe serverele noastre. Este mai ușor să remediați lucrurile, dacă site-ul dvs. funcționează în continuare și puteți comuta între versiunile PHP mai vechi.

Care sunt avantajele actualizării PHP?

Securitate mai bună – Cel mai evident motiv pentru actualizare este securitatea. Versiunile mai noi sunt mai bune în combaterea hackerilor, de exemplu, deoarece codul învechit nu mai este acceptat.

Site-uri web mai rapide – Versiunile mai noi de PHP sunt mai rapide. PHP 7.4 este semnificativ mai rapid decât versiunile anterioare și cu timpi de execuție mai rapizi și o utilizare mai mică a memoriei, în special site-urile WordPress vor beneficia de acest lucru.

Funcții și îmbunătățiri noi – Ca și în cazul tuturor actualizărilor, o versiune mai nouă include funcții noi și îmbunătățiri privind modul de a face lucrurile, de exemplu, preîncărcarea.

Cum se ocupă NAV de sfârșitul de viață(end-of-life) al unei versiuni PHP?

În primul rând, îi informăm pe toți clienții care încă folosesc această versiune, că asistența este pe cale să se încheie și îi sfătuim să se actualizeze cât mai curând posibil.

Apoi, actualizăm PHP automat pe servere pentru toți clienții. În acest fel, sunteți conștientizat de orice probleme posibile care necesită atenția dvs., în timp ce este încă posibil să reveniți la versiunea veche. Acest lucru ar trebui să vă ofere suficient timp pentru a remedia lucrurile.

În cele din urmă, actualizăm din nou PHP pentru acele site-uri care l-au schimbat și, în același timp, eliminăm versiunea neacceptată de pe serverele noastre. De atunci, nu mai este posibil să reveniți și versiunea PHP nu mai este disponibilă ca opțiune în panoul de control.
Notă: Dacă observați erori pe site-ul dvs. web după prima actualizare PHP, asta înseamnă că unele coduri nu sunt compatibile. Vă recomandăm să o remediați cât mai curând posibil.

Ce pot face pentru a-mi pregăti site-ul web?

Deoarece o actualizare PHP este inevitabilă, este o idee bună să fiți pro-activ și să vă asigurați că site-ul dvs. este gata.

Asigurați-vă că ați actualizat site-ul web la cea mai recentă versiune.

Eliminați pluginurile, temele sau resursele vechi pe care nu le utilizați.

Schimbați versiunea PHP din panoul de control, la momentul potrivit, și verificați dacă totul funcționează.

Remediați eventualele erori care apar. Puteți să o faceți singur sau să găsiți un dezvoltator care să vă poată ajuta.
Aveți un site WordPress? Verificați articolul nostru dedicat: Cum se schimbă versiunea și extensiile PHP din cPanel?
Sfat: Vă recomandăm să schimbați versiunea PHP la „cea mai recentă versiune stabilă”.

Unde pot modifica versiunea PHP?

Puteți schimba cu ușurință versiunea PHP din contul cPanel.

Conectați-vă la contul cPanel.

Faceți clic pe Select PHP Version.

Selectați versiunea dorita împreună cu extensiile necesare.

După selectarea variantei dorite salvați modificările.
Notă: durează până la 20 de minute până la actualizarea efectivă.

0

Articole relevante

11 May2022

Cum protejezi site-ul împotriva hackerilor

Citește mai departe
04 Apr2022

Ce este SMTP

Citește mai departe
17 Mar2022

Ce este LiteSpeed și cum te poate ajuta

Citește mai departe
07 Mar2022

Pluginuri WordPress necesare sau recomandate pentru site-ul tău

Citește mai departe
04 Feb2022

Instrucțiuni detaliate pentru instalarea PrestaShop 1.7.*

Citește mai departe
05 Apr2021

Când am nevoie de un pachet de reseller hosting?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT