SSL – Plătit sau gratuit?

Tot ce trebuie să știți despre diferența practică între un certificat SSL gratuit și un certificat SSL comercial. Într-o epocă în care numărul de încercări de hacking și activități frauduloase crește ...

Publicat la data de 24.04.2019

Actualizat la data de 24.04.2019

Scris de NAV Communications

4 minute rămase

Tot ce trebuie să știți despre diferența practică între un certificat SSL gratuit și un certificat SSL comercial.

Într-o epocă în care numărul de încercări de hacking și activități frauduloase crește în fiecare zi care trece, proprietarii de site-uri și utilizatorii online au devenit mult mai preocupați de securitatea lor. Ca rezultat, instalarea unui certificat SSL a devenit o condiție prealabilă pentru orice site web. Nu numai că certificatele SSL servesc drept o armă de neprețuit pentru securitatea web, dar pot și să vă ofere o mână de ajutor pentru a vă îmbunătăți clasamentul motorului de căutare.

După cum probabil știți, există două tipuri de certificat SSL. Primul este „Free SSL Certificate”, care, după cum sugerează și numele, este disponibil gratuit. Celălalt care este plătit este pur și simplu cunoscut sub numele de „Certificat SSL”. Să ne uităm mai îndeaproape la amândouă.

SSL gratuit vs SSL plătit – Ce este un certificat SSL gratuit?

După cum sugerează și numele, aceste certificate nu au atașat un preț. Scopul creării unui certificat SSL disponibil gratuit a fost accesul la HTTPS disponibil pentru toate site-urile Web.

Certificatele SSL gratuite se încadrează în două categorii. „Certificate cu auto-semnătură” sunt cele în care nu este nevoie ca nici o autoritate de certificare să le semneze. Ele sunt semnate de emitent. Pe de altă parte, cel de-al doilea tip de certificat SSL gratuit disponibil pe piață este semnat de o autoritate de certificare (CA). În ceea ce privește nivelul de criptare, un certificat SSL gratuit oferă același nivel de criptare ca și cele plătite.

Certificatele SSL plătite

Pentru a dota un site web cu aceste certificate, trebuie să plătiți pentru el. Un certificat plătit este emis și semnat de o autoritate de certificare de încredere (CA). Puteți să o primiți direct de pe site-ul autorității de certificare sau să o achiziționați de la entități terțe părți denumite „Reselleri/Parteneri“.

În ceea ce privește nivelul de criptare, un certificat SSL gratuit oferă același nivel de criptare ca cel plătit. Acum, trebuie să vă întrebați „de ce ar trebui să plătesc pentru același certificat atunci când îl puteți obține gratuit?”

Există unele diferențe majore între cele două.

Diferențe cheie între SSL gratuit și SSL plătit

  • Tipul certificatului SSL

Certificatele SSL gratuite vin doar cu o opțiune de Validare Domeniu (DV). Certificatele DV sunt utilizate numai pentru a furniza un nivel de bază al autentificării. De obicei, ele sunt folosite pentru platforme, cum ar fi site-uri mici și bloguri. Certificatele SSL gratuite nu au prevederea pentru certificatele de validare organizație (OV) și validare extinsă (EV). În timp ce certificatele SSL plătite vin cu opțiuni OV & EV, care sunt absolut necesare pentru protejarea site-urilor web de afaceri.

  • Nivelul de validare

Când vine vorba de verificarea detaliilor de afaceri ale unui proprietar de site înainte de a emite un certificat gratuit, CA nu validează nimic în afară de identitatea proprietarului site-ului web. În timp ce în cazul certificatelor SSL plătite, verificarea identității proprietarului site-ului este o necesitate înainte de a emite certificatul proprietarului site-ului, iar în cazul certificatelor OV & EV, verificarea detaliată a afacerii este efectuată de către autoritatea de certificare (CA).

  • Perioada de valabilitate

Certificatele SSL gratuite furnizate de AC-urile populare sunt emise timp de 30-90 de zile. În consecință, titularul site-ului trebuie să reînnoiască certificatul la fiecare 30-90 de zile. În cazul certificatelor plătite, acestea pot fi emise pentru o perioadă de 1-2 ani.

  • A sustine

Autoritățile de certificare (CA) și resellerii certificatelor plătite se angajează să furnizeze clienților lor asistență non-stop. Acești clienți ajung să aleagă oricare tip de sprijin pe care îl doresc, să fie chat, e-mail sau apel. Pe de altă parte, CA gratuite nu îi ajută pe clienții lor cu un sprijin atât de remarcabil, deoarece nu-și pot permite. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru o problemă legată de SSL-ul gratuit, veți avea parte de o mulțime de postări vechi pe forum-uri pentru a o găsi.

  • Nivel de încredere

După cum am menționat mai devreme, certificatele gratuite ajută numai la validarea nivelului de domeniu. Dacă cineva dorește să obțină certificate OV și EV, el / ea nu are altă opțiune decât să aleaga certificate SSL plătite. Cu certificatele OV & EV apar indicatori vizuali, cum ar fi bara de adrese verde și sigilii mai bune pe site. În timp ce certificatele SSL gratuite nu oferă astfel de privilegii. A fost dovedit din când în când prin intermediul cercetării că șansele unui cumpărător sa achizitioneze produse de la dumneavoastră sunt semnificativ mai mari printr-o bară de adresă verde și sigiliile site-ului bine plasate.

  • Garanţie

Cu un certificat SSL gratuit, dacă ceva nu merge bine la sfârșitul CA, cum ar fi un eșec catastrofal al PKI-urilor, de exemplu, ești complet lipsit de noroc. Certificatele SSL plătite nu au această problemă, deoarece acestea sunt susținute de garanții care se plătesc oriunde între 10 și 1,75 mil de dolari.

Concluzie

Astăzi, securitatea web a devenit o chestiune de „No Compromise”, iar certificatele SSL oferă o mână de ajutor mare proprietarilor de site-uri. Nu există nici o îndoială că certificatele SSL gratuite reprezintă o opțiune excelentă pentru mulți, dar așa cum am discutat mai sus, ele vin cu constrângeri. Ele sunt o alegere ideală pentru cineva care dorește să-și securizeze blogul sau chiar un mic site web. Dar când vine vorba de afaceri reale, nu este prea mult să ne gândim, nu-i așa? În cazul în care certificatele SSL gratuite ar fi adecvate atunci toate cele mai importante site-uri de comerț electronic ar trebui să le folosească, nu-i așa? Dar ele nu le folosesc și există o mulțime de motive pentru aceasta. Certificatele SSL plătite pot contribui la accelerarea ratelor de conversie pe site-uri web prin implementarea unui element de încredere în mintea clientului care în cele din urmă escaladează veniturile. Deși trebuie să plătiți ceva pentru aceste avantaje, cu siguranță veți savura roadele mai târziu. La urma urmei, nimic bun nu vine gratuit … nu?

0

Articole relevante

10 Apr2023

Cum ne ajută certificatele SSL

Citește mai departe
29 Dec2022

Cum îmi instalez SSL din cPanel? 

Citește mai departe
14 Sep2022

Certificatele SSL

Citește mai departe
18 Dec2020

Adresă IP dedicată vs adresă IP shared

Citește mai departe
17 Apr2020

Păstrarea site-ului securizat în timp ce lucrați de acasă

Citește mai departe

Comentarii