Cum ne ajută certificatele SSL

Siguranța pe Internet a devenit o problemă tot mai importantă. Certificatele SSL (Secure Sockets Layer) joacă un rol important în asigurarea acesteia. În acest articol, vom discuta despre ce sunt cert ...

Publicat la data de 10.04.2023

Actualizat la data de 10.04.2023

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Siguranța pe Internet a devenit o problemă tot mai importantă. Certificatele SSL (Secure Sockets Layer) joacă un rol important în asigurarea acesteia. În acest articol, vom discuta despre ce sunt certificatele SSL și de ce sunt importante, cum funcționează, tipurile de certificate SSL și cum poți obține unul pentru site-ul tău.

Ce sunt certificatele SSL și de ce sunt importante?

Certificatele SSL sunt certificate digitale care asigură securitatea comunicațiilor între browserul utilizatorului și site-ul web. Acestea sunt esențiale pentru protejarea datelor personale și a informațiilor de plată ale utilizatorilor, precum și pentru prevenirea fraudelor online și a atacurilor cibernetice.

Certificatele SSL utilizează criptare pentru a proteja informațiile care sunt trimise între browserul utilizatorului și serverul web. Atunci când un utilizator accesează un site web securizat cu un certificat SSL, browserul său va iniția o comunicare criptată cu serverul web, astfel încât informațiile să nu poată fi interceptate de către terți.

Cum funcționează certificatele SSL?

Certificatele SSL sunt emise de autorități de certificare (CA), care sunt organizații de încredere care validează identitatea și autenticitatea site-ului web. CA utilizează procese de validare riguroase pentru a se asigura că numele de domeniu și informațiile de identificare asociate sunt corecte.

Atunci când un utilizator accesează un site web securizat cu un certificat SSL, browserul său va verifica dacă certificatul a fost emis de o autoritate de certificare de încredere și dacă este valabil. În cazul în care certificatul este valid, browserul va iniția o comunicare criptată cu serverul web.

Tipuri de certificate SSL

Există mai multe tipuri de certificate SSL, inclusiv:

  1. Certificate SSL de verificare a domeniului. Aceste certificate validează doar numele de domeniu al site-ului web.
  2. Certificate SSL de verificare a organizației. Aceste certificate validează numele de domeniu și identitatea organizației care deține site-ul web.
  3. Certificate SSL extinse de verificare. Aceste certificate validează numele de domeniu, identitatea organizației și adresa fizică a organizației care deține site-ul web.

Cum poți obține un certificat SSL pentru site-ul tău.

Există mai multe opțiuni disponibile pentru obținerea unui certificat SSL pentru site-ul tău. Poți obține un certificat SSL de la o autoritate de certificare (CA), cum ar fi Verisign sau GlobalSign. Totodata poți utiliza un furnizor de servicii de găzduire web, care poate oferi certificate SSL ca parte a serviciului lor.

NAV Communications oferă certificate SSL de înaltă calitate la prețurile cele mai accesibile. Cu un certificat SSL de la NAV Communications, poți fi sigur că informațiile utilizatorilor sunt protejate împotriva hackerilor și că site-ul tău este de încredere pentru utilizatori. De asemenea, certificatele SSL vin cu o garanție de securitate pentru a te asigura că ești protejat împotriva pierderilor financiare cauzate de vulnerabilități.

În plus, sunt ușor de instalat și sunt compatibile cu majoritatea platformelor web, inclusiv WordPress, Magento și Shopify.

0

Articole relevante

29 Dec2022

Cum îmi instalez SSL din cPanel? 

Citește mai departe
14 Sep2022

Certificatele SSL

Citește mai departe
18 Dec2020

Adresă IP dedicată vs adresă IP shared

Citește mai departe
17 Apr2020

Păstrarea site-ului securizat în timp ce lucrați de acasă

Citește mai departe
24 Apr2019

SSL - Plătit sau gratuit?

Citește mai departe

Comentarii