Ce presupune procesul de colocare server și pentru cine este recomandat?

Dacă deții propriile servere, atunci mai mult ca sigur ai auzit de serviciile de colocare. Acestea îți permit să-ți găzduiești echipamentul într-un centru de date și să obții toate condițiile necesare ...

Publicat la data de 23.03.2023

Actualizat la data de 23.03.2023

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

Dacă deții propriile servere, atunci mai mult ca sigur ai auzit de serviciile de colocare. Acestea îți permit să-ți găzduiești echipamentul într-un centru de date și să obții toate condițiile necesare pentru o infrastructură stabilă. Spre deosebire de utilizarea la birou sau într-un alt spațiu personal, temperatura este mult mai optimă și va avea loc o întreținere adecvată. Mai jos vei afla detalii suplimentare despre asta!

Ce înseamnă colocare?

Pe scurt, acest serviciu oferit de firmele de web hosting te ajută să închiriezi nu doar spațiu, ci și energie electrică sau sisteme de conectivitate online. În plus, există mijloace de securitate pe care tu s-ar putea să nu le ai la dispoziție. Prin colocare scapi de grija întreținerii serverelor și vei îmbunătăți performanțele existente datorită mediului.

Un alt avantaj este faptul că ai parte de un uptime ridicat, care poate ajunge la o valoare de până la 99,9% anual. Asta înseamnă că afacerea ta nu va întâmpina perioade de inactivitate și nici întreruperi. Deși nu este un serviciu oferit gratuit, colocarea unui server va fi mai ieftină decât te aștepți și îți va aduce economii la facturi pe termen lung. Cu alte cuvinte, va deveni mult mai simplu să te focusezi pe creșterea business-ului actual.

Cum poți avea acces la astfel de servicii?

Pentru colocare, este necesar să alegi un pachet specific de la firma de găzduire web. Pe lângă serverele clasice, poți aduce în data center orice routere sau echipamente rackabile. Puterea conectivității și serviciile adiționale diferă în funcție de fiecare situație, iar în oferta finală vei primii toate detaliile.

Alege un centru care include protecție anti-DDos și antivirus Flood, pentru a evita atacurile cibernetice. Siguranța informațiilor este critică în vremurile actuale, în special datorită volumului mare de dificultăți care există. Vei alege ce sistem de operare să instalezi, iar accesul la echipamentele tale pe viitor este permis cu vizite programate.

Cine are nevoie de colocare?

În principiu, aceste servicii sunt destinate persoanelor care își doresc să reducă din costurile lunare ce ar fi plătite pentru menținerea activă a serverelor dedicate. Mulțumită protocoalelor de securitate și a modului de lucru, nu mai trebuie să-ți faci griji pentru stabilitate sau posibilitățile de scalare. În schimb, ai la dispoziție o soluție pe termen lung ce-ți aduce viteză de încărcare și conexiuni pornite 24/7. Astfel, experiența clienților va fi una bună și nu vei fi obligat să creezi propriul spațiu pentru asta. În orice afacere există cheltuieli, iar cele legate de departamentul de IT ajung de multe ori la sume destul de mari. Prin colocare vei reuși să ai parte de mai multe beneficii și să-ți îndeplinești restul obiectivelor eficient.

Cum alegi furnizorul potrivit?

Deși există sisteme de protecție pentru echipamente, costul procesului de colocare server nu trebuie neapărat să fie unul enorm. Dacă ai nevoie de un data center cu toate beneficiile incluse, la Nav.ro îți punem la dispoziție servicii de colocare începând de la doar 30 euro/lună. Colaborând cu noi vei reuși să-ți menții serverele într-un mediu stabil și o să te bucuri de performanțe ridicate! Toți clienții existenți beneficiază de un centru de tip tier 3 în zona de nord a Bucureștiului, care are toate facilitățile!

0

Articole relevante

15 May2023

Standardele de acreditare pentru Centrele de Date

Citește mai departe
12 May2023

Ce este un Internet exchange?

Citește mai departe
09 Mar2023

Cum te ajută serviciul de colocare să-ți dezvolți afacerea?

Citește mai departe
25 Jan2023

Supermicro lansează serverele alimentate cu Arm

Citește mai departe
30 Nov2022

Centrele de date sustenabile ale viitorului

Citește mai departe

Comentarii