De ce contează securitatea site-urilor și cum să o verificați?

Site-urile web – în special site-urile de afaceri – prezintă o opțiune profitabilă pentru hackeri. Acestea se ocupă de banii și de datele sensibile ale clienților, care, atunci când securi ...

Publicat la data de 24.01.2018

Actualizat la data de 19.02.2019

Scris de NAV Communications

3 minute rămase

Site-urile web – în special site-urile de afaceri – prezintă o opțiune profitabilă pentru hackeri. Acestea se ocupă de banii și de datele sensibile ale clienților, care, atunci când securitatea site-ului web este compromisă, pot pune în joc reputația întreprinderii.

Pur și simplu, aspectele legate de securitatea site-ului dvs. contează. Este de datoria dvs. să verificați din când în când statutul de securitate al site-ului prin folosirea metodelor corecte de testare și a instrumentelor de securitate. Dacă nu, e-afacerea dvs. va fi în pericol grav înainte de a vă da seama. Prin urmare, în acest articol, să ne uităm la modul în care aceste sarcini pot fi îndeplinite.

Cum să verificați securitatea site-ului?

1. Testarea conectării la aplicații;

2. Testarea Formularului de contact ;

3. Testarea criptării datelor de logare;

4. Testarea sesiunii de utilizatori;

5. Testarea împotriva atacurilor de pe site-urile populare;

6. Testarea permisiunilor de acces;

Utilizarea metodelor de testare a site-urilor Web

Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de test de penetrare a site-urilor web sau a aplicațiilor web. Pentru testări se folosesc un grup de profesioniști instruiți – cunoscuți sub numele de hackeri etici – pentru a testa securitatea site-ului dvs. Acești oameni înțeleg foarte bine punctele slabe ale site-ului dvs. web și prin testarea acestora, fac site-ul dvs. suficient de puternic împotriva diferitelor atacuri de securitate.

Unele dintre testele de securitate pe care le desfășoară pe site includ:

1. Testarea conectării la aplicații: Una dintre cele mai importante zone ale site-ului sau aplicației dvs., care, atunci când este compromisă, poate expune către hackeri informații sensibile despre utilizatori. De asemenea, ar trebui testate elemente ale securității de bază ale site-ului, cum ar fi blocarea contului după un anumit număr de încercări nereușite de conectare.

2. Testarea Formularului de contact: Acesta este un alt domeniu care trebuie testat pentru probleme de securitate. Întreprinderile fac adesea greșeala de a nu testa corect formularele de contact, deoarece acestea nu sunt critice în comparație cu alte elemente. Aceasta este o abordare greșită și testarea formularului de contact ar trebui să facă parte din orice proces de testare a securității site-urilor web.

3. Testarea criptării datelor de logare: Acest tip de testare asigură integritatea procesului de criptare a credentialelor pe care le folosiți în procesul de logare – cel care se asigură că datele utilizatorului sunt transferate în siguranță pe internet (folosind https), fără a cădea în mâinile greșite.

4. Testarea sesiunii de utilizatori: Un alt test pentru asigurarea integrității sesiunilor utilizatorilor. Adică asigurarea unor tehnici precum terminarea sesiunii imediat după ce utilizatorii se deconectează, încetarea sesiunii după inactivitatea prelungită a utilizatorilor și alte astfel de lucruri.

5. Testarea împotriva atacurilor de pe site-urile populare: Probabil cel mai important dintre toate. Acesta este locul unde hackerii etici vor simula atacurile populare de pe site, cum ar fi Brute-Force, DDoS, SQL Injection și altele și vor verifica modul în care site-ul tău se ocupă de aceste atacuri. Aceștia vă vor oferi sfaturi pentru a vă îmbunătăți securitatea în consecință.

6. Testarea permisiunilor de acces: Asigurați-vă că acordați permisiunea de acces ierarhic pe site-ul dvs. Web. De exemplu, echipa de webmasteri ar trebui să aibă, probabil, permisiune de acces deplin, în timp ce alții ar trebui să primească acces numai pe bază de roluri. Nimic mai mult sau nimic mai puțin. Deoarece aceasta este una dintre zonele care pot fi exploatate cu ușurință.

Utilizând Instrumentele de securitate ale site-ului:

În afară de aceste metode de testare, există și alte modalități de a testa securitatea site-ului dvs., cu ajutorul diferitelor instrumente de securitate online ale site-urilor web. Aceste instrumente, într-o chestiune de câteva minute, testează poziția de securitate a site-ului dvs. și vă avertizează asupra eventualelor amenințări de securitate care ar putea exista.

Dar, în timp ce vă abonați la serviciile unor astfel de instrumente de securitate a site-urilor, întreprinderile ar trebui să fie suficient de înțelepte pentru a le selecta numai pe cele care sunt cele mai bune din industrie, precum inspectorul web propriu. În caz contrar, veți avea o idee greșită despre poziția de securitate a site-ului dvs. web.

0

Articole relevante

18 Dec2020

Adresă IP dedicată vs adresă IP shared

Citește mai departe
17 Apr2020

Păstrarea site-ului securizat în timp ce lucrați de acasă

Citește mai departe
24 Apr2019

SSL - Plătit sau gratuit?

Citește mai departe
13 Nov2018

Ce este Transport Layer Security (TLS)?

Citește mai departe
18 Sep2018

Ce se întâmplă atunci când nu vă reînnoiți certificatele SSL la timp?

Citește mai departe
24 Jul2018

Evoluția SSL și TLS

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT