Principalele diferențe dintre IMAP și POP3

IMAP și POP3 sunt protocoalele sau tehnologiile prin care puteți descărca mesaje de pe serverele de poștă electronică pe computerul dvs. cu ajutorul clienților de e-mail, cum ar fi Microsoft Outlook, ...

Publicat la data de 01.04.2020

Actualizat la data de 09.04.2020

Scris de NAV Communications

2 minute rămase

IMAP și POP3 sunt protocoalele sau tehnologiile prin care puteți descărca mesaje de pe serverele de poștă electronică pe computerul dvs. cu ajutorul clienților de e-mail, cum ar fi Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, etc. Avantajul principal al acestei tehnologii este că puteți accesa e-mailuri prin intermediul unui client de mail independent de browserul de internet utilizat. În cazul POP3, beneficiați de acces offline și la e-mailurile vechi.

Diferența dintre IMAP și POP3

MAP și POP3 sunt două protocoale diferite. Există multe diferențe între aceste două. Principala diferență este că IMAP (Internet Messaged Access Protocol) se sincronizează întotdeauna cu serverul de mail, astfel încât orice modificări pe care le faceți în clientul dvs. de poștă electronică (Microsoft Outlook, Thunderbird) să apară instantaneu pe căsuța de e-mail.
Pe de altă parte, în POP (Post Office Protocol), contul dvs. de client de e-mail și serverul de mail nu sunt sincronizate. Înseamnă că orice modificări aduse contului dvs. de e-mail din clientul de e-mail nu vor fi transferate în căsuța de e-mail de pe server.
În termeni simpli, dacă utilizați IMAP și marcați un e-mail ca citit, acesta va fi marcat ca citit și în căsuța de e-mail bază (deoarece modificările se întâmplă pe server). Cu toate acestea, acest lucru nu va fi cazul dacă utilizați POP3, deoarece e-mailurile sunt descărcate pe computer și modificările nu se vor reflecta pe server.

IMAP

Cel mai mare avantaj al utilizării IMAP este că puteți accesa e-mailul dvs. de la mai mulți clienți de poștă electronică și fiecare client detectează schimbarea în timp real. Să presupunem că serverul de mail este conectat cu doi clienți diferiți (să zicem Client 1 și Client 2) pe computere diferite. Dacă utilizatorul șterge un mesaj din Client 1, modificarea va apărea imediat pe server și, de asemenea, pe Client 2. În IMAP, toate mesajele de la clienții de mail și servere sunt sincronizate între ele.

POP3

Puteți descărca e-mailuri de pe serverul de mail pe computerul dvs. folosind POP3. După descărcare, e-mailul original poate fi eliminat de pe server și, prin urmare, nu îl poți accesa de pe un alt computer (Notă: Există o opțiune pentru a păstra copia mailului în inbox pe server. Thunderbird oferă și o opțiune de a lăsa mesajele pe server). Dar lipsesc multe alte opțiuni (de exemplu, dacă trimiteți un mesaj de la clientul de mail, atunci nu veți găsi acel mesaj în articolele trimise în căsuța dvs. de bază pe server).

Care este mai bun? IMAP sau POP3?

Având în vedere o alegere, aș merge cu IMAP. Acest lucru se datorează faptului că IMAP oferă conexiune în două sensuri. Modificările sunt sincronizate cu serverul și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la luarea clientului de mail cu dvs. peste tot. Cu toate acestea, dacă sunteți cineva care verifică cu greu mail-ul pe orice alt computer, atunci puteți folosi POP3.

Deci, ce folosești? POP3 sau IMAP?

0

Articole relevante

08 Jun2020

Contează locația furnizorului de găzduire web?

Citește mai departe
19 May2020

Dezavantaje pentru găzduire web ieftină

Citește mai departe
13 May2020

Lucruri de făcut înainte de a deschide un site web de lifestyle

Citește mai departe
22 Apr2020

Cum se schimbă parola unui cont de e-mail în cPanel, 5 pași simpli

Citește mai departe
14 Apr2020

E-mailurile trimise „se întorc”? De ce?

Citește mai departe
07 Apr2020

Ce inseamnă și cum se rezolvă eroarea 404?

Citește mai departe

Comentarii

Acest site utilizează cookie-uri. Regăsești mai multe informații pe pagina de Informare cookies.
Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugăm să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. ACCEPT